Sveitsi romutti Leijonien mi­ta­li­haa­veet, Suomen MM-turnaus ohi

Urheilu 17.5.2018 21:29 | Päivitetty 17.5.2018 23:51
STT

Päävalmentaja Lauri Marjamäki ilmoitti puolivälieräpäivän aamuna, ettei Suomen tarvitse vetää kania hatusta Sveitsiä vastaan vaan jatkaa jääkiekon MM-turnauksen alusta toiminutta peliä.

Marjamäki oli väärässä.

Musta neliminuuttinen toisen erän puolivälissä käänsi MM-puolivälierän Sveitsille, joka kukisti Suomen 3-2 ja meni välieriin Kanadaa vastaan. Kahden maalin tappioasemassa kolmannessa erässä Suomi olisi tarvinnut hatustaan kanin, mutta se jäi vetämättä esiin.

- Pettymys tulee tietenkin odotusarvoista. Tällaista jääkiekko on, harmittaa pelaajien puolesta, Marjamäki sanoi C Moren tv-haastattelussa.

- Paska maku jäi suuhun, tiivisti kapteeni Mikael Granlund.

Marjamäen kaksivuotinen päävalmentajakausi päättyi pettymykseen, aivan kuten hänen kautensa kaikki aiemmatkin arvoturnaukset. Suomen jääkiekkomaajoukkueen historiaa pitää selata aina 1980-luvulle ja Rauno Korpeen asti, kunnes vastaan tulee edellinen päävalmentaja, joka ei pystynyt luotsaamaan Suomea mitalisijalle arvoturnauksessa.

Sveitsin karvaus hyydytti

Sveitsi teki ottelusta Suomelle vaikean ja fyysisesti raskaan taktisesti viisaalla pelillä, jossa aggressiivinen karvaus tukahdutti Suomen hyökkäysvauhdin. Leijonien kärkiketjut olivat tähän asti purjehtineet kiekon kanssa vaivatta hyökkäysalueelle, mutta Sveitsi pakotti Suomen taistelemaan joka metristä.

Ensimmäisen erän alkupuoliskolla Sveitsi sai pidettyä kiekon pariin otteeseen pitkään Suomen päässä, mutta Suomi teki ottelun avausmaalin.

Markus Nutivaara nousi takatolpalle ja laukoi Suomen 1-0-johtoon toisen puolustajan Miika Koiviston syötöstä ajassa 7.01. Maali oli Nutivaaran kolmas MM-turnauksessa - ja hän jäi ainoaksi MM-turnauksessa maalintekoon pystyneeksi suomalaispakiksi.

Sveitsi jatkoi kuitenkin taktiikkansa noudattamista ja sai avauserän jatkuessa uusia myllytyksiä Suomen päähän. Sveitsi myös pyrki Suomen maalille toisin kuin Kanada ja Yhdysvallat, jotka Suomi alkusarjassa tylsytti tiiviillä puolustuksellaan. Harri Säteri Suomen maalilla torjui kuitenkin sveitsiläisten kaikki kuusi laukausta avauserässä.

Viisikkopuolustus repesi

Suomi pääsi ylivoimalle ajassa 25.28 Timo Meierin otettua kaksiminuuttisen, mutta Sveitsin pienenä pysynyttä neliötä vastaan Suomen viiden hyökkääjän pakkopeli vaikutti neuvottomalta.

Sitten seurasi neliminuuttinen, joka käänsi ottelun. Sveitsi voitti irtokiekon toisen perään, ja ajassa 29.13 Enzo Corvi tasoitti pelin Sveitsin pitkän painostuksen jälkeen. Joel Verminin tekemä 2-1 ja Gregory Hofmannin paluukiekosta lyömä 3-1 löivät pikatahtia ilmat pihalle suomalaisilta.

- Toinen erä oli vaikea, etäisyydet kasvoivat, Marjamäki kuvasi.

Hofmannin maalissa Suomen tavaramerkki, tiivis viisikkopuolustus, oli täysin hajalla. Sveitsi syötteli kiekon helposti korkealla karvanneiden Granlundinja Mikko Rantasen ohi, minkä jälkeen Eeli Tolvanen taklasi itsensä ulos keskialueella ja lopulta Sveitsin hyökkäystä olivat hidastamassa enää puolustajat Tommi Kivistö ja Julius Honka. Säteri selvitti ensimmäisen sveitsiläislaukauksen, mutta Hofmann kelasi paluukiekkoon ennen Rantasta ja löi sen verkkoon.

Seuranneella teknisellä aikalisällä Lauri Marjamäki kokosi pelaajansa poikkeuksellisesti pikapalaveriin.

Runsas minuutti ennen erän loppua Suomi pääsi ylivoimalle Kevin Fialan otettua kaksiminuuttisen kampituksesta, mutta Suomi ei tahtonut saada edes kiekkoa hyökkäysalueelle.

Kolmannen erän alussa Meier pääsi täysin yksin läpi, mutta Säteri selvitti tilanteen.

Erää oli pelattu runsaat seitsemän minuuttia, kun Sveitsin Michael Fora otti 2+2 iskettyään korkealla mailalla Sebastian Ahon suun verille. Suomen myllymatti pyöri kunnes Mikko Rantanen rusikoi Veli-Matti Savinaisen syötöstä maalin edestä kavennuksen 2-3:een ajassa 48.20.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

132
Suomen Yrittäjät kehottaa jäseniään lopettamaan ay-jäsenmaksujen perimisen – myös kovempia toimia suunnitteilla
84
SAK:n Elorantaa ei yllätä yrittäjien aie lopettaa ay-maksujen perintä palkasta – "Ay-liikkeen alasajo motiivina, aika surullista"
84
Iso osa Suomen suurimpaan työttömyyskassaan tänä vuonna liittyneistä on nuoria – tarkkaa syytä siihen ei YTK:ssa tiedetä
60
Ammattiliittojen lakot laajenevat taas – 7 000 Teollisuusliiton työntekijää ensi viikolla kolmeksi päiväksi lakkoon
35
Näin JHL:n lakko tuntuu Oulussa syyslomaviikolla: Ruokaloita kiinni, sisäliikuntapaikat suljettuina, yleisten tilojen siisteyden laskua
32
Kärpät dominoi liigakaukaloita ja rikkoo ennätyksiä – yksikään liigajoukkue ei ole yltänyt aiemmin samaan kuin oululaiset nyt
26
JHL:n lakko sulkee Oulun jäähallit ja uimahallit – Liiga-joukkueelle ja vanhimmille junioreille järjestetty aamuvuorot Raksilan kakkoshallista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Saisipa sitten joskus edes jotain. Ettei vaan jää ilman sitä kaikkea, mitä muut saavat ja minä en. En ala. Mulla nyt su... Lue lisää...
Osittain myöhennetty...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image