UEFA vahvisti Suomen lip­pu­kiin­tiöi­den koot keskiviikkona alkavassa jalkapallon EM-kisojen li­pun­myyn­nis­sä – suomalaisilla on kaksi viikkoa aikaa osallistua

Tavallisille suomalaisille on tarjolla noin 13 200 lipun kiintiö yhteensä kolmeen otteluun. Lisäksi on myynnissä enintään 3 000 rajatun näkyvyyden paikkaa Palloliiton kautta. KUVA: KIMMO BRANDT
Urheilu 4.12.2019 9:48
Joonas Kuikka

Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-kisaotteluita varten voi alkaa hakea lippuja keskiviikosta kello 15 alkaen. Suomelle on Kööpenhaminaan 7 000 lipun kiintiö ja Pietarin molempiin otteluihin 10 000 lipun kiintiö, mutta yleiseen arvontaan jää Palloliiton mukaan tästä noin puolet, yhteensä 13 200 lippua. Venäjälle ei tarvitse EM-kisojen aikana erillistä viisumia.

Lippujen haku ensi kesäkuun 2020 jalkapallon EM-kisoihin alkaa keskiviikkona 4. joulukuuta kello 15 UEFA:n verkkosivuilla. Haku päättyy keskiviikkona 18. joulukuuta kello 15.

Kiirettä on heti keskiviikkona turha pitää, sillä haun jälkeen liput arvotaan kiinnostuneiden kesken viimeistään tammikuun aikana. Pääsylippuja ei kannata ostaa muualta kuin suoraan UEFA:n kautta. Muualta hankitut liput eivät mitä luultavimmin kelpaa otteluihin.

Lippujen hinnat alkavat 50 euron päätypaikoista ylöspäin sekä Kööpenhaminassa että Pietarissa. Kalliimmat ja paremmat paikat maksavat 125 ja 185 euroa per henkilö.

Jokaiseen otteluun voi hakea erikseen lippuja. Yksi hakija voi hakea yhdestä neljään lippua. Kukaan ei voi hakea lippua kahdessa eri hakemuksessa.

Suomen ottelut ovat 13.6. Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa, 17.6. Venäjää vastaa Pietarissa ja 22.6. Belgiaa vastaan Pietarissa.

SMJK:n kautta lipun EM-karsinnoissa ja Kansojen liigassa ostaneet jäsenet saavat kaikki lippunsa kisoihin SMJK:n kautta. Muut osallistuvat yleiseen arvontaan.

Suomen koko kiintiö kolmeen otteluun on yhteensä 27 000 lippua. Lipuista 7 000 on Kööpenhaminaan ja 10 000 Pietarin molempiin otteluihin, vahvistaa Euroopan jalkapalloliitto UEFA Lännen Medialle.

– Kuitenkin jokainen liitto saa päättää, kuinka suuri osa lipuista käytetään sisäisiin tarkoituksiin, kerrotaan UEFA:n mediapalvelusta.

Näin Palloliitto kertoo lippujen jakautumisesta

Palloliitto avasi maanantain tiedotteessaan lippujen jakautumista. Liiton mukaan noin puolet edellä mainitusta kiintiöstä, 13 200, menee yleiseen arvontaan, johon voi kuka tahansa suomalainen osallistua.

Lisäksi tarjolle tulee Palloliiton kautta maksimissaan 3 000 lippua rajatun näkyvyyden paikoille, 1 000 ottelua kohden.

Kokonaisesta 27 000 lipun kiintiöstä 4 800 lippua eli reilut 1 600 lippua ottelua kohden menee kannattajaryhmä SMJK:lle, joten kovaääninen kannatus Suomen otteluissa on taattua.

3 000 lippua menee jalkapalloperheen sidosryhmille. Palloliitto saa lisäksi 3 000 lipun, 1 000 ottelua kohden, etuosto-oikeuden pelaajille ja heidän läheisilleen sekä muille sidosryhmille.

Mahdollisissa pudotuspeleissä Suomen kiintiö on yhteensä 5 000 lippua ottelua kohden. Välierässä kiintiö kasvaisi 10 500 lippuun ja finaalissa 11 000 lippuun.

– Kannattajilla on mahdollisuus ostaa seuraa joukkuetta -lippuja, kun he ostavat lippuja kisoihin. Näillä pääsee myös pudotuspeliotteluihin. Jos Suomi ei pääse pudotuspeleihin, näistä lipuista maksetaan rahat takaisin, kertoo UEFA:n mediapalvelu.

Uusi mahdollisuus, vaikka lippuja ei nyt saisi

Jos lippuja ei saa arvonnassa, ei kannata menettää toivoaan. Lippuja voi UEFA:n kautta saada vielä uudelleenmyynnistä keväällä 2020 tai viimeiseen asti ennen ottelua.

Oletettavaa on, että lippuja on vaikeampi saada jälkikäteen varsinkin Tanska–Suomi ja Venäjä–Suomi-otteluihin, koska isäntämaiden kannattajatkin niitä sankoin joukoin todennäköisesti hakevat.

Pietarissa 60 000 katsojan stadionilla pelattavaan Suomi–Belgia-otteluun puolestaan lienee mahdollisuuksia saada lippuja jälkikäteen, varsinkin jos venäläiskatsojat myyvät pääsylippujaan jälkimarkkinoilla.

Suomalaiset eivät tarvitse EM-kisojen aikana Venäjälle erillistä viisumia. Lipun mukana tulevalla Fan ID -kortilla ja passilla pääsee maahan 30.5–3.7.2020. Venäjältä pitää poistua viimeistään 13.7.2020. Passin pitää olla voimassa koko kisojen ajan ja tietojen täsmätä Fan ID:n kanssa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

6:40
Kemiin kaavailtu tehdas ei jää väylistä kiinni – Meri-Lapissa vieraillut ministeri Timo Harakka vakuutteli, että valtio kantaa kortensa kekoon
6:26
"Orkesterissamme on paljon positiivista energiaa" – Emiliano Travasino tuli Italiasta Suomeen opiskelemaan ja päätyi soittajaksi Oulu Sinfoniaan
6:10
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja
6:00
Lasketaan puuttumiskynnys matalalle, ettei yksikään urheileva lapsi ja nuori joudu kokemaan epäasiallista kohtelua Lukijalta
6:00
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – Epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
6:00
Rengasvaurioista normimäärä korvaushakemuksia Pohjois-Pohjanmaalla – "Silloin kun me maksamme korvauksia, täytyy aina olla kyseessä huolimattomuus tai laiminlyönti tienpidossa" Tilaajille
0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Persut käyttävät hyväkseen vaikuttamiskeinoja, joissa viestitään kuinka hyväosainen eliitti porskuttaa ja persut ovat mu... Lue lisää...
Taitavaa vedätystä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image