Yhdistetyn Hirvosen polvi on jo parempi – Rukan maailmancup-avaus jäänee silti väliin

Eero Hirvosen kisakausi alkaa näillä näkymin vasta aikaisintaan joulun tienoilla. Arkistokuva. KUVA: PEKKA SIPOLA / EPA
Urheilu 8.11.2018 22:17
STT

Yhdistetyssä maailman kärkimiehiin lukeutuvan Eero Hirvosen kisakausi alkaa näillä näkymin vasta aikaisintaan joulun tienoilla. Hirvosen polvivaiva on hellittämään päin, mutta maailmancup-kauden avauskisat Rukalla ja Lillehammerissa tulevat liian pian.

Jo viime kaudella Hirvosta kiusannut ”hyppääjän polvi” eli tulehdustila ei toiveista huolimatta toipunut rankan olympiakauden jälkeisessä levossa. Lepo on jatkunut mäkihyppäämisen osalta, ja Hirvonen on satsannut harjoittelussa muuhun. Pikkuhiljaa päästään kuitenkin kohti nopeampaa ja räjähtävämpää treenaamista.

–  Polvi on parantunut hyvin. Ei kuitenkaan täysin, ja kuntoutusta jatketaan. Ja sitä jatketaan läpi talven, kiinteänä osana koko kuviota, päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi torstaina.

–  Harjoittelussa mennään eteenpäin lisäämällä nopeampia liikkeitä asteittain. Tänään torstaina tehtiin ensimmäinen nopeampi treeni.

Mäkeen pääseminen häämöttää jo

–  Nyt vielä testataan, kipeytyykö polvi ja kestävätkö ne tulehtuneet nivelet. Ja jos havaitaan, että jalka kestää ja urheilija luottaa siihen, sitten päästään mäkeen. Parhaassa tapauksessa se tapahtuu kahdessa-kolmessa viikossa, ja siitä sitten pikkuhiljaa kisoja kohti, Kukkonen sanoi.

Rukalla kisataan 23.–25. marraskuuta ja Lillehammerissa marras-joulukuun vaihteessa. Hirvosen saumat niihin ovat Kukkosen mukaan ”hyvin pienet”.

–  Ramsaun (21.–23. joulukuuta) suhteen ollaan toiveikkaita, päävalmentaja totesi.

–  Tärkeintä on, että polvi on selkeästi paranemaan päin ja toimenpiteemme ovat olleet oikeita. Ja Eeron kasvoillakin on jo vähän hymyä havaittavissa.

Hirvonen, 22, oli viime kaudella maailmancupissa kuudes viidellä palkintopallisijalla. Pyeongchangin olympiayhdistetystä hän otti kolme kuutossijaa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

11:40
Tornien taisto jännitti Utajärvellä Tervareitti
11:18
Hongkongin demokratiaprotestia johtaneet joutuvat tuomiolle – keltaiset sateenvarjot avattiin syytteitä vastaan
10:34
Antti Rinnettä kuullaan tänään Kittilä-käräjillä – kuulusteluissa hän kommentoi potkuja käsitellyttä hotellitapaamista: "Tiedän, etten ollut humalassa"
10:32
Lumo valaisee Oulun viikonloppuna – valofestivaalille odotetaan ennätysyleisöä, järjestäjät kehottavat käyttämään joukkoliikennettä
10:24
Oulun kaupunki kysyy kaupunkilaisten kokemuksia päihteistä – tavoitteena parantaa ehkäisevää päihdetyötä
10:14
Osa Rautatienkatua suljetaan liikenteeltä kolmen päivän ajaksi
10:04
Taloyhtiön ja omakotiasujan annattaa tarkistaa poliisin rekisteristä, että lukituspalvelua tarjoavalla yrityksellä on lain edellyttämä lupa
46
Lappiin tulossa huima sesonki, satoja kausityöpaikkoja auki
37
HS: Peruskoululaisilta vaaditaan sellaisia taitoja, joihin lapsilla ei ole valmiuksia – professori tuoreesta tutkimuksesta: peruskoulun tasa-arvo vaarassa
19
Pakkanen ja lumettomuus käänsivät ilmanlaadun huonoksi Oulussa – kaupunki aloitti pölynsidonnan
18
Raahe väläyttää yt-neuvotteluja – konsultin selvityksen mukaan vähennysvaraa olisi erityisesti ateriapalveluissa ja päiväkodeissa
17
Hyvät ihmiset, arvostakaa suomalaista koulutusta Lukijalta
16
Trumpin puheet Suomen metsien haravoinnista ovat väärinkäsitys – Niinistö puhui metsänhoidosta ja metsäpalojen tarkkailujärjestelmästä
14
Puolustusvoimien entiset upseerit pääsevät konsultteina mukaan hävittäjäneuvotteluihin: "Ei meillä ole mitään syytä kieltää sitä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kittilän kunta

Minä olen kuvitellut lahjukset toisinpäin ja Rinne lahjuksen saajaksi. Nyt kun esitit asian, saanen minäkin esittää oman... Lue lisää...
Sopotti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image