Voittokone Vaellus palaamassa tasolleen

Urheilu 10.6.2019 22:14
Teemu Hyvönen

Ori kohenteli aikaisempaa volttiennätystään uusille kymmenyksille.

 

Viime vuonna kilparadoilta yli 44 000 euroa juossut Vaellus juoksi Äimäraution iltaraveissa kauden kolmannen kilpailunsa ja palasi voittojen tielle vakuuttavalla suorituksella. Ori tavoitti karkumatkaa yrittäneen Menoksin loppukurvissa ja käänsi maalisuoralla kaksintaiston väkisin edukseen.

Kahden viime startin suoritukset olivat taustavoimille selkeitä pettymyksiä, mutta nyt Vaellus palasi kertaheitolla omalle tasolleen ja korjasi volttiennätystään kymmenyksellä lukemiin 1:23,7.

– Pitkään aikaan ei ole tuntunut voitto oikein tosi hyvälle, mutta nyt maistui kovasti. Tosi kovaa joutui tänään menemään tonnin palkinnon eteen, mutta pääasia että hevonen oli kohdallaan, valmentaja Timo Vääränen iloitsi.

Lämminveristen ylimmän sarjan vei nimiinsä kovasukuinen Global Solidarity, joka jatkaa kohti isorahaisempia lauantairavien lähtöjä. Mika Forss ajoi keulahevosen rinnalla tasaista vauhtia ja antoi ajokilleen maalisuoralla löysää vain tarpeen mukaan.

Startin alla usein kuumana käyvä Little Boss oli saanut sille sopivan takarivin lähtöpaikan, ja kriittinen alkumatka sujui kiltisti raviaskelilla. Jatkossa nähtiin Martti Pellikan suojatin hurja luokka, kun se kulki kirikäskyn saatuaan aivan omia vauhtejaan ja voitti lähes sadalla metrillä.

Neljästä viime kilpailustaan viisi voittanut Rue de Roi epäonnistui suurena suosikkina, kun ruuna pomppasi pahalle laukalle heti lähtöauton irrottua. Tilaisuuden käyttivät hyväkseen Fancy Creek ja Santtu Raitala, joka eteni ajokillaan nopeasti pitävään johtoasemaan.

– Alkuperäinen taktiikka oli hakeutua suosikin peesiin heti auton takaa, mutta sen laukattua piti miettiä uudelleen. Saatiin pitää porukkaa kasassa aina maalisuoralle saakka, ja kirivoimaisin vastustaja oli koko ajan meidän takana pussissa, Raitala kertoi.

Raitalan illan toinen ykkössija tuli suomenhevosten Tammasarjassa, jonka 2000 euron ykkösrahat vei Markus Porokan tallin Wilman Piika. Ravikuningas Apassin tytär spurttasi päätössatasella ohi johtaneen Hilma Hilpeämielen, joka joutui tyytymään kakkossijaan kolmatta kertaa peräkkäin.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä Kaleva. Kiitos raviurheilu-jutusta. Ja siitä, ettei ollu *-merkkiä ja vain tilaajille mainintaa. Kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image