Suo­ma­lais­nai­sil­le heikoin suunnistuksen MM-vies­ti­si­joi­tus 34 vuoteen – Marika Teini kritisoi nimeämistään kisaan

Urheilu 17.8.2019 20:31
STT

Suomen naiset jäivät kauas mitalikamppailusta Norjan Östfoldissa käydyssä MM-kisojen viestissä. Suomen loppusijoitus valahti kuudenneksi. Jos hylkäystä ei lasketa mukaan, ovat Suomen naiset sijoittuneet viimeksi yhtä heikosti vuoden 1985 MM-kisoissa Unkarissa, jossa sijoitus oli samainen kuudes. Tuolloin viesti käytiin nelihenkisin joukkuein.

Norjassa Suomen kolmikon muodosti Venla Harju, Marika Teini ja Merja Rantanen.

Suomen viesti lähti heti Harjun avausosuudella väärille urille. Harjun väärän reitinvalinnan vuoksi Suomi oli ensimmäisessä vaihdossa vasta yhdeksäs. Eroa kärkeen tuli peräti minuutin ja 54 sekunnin verran.

Teini pystyi kakkososuudella nostamaan Suomen sijoituta yhdellä pykälällä, mutta ero kärkeen oli jo neljä minuuttia ja 20 sekuntia. Ankkuri-Rantanen pystyi nostamaan sinivalkoisten sijoitusta kahdella.

Suomi hävisi MM-kultaa suunnistaneelle Ruotsille kuusi minuuttia ja 12 sekuntia. MM-pronssikin jäi yli viiden minuutin päähän.

"Kun ei pysty juoksemaan, on vaikea suunnistaa"

Toisen osuuden juossut Teini kritisoi osuutensa jälkeen sitä, että hänet laitettiin viestiin. Teini sanoi jo perjantain keskimatkan jälkeen, ettei hänen nilkkansa kestä enää osallistumista kisojen päätösmatkalle.

–  Olin eilen sitä mieltä, ettei näillä jaloilla voi juosta ja olen edelleen sitä mieltä, ettei näillä jaloilla voi juosta. Valmennuksen näkemys kuitenkin oli, että tämä on paras mahdollinen joukkue. Kun ei pysty juoksemaan, on vaikea suunnistaa, Teini totesi Ylen tv-lähetyksessä.

Teini kärsi vammoista viime kaudella, mutta kertoi nykyisten nilkkaongelmien olevan peruja tältä kesältä.

–  Uusia vammoja on tullut jatkuvasti. Teiltä loppuu lähetysaika, jos alan ne kaikki luetella. Jos juoksen tiellä, on se ihan ok, mutta maastossa juokseminen on ongelma, Teini selvitti.

Suomen ankkuri Rantanen vahvisti Ylelle, ettei osallistu enää kahden vuoden päästä käytäviin seuraaviin maastomatkan MM-kisoihin. Ensi vuoden Tanskan sprinttimatkojen MM-kisoihin Rantanen, 38, sen sijaan vielä tähtää.

Viestin ykköseksi kiri Ruotsi neljän sekunnin erolla Sveitsiin. Ruotsin kolmikossa olivat mukana Lina Strand, Tove Alexandersson ja Karolin Ohlsson. Alexandersson voitti kultaa kisojen jokaiselta kolmelta matkalta.

MM-pronssi meni Venäjälle. Suomen edelle mitalimaiden lisäksi ehtivät myös Norja ja Tshekki.

MAINOS

Kommentoi

Tiedoksi Kalevalle ja muille tietämättömille,että HOPEAA tuli miehille pitkästä,pitkästä aikaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmennusjohdossa ilmeistä taitamattomuutta. Reserviä siis ei ollut. Sairas urheilija kehiin, tyrmistyttävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää, että valmennus ei kuuntele urheilijaa. Loukkaantuneena urheileminen voi johtaa todella pitkälliseen loukkaantumiskierteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnistajat ovat eläneet naisten kohdalla siten, ettei ole kasvatettu nuoria suunnistajia konkareiden tueksi. Jos kolme henkilöä vaativaan joukkueeseen pitää nimetä osallistujaksi rampa kilpailija, niin huonosti ovat asiat.

Naisten kohdalla tällä hetkellä kaikki meidän edustustason suunnistajat näyttävät häviävän vastustajille jo pelkästään juoksuvauhdissa. Valmennus ei ola nykyisen ajan tasolla, kun jatkuvasti kilpailijat ovat rampoja ja kuntohuippu kadoksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmennusjohdon julkinen kritisointi varmasti parantaa tilannetta että tulee paremmin kuulluksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä Teinin kanssa. Ei ketään saa väkisin raahata osallistumaan ja pakottaa juoksemaan. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnistus on oikeasti hieno urheilulaji ja nimenomaan fiksujen laji. Ei kuitenkaan ole mitään hätää: tämä tulos ei vaikuta yhtään mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
19:13
Kerrostalon kellarissa syttyi tulipalo Kuhmossa – asukkaita jouduttu evakuoimaan
18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
160
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image