Tuuletus täynnä tunnetta – Oulun Pyrinnön 19-vuotias Samuel Purola täräytti 200 metrillä kotimaisen huippuajan 20,85

KUVA: Emmi Korhonen
Urheilu 16.2.2020 19:41
Joel Sippola

Siihen tuuletukseen sisältyi paljon tunnetta. Samuel Purolan riemulla ei ollut rajoja upean 200 metrin voittojuoksun jälkeen Tampereen SM-halleissa.

Voittotulos 20,85 jää vain 0,01 sekuntia miehen juoksemasta ulkorataennätyksestä. Siitä ennätyksestä on ehtinyt vierähtää jo lähes kolme vuotta.

Purolan sunnuntain tulos on myös kaikkien aikojen toiseksi paras suomalaisaika hallissa. Jonathan Åstrandin lyhyellä radalla juoksema SE on 20,72. Joka tapauksessa Purolan noteeraus on kaikkien aikojen paras suomalaistulos ylipitkällä radalla.

Komeasti porhaltanut Oulun Pyrinnön juoksija kohensi päivän aikana halliennätystään 0,26 sekunnilla.

– Teknisesti tosi puhdas juoksu. En minä tuollaista aikaa silti osannut toivoa, Purola hämmästeli.

Lauantain 60 metrin juoksut mukaan lukien Purola urakoi viikonloppuna neljä juoksua. Siitä on aikaa, kun hän on viimeksi juossut näin paljon kisoja kahtena peräkkäisenä päivänä.

– Aamulla olin tosi väsynyt ja joka paikkaa kolotti. Kun tulin hallille, pistin musiikkia soimaan. Hain sitä taisteluilmettä.

Seuraavaksi Purola yrittää taikoa tällaisia aikoja myös ulkona.

– Ei tämä tästä huonommaksi mene, jos vain terveystilanne pysyy sellaisena, millainen se on viime kesän lopusta lähtien ollut.

Kuivasjärven Auran vasta 17-vuotias Ronja Koskela tyylitteli upeasti pronssille naisten 800 metrin kisassa halliennätyksellään 2.12,71. Hän on juossut paremmin ainoastaan viime kesän Kalevan kisoissa (2.11,82). Aiempi halliennätys koheni yli kolmella sekunnilla.

– Viikko sitten juoksin Rovaniemellä, eikä se mennyt kovin hyvin. Itseluottamus ei ollut nyt tapissa, joten siihen nähden tosi positiivinen yllätys.

Juniorikäisen Koskelan talvi on mennyt kaikin puolin onnistuneesti.

– Olen treenannut hyvin, mutta itsestäni tuntuu silti siltä, ettei se ole tarpeeksi. Minulla oli yksi viikon kestänyt takareisivaiva, mutta muuten on mennyt hyvin.

Koskelan seurakaverilla Ella Nisulalla oli sunnuntaina mielenkiintoinen urakka. Ensin hän paranteli kauden parasta kolmiloikkatulostaan muutamaan otteeseen. Viidennen kierroksen jälkeen nuori nainen kiirehti vielä 60 metrin aitojen alkueriin.

Nisula oli lopulta loikkakisan viides tuloksella 12,51, joka jää 19 senttiä hänen ennätyksestään. Puolestaan 60 metrin aidoissa hän aitoi ennätyksensä 8,69.

– Aikataulut menivät vähän päällekkäin, mutta päätimme valmentajan kanssa, että juoksen myös aidat. En ole tyytyväinen kolmiloikkatulokseen, mutta hypyt paranevat koko ajan, Nisula tuumi.

Nisulan vuoden ykköstavoitteena on päästä heinäkuussa Kenian Nairobissa pidettäviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

Oulun Pyrinnön 15-vuotiaan Laura Loposen 300 metrin aitojen aika 42,88 oli seitsemänneksi paras. Pyrinnön viestikvartetti juoksi 4x300 metrillä viidenneksi.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image