Suo­ma­lais­nai­sil­le heikoin suunnistuksen MM-vies­ti­si­joi­tus 34 vuoteen – Marika Teini kritisoi nimeämistään kisaan

Urheilu 17.8.2019 20:31
STT

Suomen naiset jäivät kauas mitalikamppailusta Norjan Östfoldissa käydyssä MM-kisojen viestissä. Suomen loppusijoitus valahti kuudenneksi. Jos hylkäystä ei lasketa mukaan, ovat Suomen naiset sijoittuneet viimeksi yhtä heikosti vuoden 1985 MM-kisoissa Unkarissa, jossa sijoitus oli samainen kuudes. Tuolloin viesti käytiin nelihenkisin joukkuein.

Norjassa Suomen kolmikon muodosti Venla Harju, Marika Teini ja Merja Rantanen.

Suomen viesti lähti heti Harjun avausosuudella väärille urille. Harjun väärän reitinvalinnan vuoksi Suomi oli ensimmäisessä vaihdossa vasta yhdeksäs. Eroa kärkeen tuli peräti minuutin ja 54 sekunnin verran.

Teini pystyi kakkososuudella nostamaan Suomen sijoituta yhdellä pykälällä, mutta ero kärkeen oli jo neljä minuuttia ja 20 sekuntia. Ankkuri-Rantanen pystyi nostamaan sinivalkoisten sijoitusta kahdella.

Suomi hävisi MM-kultaa suunnistaneelle Ruotsille kuusi minuuttia ja 12 sekuntia. MM-pronssikin jäi yli viiden minuutin päähän.

"Kun ei pysty juoksemaan, on vaikea suunnistaa"

Toisen osuuden juossut Teini kritisoi osuutensa jälkeen sitä, että hänet laitettiin viestiin. Teini sanoi jo perjantain keskimatkan jälkeen, ettei hänen nilkkansa kestä enää osallistumista kisojen päätösmatkalle.

–  Olin eilen sitä mieltä, ettei näillä jaloilla voi juosta ja olen edelleen sitä mieltä, ettei näillä jaloilla voi juosta. Valmennuksen näkemys kuitenkin oli, että tämä on paras mahdollinen joukkue. Kun ei pysty juoksemaan, on vaikea suunnistaa, Teini totesi Ylen tv-lähetyksessä.

Teini kärsi vammoista viime kaudella, mutta kertoi nykyisten nilkkaongelmien olevan peruja tältä kesältä.

–  Uusia vammoja on tullut jatkuvasti. Teiltä loppuu lähetysaika, jos alan ne kaikki luetella. Jos juoksen tiellä, on se ihan ok, mutta maastossa juokseminen on ongelma, Teini selvitti.

Suomen ankkuri Rantanen vahvisti Ylelle, ettei osallistu enää kahden vuoden päästä käytäviin seuraaviin maastomatkan MM-kisoihin. Ensi vuoden Tanskan sprinttimatkojen MM-kisoihin Rantanen, 38, sen sijaan vielä tähtää.

Viestin ykköseksi kiri Ruotsi neljän sekunnin erolla Sveitsiin. Ruotsin kolmikossa olivat mukana Lina Strand, Tove Alexandersson ja Karolin Ohlsson. Alexandersson voitti kultaa kisojen jokaiselta kolmelta matkalta.

MM-pronssi meni Venäjälle. Suomen edelle mitalimaiden lisäksi ehtivät myös Norja ja Tshekki.

MAINOS

Kommentoi

Tiedoksi Kalevalle ja muille tietämättömille,että HOPEAA tuli miehille pitkästä,pitkästä aikaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmennusjohdossa ilmeistä taitamattomuutta. Reserviä siis ei ollut. Sairas urheilija kehiin, tyrmistyttävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää, että valmennus ei kuuntele urheilijaa. Loukkaantuneena urheileminen voi johtaa todella pitkälliseen loukkaantumiskierteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnistajat ovat eläneet naisten kohdalla siten, ettei ole kasvatettu nuoria suunnistajia konkareiden tueksi. Jos kolme henkilöä vaativaan joukkueeseen pitää nimetä osallistujaksi rampa kilpailija, niin huonosti ovat asiat.

Naisten kohdalla tällä hetkellä kaikki meidän edustustason suunnistajat näyttävät häviävän vastustajille jo pelkästään juoksuvauhdissa. Valmennus ei ola nykyisen ajan tasolla, kun jatkuvasti kilpailijat ovat rampoja ja kuntohuippu kadoksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valmennusjohdon julkinen kritisointi varmasti parantaa tilannetta että tulee paremmin kuulluksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä Teinin kanssa. Ei ketään saa väkisin raahata osallistumaan ja pakottaa juoksemaan. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnistus on oikeasti hieno urheilulaji ja nimenomaan fiksujen laji. Ei kuitenkaan ole mitään hätää: tämä tulos ei vaikuta yhtään mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:46
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
10:36
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
10:27
Samuli Alapuranen tekee elektronista musiikkia nimellä O Samuli A, musiikkiharrastus alkoi kempeleläisestä örinämetallibändistä – Katso video kappaleesta Torspopipo
10:26
Luke lopettaa Ruukin tutkimusnavetan ja keskittyy peltotutkimukseen – nautoja käy navetassa vielä kaksi erää
9:57
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
9:56
Kaleva oikaisee
9:34
Saudi-Arabian johtama koalitio pysäytti ja tuhosi huthien lähettämän räjähdealuksen Punaisellamerellä
28
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
18
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
15
Kokoomus arvosteli ankarasti hallitusta keskituloisten verotuksen kiristämisestä, Rinne vieritti vastuun edelliselle hallitukselle
10
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
7
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
7
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta
6
Viedäänkö suomalaista sianlihaa kohta Venäjän läpi junalla Kiinaan? – Vientisopimus sisältää nyt myös jäähdytetyn lihan viennin ja lisää on tulossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä Enontekiön kunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image