Venäjä-tutkija Kangaspuro: Täysin mahdollista, että Putin tiesi Sotshin jär­jes­tel­mäl­li­ses­tä do­ping­hui­jauk­ses­ta

Asiantuntijan mukaan Sotshin olympialaiset järjestettiin Vladimir Putinin suojeluksessa. KUVA: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN / POOL / EPA
Urheilu 29.1.2018 14:38 | Päivitetty 29.1.2018 14:42
STT, Kaleva

Grigori Rodtshenkovin kuvaus presidentti Vladimir Putinin tiedosta Sotshin dopinghuijauksesta on looginen ja mahdollinen, mutta sen arviointi kiteytyy lopulta Rodtshenkovin luotettavuuteen, sanoo Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro.

–  Rodtshenkovin kertoma on looginen päättelyketju, se on täysin mahdollista. Sotshin olympialaiset olivat Putinin suojeluksessa ollut projekti. Hän kävi siellä katsomassa rakennusprojektien etenemistä ja antoi suurin piirtein manuaaliohjausta rakentajille, joten on uskottavaa, että hän on myös ollut kiinnostunut siitä, miten venäläisurheilijat pärjäävät, Kangaspuro sanoo.

Kangaspuro muistuttaa toisaalta, että FBI:n todistajansuojeluohjelmassa olevalla Rodtshenkovilla on tarve tehdä itsensä tärkeäksi.

–  Rodtshenkovin elämä riippuu siitä, mutta se on selvää, että hänellä on tietoa. Hänen puheidensa arviointi perustuu siihen, miten luotettavana häntä pitää. Putinilla taas on motiivi kieltää kategorisesti hänen väitteensä.

Rodtshenkov on aiemmin kertonut pelkäävänsä henkensä edestä.

–  En yhtään ihmettele sitä. Venäjällä on tapahtunut selvittämättömiä murhia, ja hän tietää astuneensa mahdollisimman isoille varpaille. Epäilemättä hänellä on suuria pelkoja, Kangaspuro sanoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Paljon on myös mahdollista, että huomenna on taas uusi päivä alkamassa ihmiskunnalle. Ei ehkä tämän osaavan tutkijan olisi kannattanut mennä väläyttämään näitä lausuntojaan julkisesti mediassa.
Tietysti kun trollata käsketään, niin silloin on trollattava. Mutta eikö tosiaan lausunnonantaja itse ymmärtänyt mitä meni tekemään. Hävettää itseänikin silmät päästä tuon tutkijan puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti Putte tiesi. Venäjällä ei tule kissakaan tiineeksi ilman Puten tietämättä ja luvatkin täytyy olla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putinin moraalinen konkurssi syvenee yhtä jalkaa Venäjän konkurssin kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image