Viileänä pysynyt Partanen käveli Suomen mestariksi

Urheilu 19.7.2018 21:24
STT

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Veli-Matti "Aku" Partanen käveli Suomen mestariksi Jyväskylässä torstaina. Partanen vei 20 kilometrin kilpailun nimiinsä näytöstyyliin ajalla 1.26,45. Toiseksi sijoittunut Elmo Koivunen jäi Partasesta liki seitsemän minuuttia.

–  Mestaruus oli tavoitteena ja se tuli. Olen tyytyväinen tulokseen, mutta kävely oli vielä teknisesti jäykkää. Alussa vähän passailin, mutta vähitellen nostin vauhtia, Partanen totesi.

Pronssia käveli 19-vuotias Jaakko Määttänen. Hellekeli laittoi monen kilpailijan liki kanveesiin, mutta Partanen selätti kuuman kelin haasteet uudella tekniikalla.

–  Kuumuus ei oikeastaan ollut mikään ongelma, vaikka toki tuntui. Kokeiltiin uutta viilennystekniikkaa, minkä tutkimukset ovat osoittaneet toimivaksi. Puolen tunnin lämmittelyn ajan pidin viilennysliiviä päällä ja jääpusseja olkapäillä, Partanen selvitti.

–  Pysyin pitkään viileänä, ja sitten vielä kaadoin jäävettä päälle matkan varrella. Ei se kävely silti ihan leikiten mennyt, mutta aika nopeasti ratkesi voitto. Pystyin kävelemään ilman paineita.

Ojala keskeytti, Kinnunen ei startannut

Kultamitalisti Partasen lisäksi elokuun EM-kisoihin Berliiniin valitusta kolmikosta kukaan muu ei maalilippua ylittänyt. Kokenut Jarkko Kinnunen jätti SM-kisat väliin varotoimenpiteenä Italian leirillä sattuneen pienen jalkavamman vuoksi. Aleksi Ojala puolestaan keskeytti reilun kymmenen kilometrin jälkeen.

–  Ekat pari kilometriä tulivat hyvin, mutta sitten jo viiden kilometrin jälkeen tuli kaikki nesteet kropasta ulos. Ei tähän tietenkään voi olla tyytyväinen, Ojala sanoi.

Berliiniin tähtäävä kolmikko palasi Italian korkean paikan leiriltä vasta keskiviikkona. Tämä kokeilu ei sopinut Ojalalle.

–  Ei vaan kroppa ehtinyt tottua, kun vasta eilen lähdettiin vuoristosta alas. Eilinen pitkä matkapäivä ja huono ruokailu vaikuttivat myös varmasti. Nämä on kuitenkin testattava, ja nyt nähtiin, että tämä ei sovi ainakaan minulle.

Berliinissä Ojala tähtää rajussa 50 kilometrin rääkissä korkealle.

–  Tavoitteena on pistesija. Oma ajatus on, että heti alusta nasta lautaan ja katsotaan, mihin se riittää. Se on minun tapa toimia. Turha sitä on takajoukkoihin jäädä kyttäämään. Ei sieltä ikinä nousta hyville sijoille tai mitaleille asti, Ojala paaluttaa.

Partanen on tavoitteiden suhteen maltillisempi.

–  Viimeinen viritys haetaan kevyen treenin ja levon kautta. Toki me teemme vielä muutaman kovemman täsmätreenin. Pääosin työ on kuitenkin nyt tehty.

–  EM-kisoihin edetään päivä kerrallaan. Katsotaan sitten 35 kilometrin jälkeen, tuleeko selkiä vastaan vai meneekö niitä ohi. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että olen urani parhaassa kunnossa, Partanen selvitti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

141
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
67
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
54
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
46
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
34
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
33
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Sulla saattaa olla liian kiire? Hetikaikkimullenyt hosujille tulee varmasti vaikeuksia, koska menestyksellinen day treid... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image