Tai­to­luis­te­li­ja Emmi Peltonen vie sukunsa olym­pia­vies­tiä

Urheilu 19.2.2018 6:42
STT

Emmi Peltonen pitää huolen, että hänen sukunsa olympiaperinne jatkuu myös Pyeongchangin talvikisoissa. Kolmannen polven olympiaurheilijan kisaurakka alkaa ylihuomenna taitoluistelun naisten lyhytohjelmalla.

Emmin isoisä Esa Peltonen pelasi Suomen miesten jääkiekkojoukkueessa neljä olympiaturnausta 1968-80. Emmin isä Ville Peltonen oli jääkiekkoilijana voittamassa neljää mitalia yhtä monen olympiaturnauksen (1994, 1998, 2006, 2010) aikana.

- Onhan se mielettömän upeaa, että pystyn jatkamaan sitä huippu-urheilijana, Emmi Peltonen kuvailee viestinviejän rooliaan.

Hänellä on urheilijan verenperintöä myös äidin puolelta. Äiti Hanna Peltonen ja isoäiti Seija Viitanen ovat molemmat olleet SM-kisatason taitoluistelijoita.

- Äiti, mummi ja pikkusisko tulivat tänne paikalle, viime keskiviikkona Pyeongchangiin saapunut Peltonen kertoo.

Isä Villen pitävät kiireisenä valmennustehtävät Bernissä Sveitsin jääkiekkoliigassa.

EM-kisasijoitus ratkaisi valinnan

Peltonen luisteli vajaa kuukausi sitten Moskovan EM-kisoissa yhdeksänneksi. Hän ratkaisi olympiapaikan itselleen kukistettuaan EM-jäällä huonommin sijoittuneen Viveca Lindforsin.

Lindfors hankki Suomelle viime syyskuussa maapaikan olympiakisoihin. Hän purki turhautumistaan EM-kilpailujen jälkeen evästämällä Ylen haastattelussa Peltosta, että tämän on Pyeongchangissa parasta onnistua, koska ”se paikka on minun selkänahastani otettu”.

Lindforsin inhimillisen välitön kommentti menee pettymyksen piikkiin, mutta valintakriteerit olivat etukäteen selvillä. Ne yhdistettyinä näyttöihin puolsivat Peltosen olympiavalintaa.

- Olemme olleet harmissamme, että tästä valintakysymyksestä tuli elämää suurempi asia. Valintakriteerit olivat selvät. Emmi on ollut kunnossa oikeaan aikaan, Peltosen valmentaja Sirkka Kaipio huomauttaa.

Päätavoite Pekingissä 2022

Peltosen päätavoite on Pekingin olympialaisissa 2022. Pyeongchangiin pääsy oli 18-vuotiaalle etukäteisbonus, joten hän lähtee luistelemaan paineitta.

- Kun pääsin olympialaisiin näin nuorena, se oli minulle iso juttu. Olen tyytyväinen täällä mihin tahansa suoritukseen, koska minulla on ehkä mahdollisuudet vielä kaksiin olympiakisoihin.

- Nämä ovat minun ensimmäiset olympialaiseni ja haluan ottaa kaiken niistä irti, Peltonen julistaa.

Suomella ei ollut taitoluistelussa lainkaan urheilijoita edellisissä Sotshin talviolympiakisoissa 2014.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image