Ten­nis­ko­meet­ta Ruusuvuori valloitti Talin haas­ta­ja­tur­nauk­sen – "Jokaisen lyönnin pystyy tekemään paremmin"

Urheilu 17.11.2019 19:22
STT

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori antoi sunnuntaina Talin kotikatsojille sitä, mitä he olivat tulleet katsomaan. Helsinkiläinen kukisti haastajakiertueen turnauksen loppuottelussa Egyptin Mohamed Safwatin 6–3, 6–7 (4–7), 6–2.

Ruusuvuoren yksi vahvuus on kyky sopeutua nopeasti uuteen tilanteeseen. Siitä saatiin osoitus Talissakin, kun Safwat aloitti terävästi ja mursi suomalaisen syötön. Ruusuvuori mursi heti takaisin, eikä sen jälkeen katsonut taakseen ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä Ruusuvuori aloitti hyvin, mutta joutui sitten alakynteen. Hän taisteli tiensä vielä katkaisupeliin, jossa Safwat oli kuitenkin varmempi.

Ruusuvuoren peli takelteli vielä ratkaisuerän alussa, mutta 2–2-tilanteessa tauolta tullessaan hän mukautui jälleen jännittävään tilanteeseen. Nuorukainen paukutti neljä seuraavaa peliä edukseen ja näin koko ottelun. Vuoden viimeisestä turnauksesta irtosi täydet 80 ATP-pistettä.

– Ei paljon parempaa tapaa voisi olla lopettaa kisavuotta, kotiyleisöä vuolaasti kiitellyt Ruusuvuori hehkutti.

Kolmannen erän hyvin ajoitettu tason nosto hymyilytti vielä jälkikäteen.

– Minulla oli alussa suvantovaihe ja vastustaja sai breikkipallon. Sain sen pidettyä, ja ajattelin, että nyt on iskun paikka. Sain kämmenellä ohjattua ja hänet juoksemaan.

Flunssat jarruttivat kehitystä

Jo vuoden 2018 puolella alkaneen nousukiidon kulmakerroin loiveni pariin otteeseen, kun sairastelu pakotti nuorukaisen viikoiksi huilitauolle. Ilman alkuvuoden ja lokakuun flunssia Ruusuvuori voisi olla jo nyt sadan joukossa ATP-listalla.

Toisaalta tällainen kuuluu asiaan tenniksen rankassa kiertue-elämässä. Harva pelaaja pystyy viemään koko vuotta täydellisessä iskussa.

Ruusuvuoren kannalta harmittavin pettymys oli Tukholman ATP-turnauksen jääminen väliin. Samaisessa turnauksessa Jarkko Nieminen pohjusti aikanaan uransa kulkua hyvälle Grand Slam -tasolle.

Hyvän sopeutumiskykynsä ansiosta Ruusuvuori on taukojen jälkeen päässyt mukavasti rytmiin. Alkuvuodesta rankkaus riitti hädin tuskin haastajakiertueen turnauksiin, mutta lopulta hän pelasi tämän tason melkeinpä läpi. Kaksinpelin turnausvoittoja kirjattiin Tali mukaan lukien neljä.

Loman voimin ensi kauteen

Ruusuvuori pitää nyt lyhyen loman, jonka jälkeen alkaa valmistautuminen ensi vuoteen ja seuraavalle tasolle.

– Käydään tiimin kanssa läpi ne jutut, joita kehitetään. Jokaisen lyönnin pystyy tekemään vielä paremmin.

Harjoitustauolla hän menee muun muassa Rafael Nadalin akatemiaan, jonne tuli kutsu Mallorcan haastajaturnauksen voitolla. Siellä hän pääsee treenaamaan myös Espanjan suurpelaajan kanssa.

Ruusuvuoren menestyskulku alkoi vasta kesällä, joten hänellä ei ole alkuvuodesta juurikaan ATP-pisteitä puolustettavana. Tämä tietää sitä, että rankkaus voi nousta vielä hyvää tahtia, mikäli peli kulkee.

Sadan parhaan joukkoon pääseminen tietäisi pääsyä isompiin kisoihin, joissa kehittyy enemmän. Ruusuvuoren kalenteria ohjaakin kehitys, ei pisteiden maksimointi.

– ATP-tasolla pyrin pelaamaan, vaikka jostain muualta voisi saada helpommin pisteitä. En näe haastajakiertueen turnauksia oikeana reittinä top-sataan.

Joka tapauksessa sinne sadan joukkoon hän mielii. Matka etenee hyvää vauhtia.

– Olen nyt ylempänä kuin kauden alussa oli tavoite, sijoilta 120–130 löytyvä suomalainen päätti.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:26
Suomen ensimmäinen brändiprofessori aloitti Oulun yliopistossa – aluksi viisivuotinen professuuri perustettiin lahjoitusvaroin
10:03
Poliisi pyytää edelleen havaintoja tammikuun alussa kadonneesta miehestä – tavattu viimeksi Oulun keskustan alueella
9:44
Tukholman lähiöissä kaksi räjähdystä aamuyöllä peräjälkeen – yksi ihminen loukkaantui
9:37
Seksuaaliväkivallan uhrien tukikeskuksessa autettu yli tuhatta ihmistä Helsingissä – vastaava palvelu avataan Ouluun helmikuussa
9:30
Pohjoisen kauppakamarit: Rautatieliikenteen kehittäminen on kesken Pohjois-Suomen näkökulmasta
9:30
Etla: Hallituksen ilmastotavoite kaukana – energian tuotantoon ja kotitalouksien kulutukseen tarvitaan iso muutos
9:29
Oulun yliopisto tutkii puurakentamisen terveysvaikutuksia koulussa Kuhmossa – koululaisten stressiä mitataan sylkinäytteiden ja älysormuksen avulla
31
Pysäköinninvalvonta tulisi korvata neuvonnalla, oikeustajua rikkova rahastus ketuttaa Lukijalta
24
Yöllä tuuli puhalsi puuskissa jopa 25 metriä sekunnissa Oulun Vihreäsaaressa, yksittäisiä puita kaatunut – lauhtunut sää tuonut sivuteille suuria vesilammikoita
21
Etla: Hallituksen ilmastotavoite kaukana – energian tuotantoon ja kotitalouksien kulutukseen tarvitaan iso muutos
10
Voiko Oulussa hiihtää tai luistella? "Mitä kauemmas rannikolta on menty, sen paremmin latuja on ollut"
10
Kokkolan kettutarhan kaikki 2 500 eläintä oli tarkoitus viedä Kiinaan – sinikettujen siirrosta oli tehty ennakkoilmoitus, mutta ei ilmoitusta lastauksen aloittamisesta
10
Talvimyrsky riehuu Perämerellä ja merivesi nousee korkealle – maa-alueiden kovimmat puuskat iskevät Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen
8
Oulun Energian tavoitteena hiilineutraalius 2030-luvulla – toimitusjohtaja Juha Juntunen: "Kasvatamme uusiutuvan energian, kuten tuulivoiman, osuutta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomi Euroopan rasistisin maa

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksihän sosiaalisesti heikossa asemassa olevat äänestävät perussuomalaisia??

Sellaisetkin äänestää persuja jotka tuolla maalla syrjäkylillä asuvat, joskus käyvät kirkonkylällä ja eivät seuraa poli... Lue lisää...
niitä vain on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image