Teemu Suninen toisena Sardinian MM-rallissa – ”Palaset ovat nyt kohdillaan”

Urheilu 14.6.2019 23:56
STT

Fordin Teemu Suninen on toisena Sardinian MM-rallissa perjantain ajopäivän jälkeen. Hyundain Dani Sordo johtaa kilpailua 10,8 sekunnin erolla ennen suomalaiskuskia.

–  Ajoin ihan hyvän päivän. Aamun spinnaus jäi kuitenkin harmittamaan, koska ilman sitä olisimme kärjessä. Huomenna on luvassa vähän erilaisia pätkiä. Renkaat voivat olla kovilla, Suninen summasi.

Sunisen takana vaanii Toyotan Ott Tänak vain neljän kymmenyksen päässä. Kuudentena oleva Toyotan Kris Meeke on jäänyt kärjestä vajaat puoli minuuttia, joten kamppailu on varmasti huimaa kahtena viimeisenä ajopäivänä. Neljäntenä rallissa on Hyundain Andreas Mikkelsen ennen Sunisen tallikaveria Elfyn Evansia.

Kauden ensimmäisessä kolmessa kisassa Suninen keskeytti, mutta sen jälkeen suoritukset ovat olleet nousujohteisia.

–  Palaset ovat nyt kohdillaan, ainakin toistaiseksi. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä oli vasta ensimmäinen päivä. Luotto autoon on ollut hyvä, Suninen totesi.

–  Tänä vuonna olen ajanut sillä ajatuksella, että jos luottoa ei ole, niin sitten ajetaan ne pisteet, mitä on otettavissa. Jos fiilis on tapissa, niin silloin mennään, mitä osataan.

Lapilla rengasrikko ja turborikko

Citroenin Esapekka Lappi kärsi perjantaiaamuna rengasrikon ja iltapäivän avauspätkällä mekaanikkojen virheen takia C3 WRC:n turbo ei toiminut. Kahdeksantena rallissa ajava Lappi ei kuitenkaan lähtenyt syyttelemään talliaan.

–  Itse olen mokannut aika monta kertaa enemmän. Ihmisiä ne mekaanikotkin vain ovat. Ei se tietenkään kovin kivaa ollut ajaa, kun ei ollut vääntöä. Siellä oli yksi sensori jäänyt kiinnittämättä, mutta saatiin se kuntoon siirtymällä, Lappi sanoi.

–  Aika pettynyt olen, enemmän kuitenkin siihen omaan rengasrikkoon. Huomenna lähtöpaikka on aika huono, joten voi olla vaikea ajaa ketään kiinni. Se on kuitenkin pisin päivä, ja tapahtumia varmasti riittää, Lappi jatkoi.

Testimielessä Sardiniassa Toytan WRC-autoa ajava Juho Hänninen on yhdeksäntenä. Skodan Kalle Rovanperä johtaa WRC2 Pro -luokkaa ja on yleiskilpailussa kymmenentenä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

12:30
Vielä on aikaa laittaa jätevesijärjestelmä kuntoon – tarkista tästä, ketä uudistus koskee
11:18
Traktorin peräkärry kaatui Siikalatvan Kestiläntiellä – tie jouduttiin sulkemaan noin puolen tunnin ajaksi
11:16
Valio määrättiin maksamaan miljoonakorvaukset paikallismeijereille – summa kuitenkin paljon pienempi kuin alkuperäinen yli 40 miljoonan euron vaade
10:09
Hallitus esittää määrärahaa Oulun ratapihan peruskorjaukseen ja turvalaitteisiin – pohjoisen, idän ja lännen nopeista ratahankkeista päätetään myöhemmin
10:01
Oulun kaupungin puhelinliikennettä vaivannut vika saatiin korjattua, puhelinyhteydet toimivat normaalisti
9:49
Yhdysvallat lähettää lisää joukkoja Lähi-itään "puolustuksellisista syistä" – Iranin syyllisyydestä tankkeri-iskuihin uutta kuvamateriaalia
9:25
Kiimingin Jokirannan koulun rakennustyöt alkavat kesällä – koulun käyttäjät osallistuvat rakennuksen suunnitteluun
59
Kovács: "Nyt olisi tyylikästä selkeästi päättää, että palvellaan kaikkia seurakuntalaisia tasapuolisesti"
32
Erkkolan sillalla testataan infotaulua, jolta voi nähdä kevyen liikenteen liikkujien määrän – "Jos kaikki menee hyvin, näyttöjä asennetaan todennäköisesti 3-5 kappaletta"
28
ICT-alan rekrytointinälkä ei ota loppuakseen Oulun seudulla – seuraavien kahden vuoden aikana alalle tarvitaan 1800 työntekijää lisää
28
Hallitus esittää määrärahaa Oulun ratapihan peruskorjaukseen ja turvalaitteisiin – pohjoisen, idän ja lännen nopeista ratahankkeista päätetään myöhemmin
11
Oulun kaupungin puhelinliikennettä vaivannut vika saatiin korjattua, puhelinyhteydet toimivat normaalisti
8
Eero Pyötsiä vahvin ehdokas puolustusvoimain komentajaksi – nimitys voi tulla jo loppuviikosta
8
Ammattiliitot aktivoituivat työnvälityksessä – "Jotkut puhuvat työnvälityspalveluista työelämän Tinderinä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan itäosassa, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä Ylitornion kunnassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi vain osaa ihmisiä kuunnellaan?

Ei ole kuin yhdenlaisia persuja... Juuri niitä isoja vauvoja... Äänekkäitä isoja vauvoja... Lue lisää...
Sihveri

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image