Vi­ro­lais­hiih­tä­jät­kin tunnustivat dopingin käytön – "Kaikki tulokseni on tehty dopingin avulla"

Urheilu 1.3.2019 19:55
STT

Pohjoismaisten hiihtolajien Seefeldin MM-kisojen dopingskandaalissa kiinni otetut virolaishiihtäjät Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu myöntävät dopingin käytön, kertoi Viron hiihtoliitto. Jo aiemmin tunnustuksen tekivät kazakstanilainen Aleksei Poltoranin sekä itävaltalaiset Max Hauke ja Dominik Baldauf.

Viisikko on vapautettu Itävallan poliisin huostasta, mutta heitä epäillään urheilupetoksesta. Itävallassa dopingrikoksista on säädetty rikoslaissa.

Itävallan ja Saksan viranomaisten yhteisoperaatio iski keskiviikkona yhdeksässä eri paikassa ja johti kaikkiaan yhdeksän henkilön pidätykseen. Heistä viisi oli Seefeldissä kiinni otettuja urheilijoita. Poliisi kertoi, että yksi epäillyistä eli Hauke napattiin kesken verensiirron neula suonessa kiinni. Tilanteesta levinnyt video on järkyttänyt hiihtopiirejä myös MM-Seefeldissä.

"Tulokset eivät riittäneet kenellekään"

Tammjärv, 29, kertoi virolaislehti Ohtulehtin haastattelussa, että veridopingin käyttö alkoi kesällä 2016.

–  On vaikea muistaa mitä ajattelin silloin, mutta halusin vahvemmaksi ja nopeammaksi. Olin tehnyt kaikkeni, harjoitellut, mutta tulokset eivät riittäneet kenellekään. Urheilu on kovaa. Kun olin 40:s, takanani oli vielä 30 miestä. Mutta 40:s sija ei riitä yleisölle, Tammjärv tilitti.

–  Kaikki tulokseni on tehty dopingin avulla, maailmancupissa parhaimmillaan kymmenenneksi sijoittunut Tammjärv jatkoi.

–  Olen pahoillani. Vaikeinta on tavata ne ihmiset, jotka ovat tukeneet minua, mutta joita olen pettänyt jo vuosien ajan.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi perjantaina asettaneensa kiinni jääneet urheilijat väliaikaisiin kilpailukieltoihin.

–  FIS ei salli minkäänlaista dopingia. Jokainen sääntöjä rikkova urheilija saa rangaistuksensa, FIS:n puheenjohtaja Gian-Franco Kasper jyrisi.

–  Viime päivien tapahtumat tuovat synkkää varjoa lajiin, mutta ne myös antavat selkeän viestin siitä, että dopingia ei siedetä ja siitä seuraa vakavia seurauksia. Jos tässä on jokin myönteinen asia, se on se, että tämä antaa selkeän viestin urheilijoille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kansainväliset hiihturheilut maailmanmestaruus, olympiakisat 10 vuodeksi lopetettava kokonaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinänsä miehekästä tunnustaa tekonsa, mutta ei se tee siitä sen hyväksyttävämpää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

48
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
42
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
39
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
33
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
25
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
22
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”
21
"Minulle on ehdotettu monta kertaa seksiä vaihtokaupaksi yöpaikasta" – Koditon on entistä useammin nainen, mikä tuo uhan väkivallasta ja hyväksikäytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image