Yle: Entiset tai­to­luis­te­li­jat kertovat valmentajansa ahdistelleen sek­su­aa­li­ses­ti, valmentaja kiistää syytökset

Urheilu 18.9.2019 18:50
STT

Liitolla selvityksessä myös erillinen "valmentajan epäasiallinen käytös".

Uransa jo lopettanut SM-tason naistaitoluistelija kertoi Ylelle valmentajansa ahdistelleen häntä seksuaalisesti. Ylen mukaan miesvalmentaja on tunnettu valmentaja, joka toimii edelleen valmentajana. Hän kiistää Ylelle ahdistelusyytökset.

Ex-taitoluistelija kertoo Ylelle tulleensa keski-ikäisen miehen valmennukseen yhdeksänvuotiaana. Valmennussuhde kesti kahdeksan vuotta.

Ylen jutun mukaan valmentaja muun muassa piti nuoria tyttöjä usein sylissä, puhui kaksimielisesti ja esiintyi usein pukukopissa urheilijoiden edessä pelkissä alushousuissa. Valmentaja myös hieroi tyttöjen selkiä, piti kättään reidellä ja kommentoi tyttöjen alusvaatteita.

Ahdistelusta kertonut nainen sanoo Ylelle myös, että viime syksynä häneen otti yhteyttä toinen ex-taitoluistelija, joka kertoi joutuneensa alaikäisenä valmentajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Haastateltavan mukaan asiasta kerrottiin Taitoluisteluliitolle, joka ei kuitenkaan tehnyt asialle mitään.

–  Olemme tehneet kaiken, minkä lain puitteissa vain voimme tehdä, liitto tiedotti keskiviikkona.

–  Olemme kannustaneet ja rohkaisseet asianosaista ottamaan yhteyttä viranomaiseen, jotta asia voidaan perinpohjaisesti selvittää. Se on ainoa lain mahdollistama keino, joka meillä on käytössämme niiden ihmisten osalta, jotka ovat täysi-ikäisiä. Mikäli meillä olisi syytä epäillä alaikäisiin kohdistuvaa seksuaalista ahdistelua, ilmoittaisimme asiasta välittömästi viranomaisille.

SUEK selvitti, raportti liitolla

Ilta-Sanomat puolestaan kertoi tiistaina, että Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) teki liitolle raportin suomalaisen seuravalmentajan epäasiallisesta käytöksestä. Kyseessä on eri asia kuin Ylen kertoma seksuaalinen ahdistelu. Liitto ei kerro asiasta tarkemmin, sillä asian käsittely liitossa on kesken.

–  Saimme raportin eilen (tiistaina). Käsittelemme asiaa ja päätämme, eteneekö asia liiton kurinpitolautakunnan käsittelyyn. Kurinpitolautakunta voi asettaa eriasteisia rangaistuksia, joista yksi on väliaikainen tai määräaikainen toimitsijakielto, Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Outi Wuorenheimo kertoo.

–  Työnantajaseuraa on informoitu asiasta. Liitto voi antaa suosituksia seuralle mahdollisista toimista (valmentajan suhteen), mutta seura tekee asiassa kuitenkin päätöksen.

MAINOS

Kommentoi

eikös asia olisi pitänyt selvittää jo aikaisemmin koska siitä kuitenkin kaikki ja iso osa tiesi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
22
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
18
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
14
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia
11
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image