Ul­koil­ma­kon­sert­ti runnoi Raatin nurmen shak­ki­ruu­du­kok­si

AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kävelee epäuskoisena Raatin stadionilla. Joukkueen kotikentän nurmi oli maanantaina surullinen näky. KUVA: Janne Körkkö
Urheilu 13.6.2016 22:12
Kaleva

Viikonloppuna pidetty ulkoilmakonsertti vaurioitti Raatin stadionin luonnonnurmea. Kentän päälle levitetyt matot olivat jättäneet jälkensä ja puhkoneet kentän pinnan huonoon kuntoon.

Konsertissa esiintyivät Deep Purple ja Uriah Heep.

– Siitä se kulmapotku pitäisi lähteä antamaan, AC Oulun seurajohtajaa Juho Meriläinen osoittaa mutkalle painunutta kentän kulmaa.

Meriläisen päällimmäisenä huolena on sunnuntain kotipeli Grankulla IFK:ta vastaan.

Oulun kaupungin liikuntalaitospäällikkö Matti Rautio ei pidä mahdottomana, että kenttä olisi sunnuntaina pelikunnossa.

– Kentälle annetaan nyt ensiapua parin päivän ajan. Katsomme sen jälkeen tilannetta ja teemme sitten johtopäätökset, Rautio kertoo.

Käytännössä ensiapu tarkoittaa esimerkiksi nurmimaton kastelemista ja ilmaamista.

Meriläinen kirjoitti Facebookissa asiasta tuohtuneen viestin.

- Nurmen osalta kenttä suojattiin kumimatoilla. Ne asennettiin perjantaina ja purettiin sunnuntaina. Tämän "suojauksen" aikana kentällä tepasteli tuhansia ihmisiä ja raskaita koneita. Voiko lopputulos olla yllätys? Ehkä mittakaavassa kyllä, mutta silti ei. Onko tuossa mitään järkeä? Sama asia olisi kaataa kiehuvaa vettä ja perään kivimurskaa jään päälle ja pelata siinä sitten jääkiekkoa, Meriläinen kirjoittaa.

Meriläien sanoo olevansa Raatin kohdalla keinonurmen kannalla. Meriläisen mukaan luonnonnurmen käyttö on 2-10 tuntia viikossa ja kenttä on käytettävissä viisi kuukautta vuodesta.

- Keinonurmen käyttökapasiteetti on käytännössä rajaton. Lämmityksen ansiosta kenttä olisi käytettävissä jopa 9 kuukautta vuodessa, Meriläinen kirjoittaa.

Lue lisää 14.06.2016 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (232)

Miksi sitä konserttia ei pidetty siinä raatin vieressä olevalla harjoituskentällä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja eastwaylle eri järjestäjälle tuli "täytenä yllätyksenä", vaikka viime kesänä pilasivat Pietarsaaren nurmen. Ajankohta 1.8.2015 ja soittamassa Scorpions.

Nurmi vaihdettu tuon jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta hei, ajatellaan positiivisesti! Nyt palloilijat voivat syyttää kenttää aina kun tulee 100-0 turpaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matot on asennettu väärin päin! Tiedän mattojen käyttämisen niksit. Aivan sama onko potkupalloa vai nyrkkipalloa, sitä on pelattava luonnonnurmella. Konsertti olisi voitu viedä Raksilaan keppipallostadionille. Raattin vuokra on nimellinen. Kysykää vaikka liikuntavirastosta. Konsertin tuotoilla ei kaupunki paikkaa taloutta. Kaikki myynti yms.meni vieraspaikkakuntalaisille firmoille. Sitä ilmeisesti kaupunki haluaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli siis jälleen yksi ns. "Väärin sammutettu" tapaus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirveä ulina ja purnaus päällä vaikkei vielä ole edes pelien aikakaan. Ulistaan sitten jossei kenttä toivu kuntoon. Tosin eihän se tänä vuonna ole vielä kovin hyvä ollutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkamiehen syytä aina kun jokin ei mene niin kun elokuvissa... Tässäkin tapauksessa virkamies on toiminnallaan tuonut edes vähän rahaa kaupungin kassaan.
Kävin juuri paikan päällä katsomassa ja eipä tuo nyt niin pahalta näyttänyt.Parissa kohdassa vähän hommia enemmän. Sielllä oli kuitenkin miehet hommissa täyttä päätä. Sunnuntaihin on monta päivää vielä. 
Tahtoo vain aina joillakin unohtua että tämänkin päiväisessä kunnossa kenttä oli paremmassa pelikunnossa kuin useimmat kentät muutama vuosi sitten.

Jos siinä olisi keinonurmi niin sekään ei kelpaisi varmaankaan kun se ei ole se oikea. Se olisikin hauska tietää miten yu-kisojen jälkeen itkettäisiin kun keihään ja moukarin tekemät kolot pitäisi paikata heti seuraavana päivänä joidenkin mielestä.

Typerää lähteä itkemään mediaan. Menisivät ennemmin auttamaan kenttämiehiä paikkojen kuntoon laitossa jos huolestuttaa liikaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Konsertista ei sen enempää, mutta pitää olla huono kunto urheilijalla, jos ei tuolla nurmella pysty enää jalkapalloa pelaamaan. Kannattaako edes yrittää.. vai onko liian hyvälle urheiluväki oppinut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on aika tyhmiä kommentoijia, kun näkevät tässäkin kuka mitäkin AC:n syytä ym. Urheilu maksaa kulunsa, kun ihmiset harrastaa liikuntaa ja sairaskulut vähenee, nuoret pysyy poissa pahanteosta jne. Onhan se harmittavaa, kun stadion pilataan niinkin hyvän asian, kuin konsertin vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että keinonurmi! Silloin on sama lopettaa jalkapallon pelaaminen kokonaan, ja siirtyä vaikka maahockeyn pariin. Mikään oo niin vastenmielinen näky kuin keinonurmi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep, keinonurmella pelaa tällä kaudella ainakin veikkausliigajoukkueet HJK, SJK, VPS, RoPS, HIFK, KuPS. Siis esim viime kauden mitalijoukkueet. Myös Ruotsin pääsarjassa ainakin puolet joukkueista pelaa keinonurmella.
Ehkä vastenmielsitä mutta ainakin parempi näillä leveyspiireillä, kun saa jopa reenata keinoalustalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkyttävä vahinko pilata jalkapallo kenttä ja yleisurheilu stadion. Syylliset vastuuseen ja Ouluun on rakennettava jalkapallo stadion Huuhkajanpuistoon. Konsertit ei kuulu nurmikentille eikä ainakaan urheilukentille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulttuuriväki harvemmin ajattelee, mitä Raatin kentän turmeleminen aiheuttaa urheilutoiminnalle. AC Oulu käyttäjänä maksaa kentästä kovaa vuokraa, joka juoksee koko ajan. On selvää, että ACO ei saa parasta vastinetta kentästä, mitä se siitä käyttäjänä maksaa. Jos ja kun seura joutuu pelaamaan Castreniin tai evakkoon Kemiin, on selvää että se tulee tekemään tappiota ja se on konserttiin luvan myöntäneen tahon syy. Evakkopelit tuovat vähemmän katsojia, koska Castreniin ei mahdu sama määrä mitä Raattiin ja kemiläiset eivät lähde katsomaan ACO:n pelejä. Vaikka PS Kemi pelasi evakossa Oulussa niin vähän epäilen, ettei sama onnistuisi Oululla Kemissä, kun sarjatasokin on alempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ac oulu saisi edes castrenin kentän katsomoita täyteen, joten huolesi on varsin turha. Jokunen lisäkatsomo varalta sinne, jos on hyvä ilma. Saa yleisökin seurata peliä lähempää kuin raatissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuran varmaan pitää maksaa vähän enemmän ja varata pidemmäksi aikaa (jatkuva), niin ei tarvitse muihin tapahtumiin tuota vuokrata. Toki tuollaisen laitoksen käyttöaste pitää olla korkea ja sillä tehty rahallinen tulos näinä aikoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Castrenille mahtuu ihan varmasti se määrä mikä tätä suomalaista divarijalkapalloa tulee katsomaan. Varsinkin, kun on EM-kisat päällä, niin kukaan viitsi katsoa amatööripotkimista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää olevan noita viinin litkijöitä ja polkupyöräuhoajia kommentoimassa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miten IHMEESSÄ viini ja polkupyörät liittyy Raatin nurmikon kuntoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusisaartahan aletaan tänä kesänä Qstockin jälkeen kunnostamaan tapahtumapuistoksi? Tosi hienoa että kunnostus tehdään. Kuusisaarella on aivan huippu sijainti kesäiselle musatapahtumalle. Pointseja kunnostuspäätöksestä kaupunkimme päättäjille! Sittenpä ratkeaa nämäkin kenttämurheet kun valmistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (232)

Uutisvirta

26
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
23
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
15
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
15
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
12
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
12
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
8
Harkimo vihjaa loikkauksesta: "Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt -eduskuntaryhmään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

227 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image