Tyttöenergiaa Raksilan jäällä – 6-12-vuotiaiden tyttöjen kiekkoleiri on Saija Tarkille sydämen asia

Nuoret tyttökiekkoilijat aloittivat leirin jääharjoituksella Raksilassa. Ohjeita jakoivat Kärppien naisten edustusjoukkueen pelaajat, joista tässä kiekon pudottaa jäähän Ella Välikangas. KUVA: Janne Körkkö
Urheilu 14.6.2018 21:04
Kimmo Siira

Jääkiekkoleirin tärkeintä antia on hauskanpito ja rento yhdessäolo.

Jääkiekko

Oulu

Kello on keskiviikkoaamuna vasta 9.01, mutta Raksilan harjoitushallissa on jo käynnissä täysi tohina.

Toisessa päädyssä luistelee kymmenen innokasta, alle 10-vuotiasta tyttöjääkiekkoilijaa. Käynnissä on tällä kertaa ilman mailoja pelattava ottelu, jossa kiekon korvaa iso kuntopallo. Toisella puolella hieman vanhemmat pelaajat harjoittelevat luistelutekniikkaa.

Iloisista ilmeistä ja eleistä voi päätellä, että kaikilla on mukavaa – eikä hauskanpito lopu aivan heti.

6–12-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkoleiri jatkuu perjantaihin saakka.

Leiriläisten keskellä ohjeita jakaa tuttuakin tutumpi urheilija. Kärpissä ja naisten maajoukkueessa pitkän uran tehneelle Saija Tarkille, 35, leirin rehtorin ja järjestelijän rooli on tunteisiin menevä sydämen asia.

Jääkiekkoa pelaavat tytöt saivat vielä takavuosina usein etsiä paikkansa leireiltä, joilla pojat olivat suurena enemmistönä.

– Tällä alueella tytöille ei ole aiemmin järjestetty omaa leiriä, tai ainakaan Kärpät ei ole järjestänyt. Haluan, että myös tytöillä on tämä mahdollisuus, Tarkki sanoo.

– Laji on antanut minulle niin paljon, että on hieno antaa jotain myös takaisin. Aikani jääkiekon parissa on ollut sairaan hienoa. Olisi mahtavaa, jos nämä tytöt saisivat kokea samanlaisia elämyksiä.

”Tässä iässä pelaajilla saattaa olla tasoeroja. Leirikokemus on itseluottamuksen kannalta helpompi ja mukavampi, kun nuoret tytöt voivat pelata toisten tyttöjen kanssa.”

Isa Rahunen, Kärppien ja maajoukkueen luottopuolustaja

Avauspäivän ohjelmassa on kaksi jääharjoitusta. Lisäksi leiriläiset käyvät harjoittelemassa kiekon laukomista tekojäällä ja pelaamassa pallopelejä sisäliikuntasalissa.

– Koko ajan ei mennä tukka putkella, myös tauot ovat tärkeitä. Meillä on teemahetkiä, joiden aikana puhun tytöille – totta kai kevyellä otteella – muun muassa siitä, millainen on hyvä joukkuepelaaja ja miten urheilun ja koulunkäynnin voi yhdistää, Tarkki mainitsee.

Isot elämykset syntyvät pienistä yksityiskohdista. Yksi leiriläisistä on 6-vuotias Emma Tapaninen, joka äitinsä mukaan laski päiviä tapahtuman alkuun kahden viikon ajan. Emman tiivistys leirin kohokohdasta on napakka:

– Noo, se varmaan, että saan luistella ja pelata jääkiekkoa kunnolla.

Samoilla linjoilla on 8-vuotias Nea Ronkainen, joka pelaa jo Kärppien tyttöjoukkueessa.

– Luistelu, kaikki jääharkat (=harjoitukset) ja pelaaminen ovat mukavinta, Nea ilmoittaa reippaasti.

Julia Parkkila (oik.) pääsi jääharjoituksen jälkeen ihastelemaan naisten maajoukkuepuolustajan Isa Rahusen olympiamitalia. Mukavasta hetkestä jäi muistoksi myös yhteiskuva. KUVA: Janne Körkkö

Päivän ensimmäisen jääharjoituksen jälkeen leiriläiset marssivat vaihtamaan varusteitaan. Pukukopissa yksi ohjaajista, Kärppien ja naisten maajoukkueen puolustaja Isa Rahunen, esittelee Pyeongchangin olympialaisista voittamaansa pronssimitalia.

25-vuotiaan Rahusen oman lapsuuden urheiluleirikokemukset ovat yhä tuoreina muistissa. Kuopiolaislähtöinen Rahunen pelasi niin poikien kuin tyttöjenkin kanssa.

– Tärkeintä on itse tapahtuma, pääsy leirille. Se, että saa tehdä jäällä jotain kivaa ja olla yhdessä tyttöjen kanssa, Rahunen tietää.

– Tässä iässä pelaajilla saattaa olla tasoeroja. Leirikokemus on itseluottamuksen kannalta helpompi ja mukavampi, kun tytöt voivat pelata toisten tyttöjen kanssa.

Esikuvien merkitystä ei voi väheksyä. Rahusen nimikirjoitukset käyvät keskiviikkoaamuna hyvin kaupaksi. Ja käyvät varmasti myös perjantaina, kun leirillä vierailevat Nashvillen NHL-tähdet Pekka Rinne ja Miikka Salomäki.

MAINOS

Kommentoi

Ei ole alueen ensimmäinen tyttöleiri, KKP:n tyttöleirille on osallistuttu jo vuosia sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan. KKP oli vielä muutama vuosi sitten aktiivisin tyttökiekko toimija Oulun alueella. Myös leirejä oli! Ei sovi unohtaa juuriaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sydämen asia voi olla muukin kuin jääkiekko on muitakin harrastusmahdollisuuksia esimerkkejä löytyy.tanssi erilajit .tennis.golf minigolf .vaellus ,pyöräily ,sittenjoillakin musiikki .käsityöt ruoanlaittaminen ja monia muita lajeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mukavaa luettavaa ainaisen politikoinnin ja politikoinnin välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

124
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
85
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
54
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
54
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
53
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
36
Yle: DNA:n valitus vaarantaa Suomen teräväpiirtosiirtymän
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image