Tai­to­luis­te­lun ko­hu­val­men­ta­ja Mirjami Penttinen saa orastavaa tukea HSK:n uudelta johdolta

Taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) uusi hallitus haluaa seuran muodostelmaluistelun päävalmentajan Mirjami Penttisen takaisin valmennustöihin, jos seuran johtoon valituista henkilöistä voi päätellä tulevaa. KUVA: Ala-aho Pekka
Urheilu 11.2.2020 21:59
STT

Taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) uusi hallitus haluaa seuran muodostelmaluistelun päävalmentajan Mirjami Penttisen takaisin valmennustöihin, jos seuran johtoon valituista henkilöistä voi päätellä tulevaa.

Kokouspaikan ulkopuolella odottaneet median edustajat joutuivat päättelytöihin, koska seuran uusi johto ei halunnut tuoreeltaan kommentoida seuran asioita. Hallitus oli kertonut kokousväelle, että haluaa ensin perehtyä asioihin.

Ylimääräisessä kokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mikael Nyberg ja varapuheenjohtajaksi Maria Porkka, joka keräsi tammikuussa adressin Penttisen tueksi. Adressin allekirjoitti 72 luistelijoiden vanhempaa.

Nyberg totesi tiistaina lyhyesti, että seura tiedottaa, kun tiedotettavaa on.

Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi seura valitsi neljä hallitusjäsentä. He ovat Risto Nurmi, Niko Jalkanen, Eija Roine ja Outi Loimaranta. Hallitus on kokonaan uusi. HSK tarvitsi uuden hallituksen, koska edellinen hallitus erosi tammikuun lopussa.

Seuran vuosikokous on jo kesäkuussa, joten Nybergin ja kahden hallitusjäsenen kausi kestää vain muutaman kuukauden. Muut jatkavat ensi vuoteen.

Yleisöryntäys kokoukseen

HSK:n kokous veti runsaasti väkeä, sillä arvion mukaan paikalla oli lähemmäs kaksisataa ihmistä. Kokous alkoi tiistaina Pirkkolan palloilutalon alakerran kokoustilassa puoli tuntia myöhässä, koska kokousedustajien jäsenyyden ja valtakirjojen tarkistus kesti tunnin ja vartin.

HSK:n johtokaksikko valittiin ilman vastaehdokkaita alle tunnissa, eikä sitä ennen käyty linjakeskustelua seuran tulevaisuudesta. Menettely oli varsin erikoinen, sillä seuran aiempi hallitus erosi seuran sisäisten mielipide-erojen takia, ja kerrankin koolla oli suuri edustus jäsenistöä.

Ääntenlaskentataukoineen kokous kesti kaksi tuntia ja 45 minuuttia.

Osa seuran jäsenistä tukee Penttistä, eikä tunnista kuvaa Penttisestä luistelijoita nöyryyttävänä valmentajana. Osa pitää Penttisen toimintaa epäeettisenä ja kannattaa seuran ratkaisua vapauttaa hänet työvelvoitteista.

Seura vapautti Penttisen tehtävistään 20. tammikuuta, kun Taitoluisteluliiton kurinpitovaliokunta oli sitä ennen langettanut Penttiselle 12 kuukauden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia. Penttisen on kerrottu käyttäneen kovaa kieltä sekä haukkuneen ja nöyryyttäneen valmennettaviaan.

Liitto odottaa selvitystä

HSK:n uusi johto joutuu nopeasti linjaamaan seuran toimintaa, koska Taitoluisteluliitto odottaa siltä lisäselvitystä keskiviikkona. Lisäselvityksen aihe ovat käytännön toimet, joita liitto ei tammikuun lopussa täsmentänyt.

Taitoluisteluliitto käsittelee HSK:n lisäselvitystä torstaina.

HSK on Mirjami Penttisen työnantaja, joten seura voi päättää valmentajan työtehtävistä, vaikka tämä on kilpailukiellossa. Kielto ulottuu liiton tapahtumiin, mutta liitto edellyttää seurojen noudattavan eettistä ohjeistustaan.

Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo totesi tammikuussa STT:lle, että liitto toivoo seuran tekevän vakavat ratkaisut sen suhteen, mikä Penttisen jatko seurassa on.

–  Lasten ja nuorten kanssa toimiminen on tältä pohjalta melko haastavaa, Wuorenheimo sanoi tammikuussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olisiko helpompi, jos Penttinen itse ratkaisisi ongelman siten kuin kehotti valmennettaviaan tekemään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei lässyttämällä pääse huipulle, se on totta. Ei myöskään nöyryyttämällä ja alistamalla. Luulisi aikuisen ihmisen osaavan käyttäytyä, mutta taustallahan onkin oma gloria, joka hankitaan keinoja kaihtamatta. Jotenkin tulee mieleen itäblokin metodit, jossa urheilijat olivat järjestelmän ja valmentajan menestyksen välineitä tai karkeasti sanottuna raaka-ainetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä jotkut on hulluja. Haluavat tuollaisen valmentajan jatkavan seurassa. Kertoo paljon kyseisen seuran arvoista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vanhemmat välittävät jälkikasvustaan, niin vievät lapsensa pois kyseisen valmentajan tiimistä ja seurasta. Taitaa vaan tuo laji olla sellainen, jossa lapsi on aikuisen väline aikuisen harrastuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiaa puhut. Tämän olen eläissäni oppinut, että lähes kaikkien lapsi urheilijoitten taustalla on vanhempien toiveet lapsen menestyksessä. Lapsi siis urheilee vanhempien iloksi, joskus jopa itsensä takia. Lapset haluaa miellyttää omia vanhempia. Taitoluistelu, voimistelu on varsinkin tyttöjen kohdalla juuri tätä. Näissä lajeissa on aikuisten määritelmät lähinnä kauneudesta ja pisteistä, vaikka lapset lähinnä ovat suorittajia. Täytyy kait tähän tuo muodostelmaluistelu lukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän ministeri sanoo avustuksia jaettassa ja mitä helsingin porho pormestari Jan Vapaavuori esikuntineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image