Suomi jäi kuudenneksi naisten viestissä – Nilsson voitti Johaugin loppukirissä

Krista Pärmäkoski oli Suomen toisen osuuden hiihtäjä. KUVA: SRDJAN SUKI / EPA
Urheilu 28.2.2019 15:08 | Päivitetty 28.2.2019 15:18
STT

Suomi jäi kuudenneksi naisten 4x5 km viestissä MM-Seefeldissä. Voiton vei Ruotsi, jonka ankkuri Stina Nilsson löi lopun kiritaistelussa Norjan Therese Johaugin 3,1 sekunnin turvin.

Suomen ankkuri Eveliina Piippo lähti matkaan viidentenä, mutta joutui päästämään Yhdysvaltain Jessica Digginsin ohitseen. Suomi tuli maaliin 3.47 minuuttia Nilssonin jälkeen.

Norja ja Ruotsi erkanivat kärkikaksikoksi toisella osuudella. Kolmannen osuuden jälkipuoliskolla Ruotsin Charlotte Kalla rutisti irti Norjan Astrid Jacobsenista, ja Ruotsi lähti ankkuriosuudelle 18,8 eron turviin.

Norjan ankkuri Johaug imi neljännen osuuden ensimmäisen puoliskon aikana kymmenen sekuntia kiinni Ruotsin ankkuria Nilssonia. Johaug meni hetkellisesti ohi, mutta Nilsson liukui lopun kiritaistelussa voittoon.

Ankkuriosuuden pronssitaistelussa Venäjä veti pitemmän korren ennen Saksaa. Venäjä jäi 2.03 minuuttia kärjestä.

"Raskas päivä"

Ensimmäisessä vaihdossa Suomi oli seitsemäs. Suomen avausosuuden hiihtäjä Laura Mononen tuli vaihtoon 18,8 sekuntia Venäjän Julia Belorukovaa perässä. Toisena hiihti Krista Pärmäkoski, joka tuli vaihtoon viidentenä 45 sekuntia kisaa johtaneen Norjan jälkeen.

– Raskas päivä, Pärmäkoski kommentoi lämmön pehmittämää rataa Ylen tv-haastattelussa.

Suomen kolmannen osuuden hiihti Riitta-Liisa Roponen, joka piti viidennen sijan, mutta jonka osuudella ero kärkeen revähti jo 1.50 minuuttiin.

– Haasteita varmasti oli, Roponen nieleskeli.

– Oli todella kova olosuhde. Noin raskas latu vei voimat, Roponen jatkoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Jotenkin on säälittävää Ylen tv: n selostajien ote. Tekokukkeus purskahtanut kukkaan. Poisluettuna Musti. Siksi, katson mieluummin Ruotsin tv: a, Ja todellakin jo aiemmin erään kommentoijan toteama podium - sanan tyrkyttäminen. Puutuu diagonaali - sanan käyttö. - Urheilupomot eivät taida saapasnahkatornissaan olla tilanteen tasalla, taaskaan. Urheilijat tekee, minkä osaavat. Parempia ei maasta löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se tätä ,kun kisojen jälkeen kansainvälinen hiihtoliitto pääsee "panemaan"pattayalle asioita järjestykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän ne kaikki mitalikahvit ole juotu näissä MM-kisoissa Suomen osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipäs hättäillä ! Hallitus kun saahan vaihettua niin jopa alakaa suksi luistamaan!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen hiihtäjät antavat muille tasoitusta heti lähdössä. Lähtevät "yrittämään parhaansa" ja "parhaani yritän tehdä" ja tietysti epäonnistuvat. Toiset lähtevät kilvoittelemaan mitaleista, hiihtämään voitto mielessä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi näitä ikäneitoja aina otetaan jarruttaan joukkuetta,pitäis ehdottomasti nuoremmille antaa mahdollisuus ja kokemusta mm-tasolla...se on vaan tosi et ei 40v enää pärjää nuorempien vauhdissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastot kyllä löytyy fis:n sivuilta, Roponen oli Suomen hiihtäjistä nopein. Ja hän pärjäsi parhaiten Suomen hiihtäjistä omassa verrokkiryhmä ryhmässä eli 3.tena hiihtäneissä. Eli roponen oli parhaiten onnistunut valinta joukkueeseen. Ei kannata heittää kommenteja mutu tuntumalla kun ne ei yleensä pidä alkuunkaan paikkaansa.
Samaa mieltä siinä että nuorille pitää saada kokemusta, mutta sitä ei tarvi tehdä syrjimällä vanhempaa tässä tapauksessa parempaa hiihtäjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän nämä hiihtäjät näytä edes urheilijoilta.löysiä vötkilöitä mitalisteihin verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulos oli odotettu. Kun katsoo naisten yksilösuorituksia talven kilpailuissa niin tuli mitä tilattiin. Piippo oli väärä valinta noin raskaalla kelillä vaikka se ei nyt vaikuttanut kuin ehkä yhden sijan. Ruotsalaisilla löytyy nuoria tekijöitä. Missä on Suomen nuoret huiput??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoret huiput on joukkuelajeissa. Hiihtäjiksi on valikoitunut suomessa joukko keskinkertaisuuksia, joilla ei yksinkertaisesti riitä ominaisuudet menestykseen vaikka kuinka treenataan. Hiihto kun ei kiinnosta nuoria. Toisin on Norjassa jossa hiihto vetää nuoria lahjakkuuksia. Parhaat tyypit valitaan jo alakouluiässä valmennuksen pariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasvuhormonikuuritus aloitetaan hyvissä ajoin varhaisteini-iässä. Nuori naishiihtäjä skistad oli saanut kasvuhormonia teininä ja olihan tuo tosiaan päätä pitempi kuin muut naishiihtäjät. Voitti nuorten mm-kisoissa naisten sprintin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voi odottaa menestystä hiihtojoukkueelta jossa huoltojoukot näyttävät enemmän urheilijoilta kuin nämä meidän hiihtelijät? Lyhytraajaiset ja hennot tai tukevahkot "pötikät" hiihtäjät eivät enää pärjää kun vastassa on atleettisia ja voimakkaita oikeita urheilijoita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viestihiihto osoittaa aina, ketkä ovat harjoituksissa hiihtäneet ja ketkä hiihdelleet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on sillä sijalla, jolle se kuuluu. - Muistuu mieleen,kun noin kymmenen vuotta sitten tehtävään valittu korkea urheilujohtaja ensimmäisessä puheenvuorossa totesi, ” urheilija on tuote”. Tv voisi jättää ne vanhat voittovideot katsottaviksi juhannusviikolle. Menneet on menneitä. Niin ja se podium - sana näyttää olevan tärkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naisten tulos on heidän tasoaan huonompi. Se näkyy, ettei voiteluyhmä ole ollut riittävää aikaa kisapaikalla testejä tekemässä. Koko kisojen ajan meikäläisten työkalut ovat kilpailijoita huonommassa kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulos oli juuri sellainen, kuin esitykset edellyttivät. Siellä suksen päällä pitää realismia eikä selityksiä. Miehissä 6. sija on voitto!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

48
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
42
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
39
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
33
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
25
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
22
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”
21
"Minulle on ehdotettu monta kertaa seksiä vaihtokaupaksi yöpaikasta" – Koditon on entistä useammin nainen, mikä tuo uhan väkivallasta ja hyväksikäytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image