Suomen mitalitili ei auennut agilityn MM-kisojen avauspäivänä – maksikoirien jouk­kue­kil­pai­lun viides sija paras suo­ma­lais­si­joi­tus

Arkistokuva agilityn SM-kisoista. KUVA: Maiju Torvinen
Urheilu 19.9.2019 19:42
STT

Maksikoirien joukkuekilpailun viides sija paras suomalaissijoitus.

Suomen agilitymaajoukkueen odotukset eivät avauspäivänä täyttyneet Turussa alkaneissa MM-kisoissa. Ensimmäisen kisapäivän joukkuehyppykisasta odotettiin mitalitilin avausta, mutta maksiluokan viides sija jäi Suomen parhaaksi saavutukseksi.

Maksiluokan voiton vei Saksan joukkue runsaan puolen sekunnin erolla Venäjän koirakkoon. Suomen joukkue hävisi Saksalle vajaa kaksi sekuntia.

Suomen joukkueessa kilpailivat Elina Jänesniemi, Janita Leinonen, Jaakko Suoknuuti ja Sari Vähäniitty.

Miniluokassa Suomi jäi ilman tulosta

Miniluokan vauhdikkaassa hyppykisassa Suomi jäi kokonaan ilman tulosta, kun kahden kilpailijan suoritus hylättiin virheiden takia.

–  Sijoituin radan alkupuolella väärin, joten koira ei nähnyt keppejä, harmitteli joukkueen ankkuri Pasi Vesenterä.

–  Virheet pitää korjata viikonlopun yksilökisassa, jossa tavoitteena on kaksi puhdasta suoritusta, Vesenterä jatkoi.

Mediluokassa Suomen joukkueen sijoitus oli kahdeskymmenes. Kukaan suomalaisista ei pystynyt hyppyradalla virheettömään suoritukseen, ja aikaeroa mestaruuden voittaneeseen Tshekin joukkueeseen tuli yli kuusi sekuntia.

Yhteistyön on oltava saumatonta

Agility on vauhdikas koirien esteratakilpailu, jota Suomessa harrastaa kilpailumielessä lähes 5  000 ihmistä. Agilityssä ihminen ohjaa koiran virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti tuomarin suunnitteleman radan läpi.

Koiran on huipputasolla oltava nopea ja elastinen, mutta myös ohjaajalta vaaditaan hyvää fyysistä kuntoa. Onnistumisen perustana on ohjaajan ja koiran saumaton yhteistyö sekä täydellinen yhteisymmärrys.

Kilpailussa on joka kerta erilainen rata, ja tarkoituksena on alittaa ihanneaika sekä tehdä mahdollisimman vähän virheitä. Radalla on yleensä noin kaksikymmentä estettä, joihin ohjaaja saa tutustua muutaman minuutin ilman koiraa. Ratatyyppejä on kaksi: agilityrata ja hyppyrata.

Kolmatta kertaa Suomessa järjestettävissä MM-kisoissa kilpaillaan kolmessa eri säkäluokassa: mini-, medi- ja maksiluokassa. Kilpailuihin osallistuu lähes 500 koiraa 40 maasta. Suomea edustaa 12 koirakkoa, jotka selvisivät maajoukkueeseen kesäkuussa järjestettyjen karsintojen kautta.

Nelipäiväiset MM-kisat jatkuvat Turkuhallissa sunnuntaihin asti. Perjantaina on ohjelmassa agilityradan joukkuekilpailu, ja viikonloppuna kisataan agility- ja hyppyradan yksilökilpailut.

MAINOS

Kommentoi

Eipä yllytetä Yleä. Tämmöset varmaan maksaisi siitä että yle näyttäisi kisat. Muutenkin siellä pelkkiä ilmaisia televisioitavia lajeja nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavaa, että uutisoidaan tästä suositusta lajista! Mutta ei kai Turussa tänään vielä ole mitaleita jaettu, koska vasta huomenna kilpaillaan joukkuemestaruuden toinen osuus eli agilityrata. Sen jälkeen tiedämme minne mitalit matkaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
22
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
18
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
14
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia
11
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image