Suomen jälkeen tulee tietenkin Etiopia – Oululainen Johanna Korhonen on nauttinut MM-katsomossa

Oululainen Johanna Korhonen on nauttinut yleisurheilusta Dohan MM-katsomossa. Hänellä on Suomen lisäksi sympatioita Etiopiaa kohtaan. KUVA: Kai Nevala
Urheilu 3.10.2019 11:00
Kai Nevala

Lähtökohta on tietenkin innokas penkkiurheilijan luonne. Sitä oululaisella Johanna Korhosella on aina piisannut.

Kun hän hoksasi, että Suomessa on Yleisurheilufanit ry, homma oli sillä selvä.

– Ajattelin, että tämä on minun juttuni, Korhonen sanoo Dohan MM-kisojen katsomossa.

Hän on aikaisemmin penkkiurheillut kotisohvalta. Ainoa isompi live-kokemus yleisurheilusta ennen Dohaa oli Oulun vuoden 2016 Kalevan kisoista.

Yleisurheilufanit järjestivät yhteismatkan Dohaan.

– Päätin, että nyt minun täytyy mennä. En olisi lähtenyt tänne omatoimimatkalla.

Korhosen pakettiin kuului viisi kisapäivää stadionilla.

– Kilpailujen seuraaminen on ollut ihan huippua. Tietenkin pitää olla koko ajan hereillä, kun ei ole selostajan ääntä. Stadionin palvelut olivat alussa vähän hakusessa, mutta järjestäjät ovat parantaneet koko ajan. Minulla on ollut todella mukavaa.

Suomussalmella kasvanut oululainen on stadionilla tietenkin Suomen väreissä, sinivalkoinen huivi kaulassaan. Hänellä on kuitenkin oma erikoisuutensa, toinenkin tunteita herättävä maa kannustettavaksi.

– On ollut ihan huippua, kun etiopialaiset ovat laulaneet ja tanssineet. Olen asunut 1990-luvulla neljä vuotta Etiopiassa, joten olen aina kannustanut heitä.

Yleisurheilufanit eivät ole nurkkapatriootteja. Eivät, vaikka kyseessä olisi ruotsalainen tai norjalainen urheilija. Suomalaiset ovat hurranneet tasaveroisesti Ingebrigtsenin veljeksille, Daniel Ståhlille, Armand Duplantisille ja monille muille Pohjoismaiden edustajille.

Jo nyt on varma, että Dohan-matka ei jää Korhosen viimeiseksi.

– Tokion-reissu on varattuna. Minulla on kolmen päivän liput yleisurheiluun. Olen lapsesta asti seurannut yleisurheilua, ja siinä viehättää lajien monipuolisuus.

Yleisurheilufanit ry:n varapuheenjohtaja Sari Murto kertoo, että noin 50–60 suomalaiskannattajia on erimittaisilla matkoilla Dohassa. Berliinin EM-kisoissa on ryhmässä oli 90 fania.

Dohassa on urheiltu pelkästään iltakisoissa, pääosin auringonlaskun jälkeen. Faneilla on ollut päivisin aikaa tutustua kaupunkiin, mutta kuumuus ja jalankulun hankaluus ovat rajoittaneet intoa.

– Eihän tämä sinänsä ole turistipaikka. Olen käynyt islamilaisen taiteen museossa ja kauppakeskuksissa. Äkkiä tämä olisi turistina nähty.

Kotimaassa on käyty debattia Qatarin yleisestä yhteiskunnallisesta tilanteesta ja tasa-arvon puutteesta. Korhosella ei ole ollut matkan aikana murheita.

– Siirtotyöläiset yrittävät aina kovasti auttaa. Paikalliset eivät ole juuri noteeranneet. Olen liikkunut yksin, eikä missään ole pelottanut.

Tästä kohti Tokiota.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos urheilujoukkueemme saavutuksia vuodesta toiseen ovat vain uusien kokemusten hankkimiset, ei joukkueen kannattajat kauaa jaksa seurata urheilijoitamme, joille tarjotaan varmaan tulevissa kisoissa jo ns. säälipaikkoja, joille ei ole tuloskynnyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

5.12.
Tuira kutsuu nyt jouluihmisiä - yhteisöllinen Titta på Tuira goes Christmas kokoaa väkeä ylilääkärin talolle lauantaina
5.12.
Hurmos lisäsi tappioputkessa rämpivän Ettan murheita – oululaisille jo viides peräkkäinen häviö
5.12.
Kymmenen pelaajan poissaolosta kärsinyt Kärpät kaatoi KooKoon kymmenessä minuutissa – Pyörälä: ”Väitän meidän pelanneen paremmin monessa aiemmassa pelissä” Tilaajille
5.12.
Ulkoministeri Haavisto vastasi ulkoministeriön ammattijärjestön kysymyksiin – Työntekijät ihmettelivät, pitääkö heidän hankkia tiedot työpaikan asioista mediasta
5.12.
Ottelukooste: Kärpät voitti KooKoon Raksilan kotihallissa 6-3
5.12.
Kuvagalleria: Kärpät päihitti KooKoon 6-3 Raksilan kotihallissa
5.12.
Edustajainhuone laatii virkasyytteen Trumpia vastaan – Virkasyytteen nostamisesta saatetaan äänestää vielä ennen vuodenvaihdetta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

348 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

Katso vain Ruotsiin ja mieti sitten, että mikä asia on tärkeää. Lue lisää...
Haluatko kuolla kadu...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

6.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image