Terwamaraton tutuksi Pietarissa

Urheilu 19.4.2007 0:00
Juha Portaankorva
Toukokuun lopussa (26.5.) juostavaa Terwahölkkä ja -maratonia tehdään tosissaan tutuksi Pietarissa. Tiistaina ja keskiviikkona Oulussa vieraili pietarilainen mediaryhmä tutustumis- ja jutuntekomatkalla. Terwahölkkä ja -maraton tekee yhteistyötä Pietarissa juostavan Valkeat yöt -maratonin kanssa. Mediaväen vierailu oli osa yhteistyötä. Viime lokakuussa allekirjoitettu yhteistyösopimus kattaa tällä erää neljä seuraavaa maratonia, aina kesään 2011 saakka.

Syksyllä Oulussa vieraillut Pietarin liikunta- ja urheilukomitean kansainvälisten asioiden johtaja Nikolai Nikolaevich Parfenov uskoi, että juoksijavaihto maratoneiden välillä voi olla tulevaisuudessa hyvinkin laajaa. Oululaisilla kisajärjestäjillä ei ole vielä tarkkaa tietoa, kuinka paljon juoksijoita tulee rajan takaa runsaan viiden viikon päästä juostavalle maratonille.

"Meiltä on sinne päin lähdössä bussi, josta on varattu jo noin 30 paikkaa. Mukaan mahtuu vielä kymmenkunta lähtijää", Asko Vääräniemi Oulun NMKYU:sta sanoo.

Viikko juhannuksen jälkeen juostava Valkeat yöt -maraton on Terwamaratonia kymmenen kertaa suurempi tapahtuma. Oulussa juoksijoita on parina edellisenä keväänä ollut noin 1 500. Pietarin maratonin vakiintunut osallistujamäärä on noin 15 000. Oulun tapahtumassa matkavaihtoehdot ovat Terwakymppi (10 km), puolimaraton (21 km) ja maraton (42 km). Pietarissa on tarjolla kymppi ja maraton.

Keskiviikkona mediaryhmä tutustui Terwamaratoniin ja Oulun NMKY:n toimintaan. Ohjelmaan kuului myös vierailu sanomalehti Kalevassa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image