Terwamaraton keräsi osallistujia ja kiitosta

Urheilu 28.5.2007 0:00
Matti Ahola
Yleisurheilu 19. Terwahölkkä ja -maraton

Lauantaina juostu Terwahölkkä- ja maraton keräsi ennätysosanoton. Maaliin saapui yhteensä 1 685 juoksijaa, mikä jatkaa tapahtuman jo pitkään jatkunutta kasvua. Osanottajamäärien kasvu näkyi nimenomaan puolimaratonin juosseissa. Kuninkuusmatkalla kilpailijoiden määrä ei kasvanut yhtä selkeästi.

"Pelkästään puolimaratonilla tuli 350 juoksijaa enemmän maaliin kuin viime vuonna. Eiköhän myönteinen kehitys jatku vielä parisen vuotta", kilpailun johtaja Asko Vääräniemi arvelee.

Vääräniemi kehuu auliisti kylpylähotelli Edenin edessä sijainnutta uutta lähtöpaikkaa. Osallistujilta kerätty ja nettipalstoilta luettu palaute sai miehen myhäilemään. "Kaikki ovat antaneet palautetta puhtaasti positiivisesti. Liikenneruuhkia pelättiin, mutta valituksia ei ole tullut."

Jotkut osallistujat valittelivat kapeaa lähtöaluetta, mutta Vääräniemen mukaan sille ei vain voi mitään, että leveys on rajallinen. Tällä kertaa lähdettiin autotieltä, ja paikka oli joka tapauksessa kolme kertaa leveämpi kuin aiemmin kauppatorilla sijainnut lähtöpaikka.

Hietasaaren pullonkaulamaisuus on kuitenkin asia, jota täytyy liikennejärjestelyissä pohtia jatkossa yhä enemmän. Vääräniemi miettii, että ensi vuonna pysäköintialueen voisi järjestää Toppilansaaren rantaan.

"Ihme kyllä juoksijatkin ovat sellaisia, että he haluavat autonsa ihan lähtöpaikan viereen. Mikä olisikaan sen parempi verryttely kuin 600 metrin kävely lähtöpaikalle." "Toivotan ihmiset tervetulleiksi ensi vuonnakin. Tässä on 12 kuukautta aikaa treenata, joten toivottavasti mahdollisimman moni puolimaratonille osallistunut kokeilee ensi vuonna maratonia", kilpailun johtaja päättää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image