Suomi sauvoi miesten MM-viestissä neljänneksi – Norja voitti maa­il­man­mes­ta­ruu­den

Kolmannen osuuden kärkikolmikko oli Venäjän Alexander Bolshunov, Norjan Sjur Roethe ja Suomen Matti Heikkinen. Heitä vimmatusti kiinni ajoi Ranskan Clement Parisse. KUVA: SRDJAN SUKI / EPA
Urheilu 1.3.2019 16:05 | Päivitetty 1.3.2019 16:45
STT

Suomi hiihti neljänneksi miesten 4x10 kilometrin viestissä Itävallassa Seefeldin MM-kisoissa. Norja voitti maailmanmestaruuden vajaalla 39 sekunnilla ennen toiseksi sijoittunutta Venäjää.

Kolmas oli Ranska. Suomi jäi kärjestä minuutin ja 2,8 sekuntia ja Ranskasta 1,8 sekuntia.

Ristomatti Hakola toi ensimmäiseen vaihtoon Suomen yhdeksäntenä 8,5 sekuntia kärjestä. Iivo Niskanen nosti toiseen vaihtoon mennessä Suomen toiseksi 0,4 sekuntia Norjasta. Kolmannella osuudella hiihtänyt Matti Heikkinen hiihti viimeiseen vaihtoon kolmantena 17 sekuntia Norjan ja Venäjän jäljessä.

Ranskan ankkuri Richard Jouve lähti viimeiselle osuudelle Suomen Perttu Hyväristä 7,6 sekuntia jäljessä. Ankkuriosuuden kyttäyskilpailussa Jouve kukisti Hyvärisen loppusuoran kirillään.

–  Ei ihan tyydytä, pronssia lähdettiin hakemaan, Suomen valmentaja Teemu Pasanen sanoi Ylen haastattelussa.

–  Ei ollut ruusuilla tanssimista tänään. Pienestä oli kiinni, aloittaja Hakola kertoi.

Jouven kiri oli tiedossa

Suomen valmennusjohto tiesi Ranskan ankkurin Jouven hyväksi kirimieheksi.

–  Mies piti väsyttää kovalla matkavauhdilla, Pasanen kertasi taktiikkaa, joka ei lopulta toteutunut. Näytti jopa surkuhupaisalta, kun Hyvärinen ja Jouve pysähtyivät toisiaan kytätessään ennen loppulaskua. Hyvärinen joutui tahtomattaan vetäjäksi, ja Jouve poimi hedelmät lopussa.

–  Ranska oli tänään vahvempi, Hyvärinen myönsi.

Niskaselle neljäs sija oli MM-Seefeldissä jo toinen. Hyvärisen ankkuriosuudella hän ja Hakola jännittivät tosissaan.

–  Oli tosi jännää. "Rise" meni välillä käymään huoltotiloissa uutispimennossa, Niskanen kuvaili.

Kolmannen osuuden Heikkinen putosi harmikseen kärkikaksikon Norjan ja Venäjän kyydistä.

–  Pikkuisen tuli eroa liikaa, Heikkinen kertoi.

Norjan Johannes Hösflot Kläbö ravisti ankkurien kultakamppailussa Venäjän Sergei Ustjugovin kannoiltaan hyvissä ajoin ennen loppua.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Meneillään olevat hiihdon MM-kisat ovat olleet Norjalaisen urheilulääketieteen diplomityö. Norjalla on nyt sama rooli kuin DDR:llä oli silloin kun harppisaksa oli olemassa ja ideolgiat kilpailivat paremmuudesta. Nykyisin venäläisiä laitetaan kilpailukieltoon perusteena valtiojohtoinen dopingin käyttö. Norskit saavat vain ihmettelyä hyvästä lääketieteellisestä osaamisestaan. Ensimmäiseksi voitaisiin poistaa kaikki astmalääkkeet hiihtourheilusta ja siirtää lääkkeen käyttäjät paraurheiluryhmiin. Tarjottaisiiin "terveille" mahdollisuus kilpailla terveitä vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylen ansiokas kommentaattori kritisoi voimakkaasti (?!) Hiihti itsekin suurimman osan kisoista sijoilla jälkeen kaksikymmentä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se mustin ura vaikuttaa kommentoimiseen? Heikkinen hiihti typerästi alun. Pikkusen Musti olis voinut sievistellä sanomisiaan, koska aika raakalta kritiikki tuntui kun toinen vettää lähes tajuttomaksi ittensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuolla ole väliä tavalliselle tallaajalle, miten menee, mutta sitä ihmettelen, joko hiihtäminenkin on sauvomista. Jo nuoruudessani osallistuin sauvontakilpailuihin, jossa välineinä olivat sauvoin ja vene. Siispä urheilijoillekin sukset veneen tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ihme, että suomalaiset eivät enää pärjää, kun täälläkin on pari viisastelijaa, joille sauvan ja sauvomisen käyttö hiihdossa on epäselvää tai jopa tuntematonta. Onhan se katkeraa, kun Suomi on tippunut (lopullisesti!?) hiihdon häntäpäähän ja Norja juhlii maailman valtiaana edelleen ja todennäköisesti pitkälle tulevaisuuteen. Eikä meidän häpeää lievennä edes mäkihyppy, jonka suurmestari tänään siunataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi olla kuin tyytyväinen, tarvittiin kolme maata lyömään yksi pikkuruinen suomi.😂😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikille hiihtopomoille kenkää ja yksi tiktaattori tilalle, huoltorekka pitäs myydä pois kun eivät osaa sielläkään niitä suksia huoltaa, kaikille ylen ns. asiantuntijoille (entiset hiihtäjät yms. jaarittelijat) kenkää ja selostajat opettelemaan selostamaan itse kisaa eikä mitään muuta sontaa.
Tälle tiktaattorille ja ammattitaitoisille selostajille voidaan maksaa palkka verovaroista sekä kustantaa näille huippuhiihtäjille erinomaisen älykkäät puhelimet voitelemaan sukset pelikuntoon (äkkiäkö ne Nokian insinöörit jonkunlaisen "jokakelin" puhelimen rakentaa ja joku kehittää siihen ilmaisen "Suxii" äpin. Ns. asiantuntijat voivat kisailla ja kierrellä maailmaa omakustanteisesti.
Näin säästyvät rahat tukemaan lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia, ei mitään kilpaurheilua.
Voi kun oli mukava valittaa. Olen suomalainen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiihto on mukava harrastus ,ei synkistelylle sijaa, meidän nuoret hiihtivät upeasti maaliin saakka. Ainut huono pointti tuossa miesten viestissä oli se ,kun Kiinan kansantasavallan edustaja otettiin pois ladulta, mies oli tullut Kiinasta saakka hiihtämään ja sitten joku rapakuntoinen läski toimitsija hätistää kiinalaisen pois ladulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin tehtiin, koska säännöt määrää niin. Ei toimitsijan vartalonmallilla ollut mitään tekemistä asian kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olis pitänyt bluffata eli vetää kympin tyhjennysharjoitus. Siinä olisi tähtisprintteri voinut mennä Hyväristä pahemmin piippuun. Nyt kun pääsi heti reppuselkään niin ero oli koko ajan ranskalaiselle se tarvittava. Heikkisen uuvahdus söi kyllä turvasekunneista ne ratkaisevat . Kahdeksaskin sija olisi irronnut neljällä minuutilla keulaan, jos ristiriipuntaan olisi mennyt..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sauvoi? Venettä sauvotaan! Suksilla hiihdetään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun siellä olisi pitänyt olla. Hyppää kenkiin heti, vielä ehdit huomisen ja sunnuntain lähtöviivalle, saadaan ainakin kultaa. Kiitos jo etukäteen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Riitta-Liisa Roponen ovat edelleen suomalaisen hiihdon tuki, turva ja tulevaisuus. Ovathan heidän näyttönsä olleet jälleen kerran vakuuttavat mm-kisojen hornankattilassa.Molemmat ovat jopa joidenkin tietojen mukaan löytäneet itse pois stadionalueelta. Tosin illan jo pimennyttyä maaliin saapumisen jälkeen. Valmennus on heillä maailman huippuluokkaa kuten olemme saaneet kisoissa todistaa, valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai on 40 v Roponen hiihdon " tulevaisuus" , päivän paras vitsi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Roponen oli suomen viestijoukkueen paras hiihtäjä. Hän oli nopein suomalaisista ja sijoittui omassa 3. ryhmässä kuudenneksi. Mononen ja pärmäkoski olivat sijalla 7. Ja piippo 14.
Toki hän ei enää ole tulevaisuuden lupaus, mutta kun 40v emäntä pesee muut nuoremmat ja "paremmat" niin en itse ainakaan koe aihetta kuitenkaan nauraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

9:33
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
9:22
Analyysi: Koripalloliiga NBA on kannustanut seuroja ja pelaajia olemaan poliittisesti aktiivisia, mutta ääni kellossa muuttuu kun kritiikki kohdistuu Kiinaan Tilaajille
8:39
Pääministeri Trudeaun Liberaalit voitti niukasti Kanadan vaalit – Kanadan arvioidaan menevän poliittisesti vasemmalle
7:18
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä Koillismaalla ja Kainuussa
7:00
Ilta on Peter von Baghin – hänen Kreivinsä kertoo naiselta toiselle kiertävästä Pertti Ylermi Lindgrenistä
7:00
Hirviö paljastuu glamourin takaa – Harvey Weinstein osoitti valtaansa alistamalla
7:00
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta
19
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
15
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
14
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
12
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
7
Raksilan markettien tilalle rakennetaan asuintaloja – uusi kauppakeskus nousee pysäköintialueen paikalle
7
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta
6
Teleoperaattori DNA:n kaapelitelevisio- ja kaapelilaajakaistapalveluissa oli pitkään kestänyt häiriö osassa Oulua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rikkaan ajatuksia

Jos ei olisi rikkaita, jotka maksavat paljon veroa, köyhilläkin olisi kurjemmin. Monet hyvätuloiset yrittäjät työllistäv... Lue lisää...
Kiitos hyville veron...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image