Suomalaisilta surkea aloitus Meksikon MM-rallissa

Urheilu 9.3.2018 5:21 | Päivitetty 9.3.2018 22:48
STT

Meksikon MM-ralli alkoi suomalaisittain todella surkeasti perjantaina. Viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen paras suomalaiskuski oli Toyotan Jari-Matti Latvala, joka löytyi tulosliuskalta vasta seitsemänneltä sijalta.

Rallin voittoa tavoittelemaan lähtenyt Latvala jäi neljällä perjantain ensimmäisellä todellisella erikoiskokeella kärjestä yli 50 sekuntia. Jo viime vuonna Toyotaa piinanneet moottoriongelmat jatkuivat myös tällä kertaa Meksikon vuoristossa ohuessa ilmanalassa.

- Moottori tuntui ekan pätkän alussa tosi hyvältä. Tehot yhtäkkiä vähän hävisivät puolessa välissä. Auto ei enää mennyt niin hyvin. Myös moottorin lämmöt vähän nousivat, Latvala ihmetteli avauspätkän maalissa WRC.comin ralliradiolle.

- Lämmöt vain nousevat ja meidän on pakko kontrolloida niitä. Emme voi keittää konetta. Voimme kontrolloida lämpötilaa hidastamalla vauhtia. Ei tässä oikein ole mitään tehtävissä. Varsinkin ylämäkiosuuksilla kone keittää. Meidän oli vaihdettava siirtymämoodille välillä, Latvala jatkoi perjantain aamupäivän lopuksi.

Lappi syytti myös itseään

Myös Toyotan toinen suomalaiskuski Esapekka Lappi pyöritteli päätään jokaisen erikoiskokeen maalissa ja ihmetteli tappiota kärkeen. Lappi syytti sekä itseään että Yariksen moottoria.

- Ajaminen on myös huonoa. Aika liukasta on koko ajan. En oikein saanut mitään itseluottamusta. Tällaista se nyt on, Lappi manasi.

Toyotan kolmas kuljettaja Ott Tänak ei ole kuitenkaan moottoriongelmista kärsinyt. Tänak on kokonaistilanteessa neljäntenä.

- En minä tiedä mitään ongelmasta. Meillä on sama auto, joten kait siellä jotain on. Yritän selvitä sen kanssa. Pidän autosta ja moottorista hyvää huolta, Tänak kuittasi.

Kisaa johtaa Hyundain Dani Sordo ennen Citroenin Kris Meekea. Kolmen kisan ajaksi paluun MM-sarjaan tekevä yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb on kolmantena.

Suomalaisittain lisää jobinpostia tuli perjantaina jo avauserikoiskokeella, kun Kalle Rovanperä joutui keskeyttämään jäähdyttimen rikkouduttua. Hyundain Jari Huttunen ajaa luokassa toisella sijalla.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

42
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
18
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
14
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän
12
Risto Uimosen kirja presidentistä kuvailee, kuinka Sauli Niinistö on maksimoinut historiallisen pienet valtaoikeutensa
8
Ilmatieteen laitos on paitsi varoittanut suomalaisia helteestä, niin myös oikeasti pelastanut ihmishenkiä kehitysmaissa
7
Ruotsalaismediat: Länsi-Ruotsissa sytytetty tuleen kymmeniä autoja
6
Oikeusministeri Häkkänen Touko Aallosta: On hyvin vakavaa, jos kansanedustaja kehottaa olemaan noudattamatta lakeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Totta kai on aina trendikästä ja asiallista puolustaa heikosti pärjääviä ja vähäosaisia henkilöitä. Mielestäni muitakin ... Lue lisää...
Takamaan mies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image