Suomi uteliain odotuksin MM-Anterselvaan – Kaisa Mäkäräisen tärinät taltutettu?

Urheilu 11.2.2020 21:54
STT

Suomalaisampumahiihtäjien kausi on ollut vaiheikasta vuoristorataa, ja nyt toiveissa on jälleen sitä parempaa puolta porukan lähtiessä kauden päätapahtumaan Italian pohjoisessa nurkassa. Antholz-Anterselvan MM-kisojen 11-päiväiseen koitokseen hypätään kysymysmerkkien kera, mutta päävalmentaja Jonne Kähkösen optimismi ei murru.

–  Valmisteluleirimme oli hyvä pätkä. Pienien yksityiskohtien sparraamista, varmistusta että kaikki toimii. Hyvissä keleissä, auringossa ja sopivassa tuulessa. No okei, alussa oli vesisadetta ja sähkötkin meni, mutta sen jälkeen kaikki hyvin, Kähkönen myhäilee leiristä Martellissa.

–  Ja koko ajan olen nähnyt, että olemme lähempänä hyviä onnistumisia. Odotan MM-Anterselvaa uteliaana, koko joukkueen osalta.

MM-kisojen kenraaliviikonloppuna, tammikuun lopun Pokljukan maailmancupissa uteliaisuutta herätti ykkösnimen eli Kaisa Mäkäräisen ammuntoja sotkenut jalkojen tärinä pystyammunnassa. Vastauksia hankalaan ongelmaan haettiin Martellissa, ja Kähkönen toivoo ratkaisun löytyneen.

–  Fyysisellä vireystilalla on ollut iso osa tuossa. Tekninen suorittaminen (ammunnassa) on vaikeaa, jos fyysinen vire ei ole normaali. Leirin aikana Kaisan fyysiset harjoitteet onnistuivat hyvin. Totta kai pitää olla realisti: ongelma voi tulla (takaisin), mutta meillä on keinoja sen taklaamiseen, Kähkönen uskoo.

–  Hyvä hengitysrytmi ja valmistautuminen (ammuntaan tullessa), päävalmentaja vinkkaa vielä.

Mäkäräisen ohella suomalaistoivot Anterselvassa ovat Mari Eder ja Tero Seppälä, joilla heilläkin on riittänyt vaihtelua kauden mittaan. Ederillä oli Kähkösen mukaan leirillä jälleen "ajoittain kauden aikana näkynyttä hyvää nostetta", ja tammikuussa tuloksellisesti hyytymään päin olleella Seppälällä uskoa palautti hyvä sprinttikisa kakkostasolla eli IBU-cupissa leirin aikana.

Tiivis MM-rupeama alkaa torstaina sekaviestillä ja jatkuu naisten osalta heti perjantaina sprintillä. Siitäkin huolimatta Suomi lähtee MM-avaukseen parhaillaan eli Mäkäräisellä, Ederillä, Seppälällä ja Olli Hiidensalolla.

–  Aina kun kaikki ovat terveitä, niin ykkösnyrkillä lähdetään sekaviestiin, Kähkönen painotti.

MAINOS

Kommentoi

Mäkäräinen ei ole koskaan ollut hyvä ampuja, joten tuskinpa hänestä on mm-kisojen alla yhtäkkiä tullut sellainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annetaan Kaisan hiihtää ja ampua omaksi ilokseen. Olemmehan saaneet nauttia hänen hyvistä suorituksista jo vuosikausia. Nyt on Kaisan vuoro nauttia, ilman paineita, ilman kansan odotuksia.

Minä ainakin suon sen hänelle ilomielin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omilla rahoillaan voi urheilla omaksi ilokseen, mutta muiden maksaessa valmennuksen, matkat sun muut pitää olla tulostavoitteita ja mielellään jotain tuloksiakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä Kaisa on niitä tuloksia tuonut suomalaisurheilijoista varmimmin ja kv. parhaalla tasolla. Turistit löytyvät muualta. Esim. Potkupalloilijoiden kustannukset vs tulokset on jotain muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image