Suomen am­pu­ma­hiih­tä­jät jäivät 20 parhaan ulkopuolelle MM-pa­ri­se­ka­vies­tis­sä

Urheilu 20.2.2020 18:45 | Päivitetty 20.2.2020 19:29
STT

Johannes Thingnes Bön nopea nolla-ammunta takasi Norjalle maailmanmestaruuden.

Suomella ei ollut asiaa kärkipään sijoituksiin ampumahiihdon MM-kisojen parisekaviestissä Italian Anterselvassa. Suomen pari Mari Eder–Tero Seppälä oli torstain kisassa vasta 23:s. Suomi otettiin kierroksella kiinni, eikä päässyt hiihtämään maaliin.

Eder ja Seppälä ampuivat yhteensä neljä sakkoa ja joutuivat käyttämään muhkeat 14 varapatruunaa.

–  Hauska kokemus oli. Tulos näistä lähtökohdista oli sellainen, mitä aavisteltiin. Vaikka toki toivottiin, että ilman sakkorinkiä selvitään, Eder sanoi Ampumahiihtoliiton ääninauhalla.

Kisa alkoi suomalaisilta positiivisesti, kun Eder toi sinivalkoiset värit avausosuudelta vaihtoon seitsemäntenä. Suomi putosi kuitenkin peräpäähän, kun Seppälä kiersi kaksi sakkokierrosta ensimmäisen pystyammuntansa päätteeksi.

–  Juuri ennen pystylle tuloa alkoivat vaikeudet. Tulin kovavauhtisempaan laskuun ja (Italian) Lukas Hofer otti olkapäästäni kiinni ja pukkasi itselleen kovat vauhdit. Minun vauhtini menivät siinä nollaan. Kun siitä kirin porukan mukaan, oli se liikaa minulle. Otti fyysisesti koville ja henkisesti alkoi ärsyttää niin kovasti, että pystystä ei tullut mitään. Siihen se kisa kaatui, Seppälä harmitteli.

Kaksikosta Seppälä ampui kolme sakkoa, Eder yhden.

–  Toinen pysty oli selkeästi haastavampi kuin ensimmäinen. Tuli puristamista, kun halusin ne taulut alas sieltä. Se näkyi ja osumat jäivät vajaaksi, Eder kertoi suorituksestaan.

Viiden mitalin Olsbu Röiseland

Maailmanmestaruuteen kiirehtivät Norjan Marte Olsbu Röiseland ja Johannes Thingnes Bö. Olsbu Röiselandille mitali oli kisojen viides.

Norjalaiskaksikko käytti kuusi varapatruunaa ja päihitti lopulta Saksan parin Franziska Preuss–Erik Lesser 17,6 sekunnilla. Kisa ratkesi viimeisessä ammunnassa, jossa Norjan Bö tähtäsi nopeat nollat.

Kolmanneksi tuli Ranska, jonka riveissä kilpailivat Anais Bescond ja Emilien Jacquelin.

Perjantaina MM-kisoissa vietetään välipäivää. Lauantaina ohjelmassa ovat viestit. Kisat päättyvät sunnuntaisiin yhteislähtöihin.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 19.29.

MAINOS

Kommentoi

Muiden kuin Mäkäräisen osallistuminen maailman cupin kisoihin ja nyt MM-kisoihin on turhaa, sillä suomalaiset eivät osaa ampua ainakaan tarkasti. Mäkäräistä lukuunottamatta myös hiihto on muiden osalta todella tahmeaa. Sanotaan, että saatu kokemus on arvokasta, mutta ketä auttaa tai kannustaa jatkuvasti sijoittuminen 40 - 60 parhaan joukkoon eli lähes säännönmukaisesti kilpailijoiden häntäpäähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image