Suomen naisille pronssia! – Nilsson vei hopean Ruotsiin lop­pu­ki­ri­kamp­pai­lus­sa

KUVA: Jarmo Kontiainen
Urheilu 2.3.2017 15:30 | Päivitetty 2.3.2017 16:41
Kaleva

Suomen naisten viestijoukkue hiihti pronssia Lahden MM-kisoissa torstaina.

Suomi ja Ruotsi etenivät ankkuriosuudella yhtä matkaa, mutta vahvana sprinttihiihtäjänä tunnettu Ruotsin Stina Nilsson pesi Krista Pärmäkosken loppukirikamppailussa.

Kisan ylivoimaiseen voittoon hiihti Norja, jonka ankkuriosuudella nähtiin Marit Björgen. Suomi ja Ruotsi hävisivät Norjalle noin minuutin. Neljänneksi hiihti Yhdysvallat.

Suomi oli koko viestin ajan kärkikolmikossa.

Avausosuuden hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen tuli vaihtoon toisena seitsemisen sekuntia ykkösenä vaihtaneen Norjan perässä. Kolmantena vaihtoi Ruotsi, joka tuli vaihtoon aivan Suomen kannoilla.

– Tuntui pahalta ja niin hyvältä samaan aikaan. Kauden paras hiihtoni tuli tähän paikkaan, Saarinen iloitsi Ylen haastattelussa.

Toisella osuudella Ruotsin Charlotte Kalla ja Suomen Kerttu Niskanen hiihtivät Norjan Heidi Wengin nopeasti kiinni toisella osuudella. Kolmikko karkasi samalla kauas muista joukkueista.

Osuuden jälkipuolella Kallan vauhti hyytyi ja hän jäi selvästi Niskasesta ja Wengistä. Kerttu Niskanen toi Suomen toiseen vaihtoon ensimmäisenä. Norja seurasi ihan perässä. Ruotsi oli tuolloin Suomea jäljessä noin kymmenen sekuntia.

Suomen kolmannen osuuden hiihti Laura Mononen. Osuuden alun Mononen tuli Norjan kanssa tasatahtia, ja kaksikko repi lisää eroa Ruotsin nuoreen Ebba Anderssoniin.

Kolmannen osuuden puolimatkassa Mononen alkoi jäädä Norjan Astrid Jacobsenista. Vaihdossa eroa oli jo puoli minuuttia, ja Ruotsin Andersson oli ottanut Monosen kiinni.

Mononen ei ollut tyytyväinen suoritukseensa.

– Oli vaikea päivä minulla. Harmittaa, että oma panokseni oli huono. Tein sen minkä pystyin. Kun katkeaa niin katkeaa, Mononen harmitteli Ylelle.

Ankkuriosuudella Stina Nilssonille taipunut Pärmäkoski oli pettynyt loppukirin tulokseen.

– Tein kaikkeni, mutta se ei riittänyt. Harmittaahan se tietysti, kun näitä kirikamppailuja häviää, Pärmäkoski sanoi Ylellä.

Katso Lahden MM-kisojen ohjelma ja aikataulu.

Kaikki maailmanmestaruuskisojen jutut löydät MM-hiihtojen aihesivulta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Suurin virhe on se, että suomalaisen tulee metsäosuuksilla ja suurimmassa osassa matka olla keulilla. Muistelkaapa kuinka monet kisat on menneet niin, että ruotsalainen jää peesiin. Ja tulee loppukiritaistelussa ohi.

Toinen on tämä sisäkaarteen auki jättäminen. Kukahan opettaisi niille että hiihtokilpailu on muutakin kuin hiihtoa. Siellä pitäisi pitää pää kylmänä ja ajatellakin jotain eikä vaan lykkiä menemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo vetovastuun otto on oli naisten viestissä osa taktiikasta varmistaa mitali ja estää takaa tulevia saavuttamasta. Jos nyt länsinaapuri oli haluton suorittamaan osaansa tasapuolisesti, moititaan heitä siitä. Kuitenkin tärkeää saada se mitali.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä viesti hiihdettiin tällä joukkueella ja tulos oli myös hyvä. Turhaa jossittelua että Mäkäräinen olisi nostanut hopealle.
Tällainen kirjoittelu jos ja jos olis hopeaa tullu. Kunnia kenelle kunnia kuuluu eli tälle viesti joukkueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että jossitellaan paremman tuloksen puolesta, on tervettä ja osoittaa, että kritiikki toimii myös mitalipäivänä. Mikäli kaikki itsekritiikki olisi kiellettyä himmeimmän mitalin ansiosta, tuntuisi oudolta ja suorastaan osoittaisi haluttomuutta kehittää toimintaa, vähän kuin yritystoiminnassa. Kultamitali ei enää jättäisi paljoakaan jossiteltavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se kisa mitään mutta ne spekulaatiot. Olisiko Mari Laukkasen pitänyt hiihtää kolmas osuus? Vaiko peräti Kaisa Mäkäräisen. Miten olisi ollut Siiri Rantasen laita? Kunnioituksesta eivät olisi ilenneet mennä ohi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa naiset! Sen verran laduista, nousua riittävästi kuin myös laskua mutta surkea profiili muuten. Onko missään muualla näin paljon jyrkkiä mutkia? Ei pääse hiihtäjät oikein hiihtämään perinteistä kun kokoajan jyrkkää mutkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiihtolajien kapeus näkyy etenkin naisviesteissä. Suomi oli tällä kertaa pohjoismaiden heikoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän harmitti kun Krista jätti sisäkurvin auki Stinalle, olisi ollut ainakin hiukan tiukempi loppukamppailu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea naiset mitalista . Tätähän ei tunnusteta tai saa sanoa , mutta Suomi hävisi hopean Laura Monosen huonosti luistaviin suksiin . Näkihän se laskuissa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suksetkin vielä luisti kohtalaiseen, Lauran vauhti vaan ei ihan riitä maailman huippuja vastaan. Enkä nyt moiti hiihtäjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä joukkue ja Laura on mitalinsa ansainnut. Voiteluryhmä ja huolto meinasi sen töpätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei kukaan kerro Suomen naisille, että viimeiseen kaarteeseen ei kannata jättää metritolkulla tlaa sisäkaarteeseen!
Samoin kävi Sothsissa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:25
Kokoomuksen Janne Heikkinen: Pääradan suunnittelu pitää laajentaa Ouluun asti, Limingan ja Oulun välille tarvitaan kaksoisraide
15:11
Stora Enson kunnossapitoyhtiön yt-neuvottelut päättyivät Oulussa – 24 työntekijää irtisanotaan
14:28
Pudasjärven lentokentän vuokraamisesta tehty päätös peruttiin – Suviseurat järjestetään alueella joka tapauksessa
13:40
Köllöttely sai riittää – ulkomailta sopimusta hamunnut Julius Junttila tuo ratkaisuvoimaa Kärppien hyökkäykseen jo torstain HIFK-ottelussa Tilaajille
13:37
Toimittajamme Etiopiassa: Niinistö vieraili paikallisessa koulussa – "Vaikka Suomi on kaukana, olemme ystäviä"
13:24
Rovaniemelle suunnitellulla miljardin euron Joulupukin valtiolla on pitkä matka tarusta todeksi – hankeyhtiöltä loppuivat rahat jo heti alussa, mutta toivoa on taas Tilaajille
13:08
Virolainen Operail aloittaa rautatiekuljetukset Suomessa – liikennealueeksi tulee koko maa
98
Pohjantiellä sattui kolmen auton peräänajokolari – onnettomuus ruuhkautti aamuliikennettä
46
Kärpät helpotti CHL-putoamisen tuskaa pelaajahankinnalla – Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin
38
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
36
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
22
Uusi miljoonien eurojen kädenojennus Taidetestaajille – kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset halutaan jatkossakin mukaan testaamaan taidetta
22
Suomalaisten mielestä Euroopan unionissa on hyvä olla – eniten tavalliset kansalaiset arvostavat vapaata liikkuvuutta
19
Kaivosyhtiö Latitude 66 Cobalt jätti kolme varausilmoitusta laajoista alueista Pohjois-Suomessa – yhteenlaskettu pinta-ala 3700 neliökilometriä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image