Terve ja vammaton Lehtola nautti kei­häsp­rons­sis­ta

Yleisurheilu 24.7.2016 20:04
STT

Kontrasti oli melkoinen, kun pronssimitalisti Sampo Lehtola oli keihäsfinaalin jälkeen naama virneessä, ja hänen edelleen Oulussa heittäneet Tero Pitkämäki ja Ari Mannio puntaroivat, riittääkö aika ennen Rioa.

Lehtola, 27, ei ole menossa Rioon, mutta Raatin kentältä heltisi uran ensimmäinen SM-mitali.

– Olen oikeasti tyytyväinen tähän. Pystyin ylittämään ne 77:n ryppäässä olleet miehet, viidennellä kierroksella pronssiheiton 79,47 kiskaissut Lehtola sanoi.

Lehtola nautti, kun hän pystyy pitkästä aikaa kilpailemaan ilman kipuja ja kolotuksia. Hän sanoi voivansa vilpittömästi kertoa olevansa terve ja vammaton mies.

– Ei tehnyt tiukkaa heittää peräkkäisinä päivinä. Ei ollut kiristyksiä eikä kolotuksia.

Lapinlahden Vedon Lehtola nousi parrasvaloihin viisi vuotta sitten, kun hän hankki Lappeenrannassa paikan Daegun 2011 MM-kisoihin. Paikka heltisi ennätyskaarella 83,77, mutta Urheilun oikeusturvalautakunta päätti edustuspaikan kuuluvan Antti Ruuskaselle. Niinpä Lehtola tuli Etelä-Koreasta kotiin ilman MM-kokemusta.

Miehen ura sai uuden suunnan loukkaantumisten myötä, ja Lehtolalta meni pari vuotta heittämättä. Vaikeuksiin nähden ensi kausi näyttää Lehtolan osalta jo lupaavalta, jos hän pääsee terveenä uuteen harjoituskauteen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
71
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
59
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
50
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
17
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image