Valko-Venäjä jyräsi selvään voittoon lentopallon naisten Kultaisessa liigassa

Urheilu 12.6.2019 18:31 | Päivitetty 12.6.2019 19:36
STT

Suomi ei juurikaan pystynyt haastamaan lentopallon naisten Kultaisen liigan ottelussa Valko-Venäjää, joka on voittanut kaikki viisi peliään. Suomi hävisi Hämeenlinnassa pelatun ottelun tylysti 0–3 (17–25, 16–25, 18–25).

–  Vastustajalle oli parempaa hyökkäyspeliä. Emme oikeastaan pystyneet kauheasti edes haastamaan kuin hetkittäin, sillä viimeistään lopussa vastustajalle tuli kaula. Olisimme voineet saada erän tai kaksi omalla hyvällä pelillämme, sanoi Suomen passari Kaisa Alanko.

–  Valko-Venäjän syöttö oli tosi hyvä. Vaikkei heidän vastaanottonsa toimisi, heillä oli tosi hyviä laitapelaajia. Valko-Venäjä on yleisesti hyökkäysvoimainen joukkue, Alanko jatkoi.

Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi oli samoilla linjoilla.

–  Emme pystyneet vastaamaan hyökkäykseen. He löivät hyvin joko sektoriin tai yläkäsiin, Kangasniemi sanoi.

Kangasniemi vaihteli ryhmäänsä ahkerasti.

–  Kultaisen liigan isoimpia plussia on, että voimme antaa peliaikaa isolle määrälle pelaajia, kuten nytkin nuorelle Emmi Riikilälle ja kokeneelle Saara Eskolle. Vastapainoksi olisi löydettävä kuusikkopeli.

–  Meidän on saatava syöttö- ja vastaanottopelimme pykälää paremmaksi. Pitää olla huolissaan verrattuna viime vuoden tilanteeseen, mutta vuodet eivät ole veljeksiä keskenään. Meillä on vielä paljon töitä ennen EM-kisoja. Joidenkin pelaajien henkisesti vaikea vuosi näkyy pelissämme, Kangasniemi sanoi.

Korhonen Suomen tehokkain

Hakkuri Piia Korhonen oli Suomen tehokkain, sillä hän voitti 13 pistettä joukkueelle ja sai tehosaldoksi +8. Yleispelaajat Saara Esko ja Suvi Kokkonen hankkivat seitsemän pinnaa Suomelle. Kapteeni Laura Pihlajamäki voitti kuusi pistettä ja keräsi teholukeman +5.

–  Kultaisen liigan häviöistä on tullut hyvää oppia. Se kehittää meitä joukkueena, Alanko arvioi.

Alanko, 25, pelasi tämän kauden Ranskassa Nantesissa viiden Saksassa vietetyn kauden jälkeen.

–  Aika on mennyt nopeasti ja hyvin. Tämän kevään hopea oli ehkä paras saavutus, sillä sitä ei odottanut, ja se ylitti odotukset, Alanko sanoi.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 19.36. 

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image