Venäjän an­ti­do­ping­toi­mis­ton uusi johtaja: Uskottavuuden palauttaminen on nyt etusijalla

Urheilu 20.9.2017 19:26 | Päivitetty 20.9.2017 19:36
STT, Kaleva

Venäjän antidopingtoimiston Rusadan uusi johtaja Juri Ganus haluaa pikaisesti palauttaa uskottavuuden maan antidopingtyöhön. Elokuun lopusta tehtävää hoitanut Ganus tunnusti keskiviikkona R-sportille antamassaan haastattelussa, että Richard McLarenin raskauttava raportti vuonna 2015 kyseenalaisti Rusadan työn täydellisesti.

– Uskottavuuden palauttaminen on työssäni etusijalla. Toistaiseksi meiltä puuttuu luottamus, Ganus kertoi.

McLarenin raportti paljasti Venäjän ylhäältä johdetun dopingohjelman ja se johti muun muassa Venäjän sulkemiseen Rion olympialaisten yleisurheilusta. Samalla Rusadalta vietiin toimivalta.

Ganus antaa ymmärtää, että Venäjän pitäisi vihdoin tunnustaa dopingin käytön järjestelmällisyys. Toistaiseksi maan korkeimmat urheiluviranomaiset ovat sanoneet, että Venäjään kohdistetut rangaistukset ovat olleet sitä syrjiviä ja epäoikeudenmukaisia.

Venäjä on kiistänyt valtiojohtoisen dopingohjelman.

– Mielestäni raportissa listatut faktat ja vaatimukset ovat varsin vakuuttavia, ja McLaren on kiistatta kunnioitettu henkilö maailman antidopingtoimistossa Wadassa. Meidän on ymmärrettävä ja hyväksyttävä tämä, Ganus ehdotti.

Selittämättömät kuolemantapaukset

Venäjän olympiakomitea ja paralympiakomitea äänestivät Ganusin Rusadan johtoon elokuussa. Wada palautti samaan aikaan Rusadalle oikeuden alkaa kerätä dopingnäytteitä.

Rusada oli ennen Ganusin valintaa lähes kaksi vuotta ilman johtajaa. Tehtävä jäi avoimeksi, kun edellinen johtaja Nikita Kamajev erosi tehtävästä McLarenin raportin julkistuksen jälkeen. Kamajev kuoli irtisanoutumisensa jälkeen yllättäen helmikuussa 2016.

Ganus ei pidä sattumana Kamajevin ja toisen Rusadan johtajan kuolemia muutaman viikon välein.

– Tunnen nämä tapaukset. En tiedä kaikkea, mutta on selvää, ettei kaksi ihmistä kuole tuosta vain. Ilman todisteita en voi kuitenkaan sanoa asiasta enempää, Ganus sanoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image