Thureson rutisti voittoon - EM-raja jäi harmittavan lähelle

Urheilu 22.7.2018 18:30 | Päivitetty 22.7.2018 18:39
STT

Milja Thureson pinkoi voittoon 200 metrin juoksussa uudella ennätyksellään 23,63. Thureson pokkasi uransa ensimmäisen SM-kultamitalin ulkoradoilta.

- Olen halunnut monta vuotta alittaa 24 sekunnin rajan, ja nyt se meni reilusti. Alkukaudesta herkkyys puuttui, ja se näkyi ajoissa. Olen kuitenkin koko ajan tiennyt, että olen kovassa kunnossa, Thureson tunnelmoi.

24-vuotias Turun Tovereiden juoksija oli Kalevan Kisojen juoksukuningatar, sillä hän saalisti hopeaa sekä 400 että 100 metriltä. Berliinin EM-kisojen tulosraja (23,50) jäi 200 metrillä harmittavan lähelle.

- En osannut odottaa voittoa. Olisin ollut mihin tahansa mitaliin tyytyväinen. Aika jäi lähelle rajaa, mutta ei voi mitään. Rajat tulevat, jos ovat tullakseen. Ei niitä saa stressata, Thureson tokaisi.

Thureson on uransa kovimmassa kunnossa. Taustalla on ehjä ja raaka harjoituskausi.

- En ole koskaan treenannut niin kovaa kuin viime talvena. Yhtään enempää ei voi harjoitella. Olen pysynyt terveenä, ja se on varmasti yksi tärkeä tekijä.

SM-hopealle juoksi Aino Pulkkinen (23,73) ja pronssia saavutti Sara Francis (24,06). Koko kärkikolmikko juoksi omat ennätyksensä.

Oskari Lehtonen odotetusti nopein

Nurmijärven Yleisurheilun 21-vuotias Oskari Lehtonen otti omansa 200 metrin juoksussa. Lehtonen rullasi voittoon ajalla 21,07.

- Kiihdytys ja kaarrejuoksu sujuivat hyvin. Lopussa juoksu meni jäykäksi ja se oli melkoista vääntämistä. Ensimmäinen mestaruus maistuu hyvältä. Sitä täältä tultiin hakemaan, Lehtonen summasi.

- Pääsin ensimmäistä kertaa maaliin asti Kalevan Kisoissa ja heti tuli voitto. Aika olisi voinut olla parempi, mutta voitto on tärkeintä.

Lehtonen alitti heinäkuun alussa Jämsässä Berliinin EM-kisojen tulosrajan ajallaan 20,88. Lehtonen on myös yksi Suomen viestijoukkueen jäsenistä.

- Luottavaisin mielin lähden EM-kisoihin. Viestissä meillä on hyvin kapula pysynyt käsissä ja usko tekemiseen on kova. Meillä on loistava joukkuehenki, Lehtonen sanoi.

SM-hopeaa 200 metrillä juoksi Roope Saarinen ajalla 21,41. Tulos jää yli neljä kymmenystä Esbo IF:n urheilijan kauden parhaasta. Eljas Aalto ylsi pronssille häviten Saariselle vain sadasosan.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

15:49
Suomen ja Ruotsin välistä rajaa on yritetty ylittää kävellen ja moottorikelkoilla – luvattomia rajanylittäjiä sakotetaan
15:41
Sää kylmenee pääsiäiseksi, taivaalta tulee sadetta monenlaisessa olomuodossa – merellä jopa myrskytuulia
15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
97
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
14
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image