Tai­to­luis­te­lun ko­hu­val­men­ta­ja Mirjami Penttinen saa orastavaa tukea HSK:n uudelta johdolta

Taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) uusi hallitus haluaa seuran muodostelmaluistelun päävalmentajan Mirjami Penttisen takaisin valmennustöihin, jos seuran johtoon valituista henkilöistä voi päätellä tulevaa. KUVA: Ala-aho Pekka
Urheilu 11.2.2020 21:59
STT

Taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) uusi hallitus haluaa seuran muodostelmaluistelun päävalmentajan Mirjami Penttisen takaisin valmennustöihin, jos seuran johtoon valituista henkilöistä voi päätellä tulevaa.

Kokouspaikan ulkopuolella odottaneet median edustajat joutuivat päättelytöihin, koska seuran uusi johto ei halunnut tuoreeltaan kommentoida seuran asioita. Hallitus oli kertonut kokousväelle, että haluaa ensin perehtyä asioihin.

Ylimääräisessä kokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mikael Nyberg ja varapuheenjohtajaksi Maria Porkka, joka keräsi tammikuussa adressin Penttisen tueksi. Adressin allekirjoitti 72 luistelijoiden vanhempaa.

Nyberg totesi tiistaina lyhyesti, että seura tiedottaa, kun tiedotettavaa on.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi seura valitsi neljä hallitusjäsentä. He ovat Risto Nurmi, Niko Jalkanen, Eija Roine ja Outi Loimaranta. Hallitus on kokonaan uusi. HSK tarvitsi uuden hallituksen, koska edellinen hallitus erosi tammikuun lopussa.

Seuran vuosikokous on jo kesäkuussa, joten Nybergin ja kahden hallitusjäsenen kausi kestää vain muutaman kuukauden. Muut jatkavat ensi vuoteen.

Yleisöryntäys kokoukseen

HSK:n kokous veti runsaasti väkeä, sillä arvion mukaan paikalla oli lähemmäs kaksisataa ihmistä. Kokous alkoi tiistaina Pirkkolan palloilutalon alakerran kokoustilassa puoli tuntia myöhässä, koska kokousedustajien jäsenyyden ja valtakirjojen tarkistus kesti tunnin ja vartin.

HSK:n johtokaksikko valittiin ilman vastaehdokkaita alle tunnissa, eikä sitä ennen käyty linjakeskustelua seuran tulevaisuudesta. Menettely oli varsin erikoinen, sillä seuran aiempi hallitus erosi seuran sisäisten mielipide-erojen takia, ja kerrankin koolla oli suuri edustus jäsenistöä.

Ääntenlaskentataukoineen kokous kesti kaksi tuntia ja 45 minuuttia.

Osa seuran jäsenistä tukee Penttistä, eikä tunnista kuvaa Penttisestä luistelijoita nöyryyttävänä valmentajana. Osa pitää Penttisen toimintaa epäeettisenä ja kannattaa seuran ratkaisua vapauttaa hänet työvelvoitteista.

Seura vapautti Penttisen tehtävistään 20. tammikuuta, kun Taitoluisteluliiton kurinpitovaliokunta oli sitä ennen langettanut Penttiselle 12 kuukauden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia. Penttisen on kerrottu käyttäneen kovaa kieltä sekä haukkuneen ja nöyryyttäneen valmennettaviaan.

Liitto odottaa selvitystä

HSK:n uusi johto joutuu nopeasti linjaamaan seuran toimintaa, koska Taitoluisteluliitto odottaa siltä lisäselvitystä keskiviikkona. Lisäselvityksen aihe ovat käytännön toimet, joita liitto ei tammikuun lopussa täsmentänyt.

Taitoluisteluliitto käsittelee HSK:n lisäselvitystä torstaina.

HSK on Mirjami Penttisen työnantaja, joten seura voi päättää valmentajan työtehtävistä, vaikka tämä on kilpailukiellossa. Kielto ulottuu liiton tapahtumiin, mutta liitto edellyttää seurojen noudattavan eettistä ohjeistustaan.

Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo totesi tammikuussa STT:lle, että liitto toivoo seuran tekevän vakavat ratkaisut sen suhteen, mikä Penttisen jatko seurassa on.

–  Lasten ja nuorten kanssa toimiminen on tältä pohjalta melko haastavaa, Wuorenheimo sanoi tammikuussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olisiko helpompi, jos Penttinen itse ratkaisisi ongelman siten kuin kehotti valmennettaviaan tekemään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei lässyttämällä pääse huipulle, se on totta. Ei myöskään nöyryyttämällä ja alistamalla. Luulisi aikuisen ihmisen osaavan käyttäytyä, mutta taustallahan onkin oma gloria, joka hankitaan keinoja kaihtamatta. Jotenkin tulee mieleen itäblokin metodit, jossa urheilijat olivat järjestelmän ja valmentajan menestyksen välineitä tai karkeasti sanottuna raaka-ainetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä jotkut on hulluja. Haluavat tuollaisen valmentajan jatkavan seurassa. Kertoo paljon kyseisen seuran arvoista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vanhemmat välittävät jälkikasvustaan, niin vievät lapsensa pois kyseisen valmentajan tiimistä ja seurasta. Taitaa vaan tuo laji olla sellainen, jossa lapsi on aikuisen väline aikuisen harrastuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiaa puhut. Tämän olen eläissäni oppinut, että lähes kaikkien lapsi urheilijoitten taustalla on vanhempien toiveet lapsen menestyksessä. Lapsi siis urheilee vanhempien iloksi, joskus jopa itsensä takia. Lapset haluaa miellyttää omia vanhempia. Taitoluistelu, voimistelu on varsinkin tyttöjen kohdalla juuri tätä. Näissä lajeissa on aikuisten määritelmät lähinnä kauneudesta ja pisteistä, vaikka lapset lähinnä ovat suorittajia. Täytyy kait tähän tuo muodostelmaluistelu lukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän ministeri sanoo avustuksia jaettassa ja mitä helsingin porho pormestari Jan Vapaavuori esikuntineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image