Uusi suola janottaa

Pekka Kortteinen häärii tällä kaudella yleispelaajana muuallakin kuin verkolla iskijänä. KUVA: Pekka Ala-aho
Urheilu 28.9.2007 0:00
Kai Nevala

Miesten liiga

Ero tuli, että pamahti - eipä olisi uskonut. Mies läksi yhteisestä kodista ja muutti toiselle paikkakunnalle.

Nyt mies liikkuu kaiken lisäksi aivan uudessa seurassa.

Pekka Kortteisen sukulaiset ja tuttavat voivat huokaista rauhassa: heinäkuussa solmittu avioliitto voi hyvin. Asuinympäristökin on muuttunut hetkellisesti ja vain ammatin, lentopallon takia.

Kortteinen on asunut lähes koko ikänsä Muuramessa aivan Jyväskylän kupeessa. Tämän kauden lentopalloilija talvehtii kuitenkin Kempeleessä, tässä aivan Oulun vieressä.

Pienestä kunnasta suurempaan kaupunkiin siirtyminen vaatii molemmissa tapauksissa vain tusinan verran kilometrejä.

Sen sijaan liike MuurLe:sta KempeLe:n riveihin on vaatinut enemmän. Kortteinen on mielletty Muuramen lentopalloikoniksi.

"Kai minuun on jonkinlainen leima iskeytynyt. Ei se silti mikään riippakivi ole", mies hymähtää.

31-vuotias Kortteinen oli viime kauden liigan pistepörssin ykkönen ja miehen kintereillä oli monia seuroja. Kun KempeLe sai tarjouksensa läpi, Kortteisen kahdeksan kauden yhtäjaksoinen putki Muuramessa päättyi.

"Tärkein syy oli, että haluan vielä saavuttaa urallani menestystä. Tämä on sellainen ryhmä, että siirto tuntui hyvältä ratkaisulta."

Niin, menestys. Kortteinen on takonut vuosikausia Muuramessa liigan kovimpia pistemääriä, mutta kauden lopussa joukkue on tahkonnut yleensä pudotuspelien sijasta alemmassa loppusarjassa tai karsinnoissa.

Mitalitili näyttää nollaa. Lähimpänä Kortteinen oli kaudella 1998-99, mutta silloinen työnantaja Loimu hävisi pronssit otteluvoitoin 2-1.

"Nyt oli oikea hetki vielä lähteä. Kahden vuoden päästä en enää olisi lähtenyt missään tapauksessa", keväällä liikunnanohjaajaksi valmistuva mies linjaa.Hakkuri yleispelaajaksi


Kortteinen takoi viime kaudella palloa lattiaan ilta toisensa jälkeen. Alkavalla kaudella mies on edelleen pelätty tykki, vaikka hakkurin rooli on muutettu yleispelaajaksi. KempeLe:ssa Marko Aho pommittaa hakkurina.

Päävalmentaja Kari Raatikaisella on hyppysissään poikkeuksellisen järeä hyökkäyskalusto. Kortteisen ja Ahon lisäksi keskitorjuja Antti Huuskonen on voittanut liigan pistepörssin.

Vastustajille riittää pelotteita joka suunnasta.

"Se on meidän vahvuus. Nyt on tärkeintä, miten passari (Daniel Koncal) syöttää ja rytmittää peliä niin, että kaikki pysyvät lämpösenä."

Kortteiselle yleispelaajaksi siirtyminen ei ole ollut ongelma.

"Olen pelannut urallani aikaisemmin yleispelaajana viisi vuotta, joten ei se ole minulle uutta. Viime vuonna Muuramessa olin hakkurin roolissa äärirajoilla. Jos rooli olisi ollut yhtään isompi, järki ja kroppa eivät olisi kestäneet", Kortteinen myöntää.

Kokeneen, 371 liigaottelua pelanneen Kortteisen mielestä KempeLe:n tavoite mitalipeleihin on täysin realistinen.

"Harjoitusten taso on ollut hyvä. En ole tottunut näin laadukkaisiin suorituksiin harjoituksissa."Ammattina lentopallo


Vahvistuksen nimen perässä lukee pelaajalistassa ammatti. Kortteisella se on lentopalloilija. Mies tietää, että hän saa ammattilaisena olla harvinaisessa asemassa Suomen rajojen sisäpuolella.

"En usko, että suomalaisia pelaajia on vastaavassa tilanteessa kymmentä enempää."

Siis kaksi tuntia hallilla ja takaisin Santamäen 48 neliön rivitalokaksioon?

"Kyllä moni päivä venähtää lopulta kahdeksan tunnin mittaiseksi. Muuramessa tein seurassa monia muitakin hommia ja siellä oli välillä vähän liian pitkiä työpäiviä. Aamusta iltaan 12 tuntia on jo liikaa", Kortteinen korjaa.

Kortteinen oli kauden alla järjestetyllä liigaristeilyllä mukana KempeLe:n edustajana.

"Moni tuli kyselemään minulta Muuramen asioista", mies hörähtää.

Asian oikaisemiseen tarvitaan tuskin kovin monta ottelua, kun Kortteinen kantaa kortensa KempeLe:n kekoon. Ja jos pallo ei jostain syystä tottelisi kättä, niin Muuramen kodista löytyy auttaja: vaimo on väitöskirjaa tekevä psykologi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
23
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image