Suomalaisilla hankalaa MM-kisoissa: Al­ku­kil­pai­luis­ta tuloksena vain karsiutumisia – Junnila jäi 180 senttiin naisten korkeudessa

Ella Junnilan MM-urakka päättyi pettymykseen, ja hän jäi 15 senttiä kauden parhaasta. Junnilan mukaan kyse oli tekniikan pettämisestä.
Urheilu 27.9.2019 19:44 | Päivitetty 27.9.2019 23:05
STT, Kaleva

Dohan Yleisurheilun MM-kisojen avausillassa urheili kuusi urheilijaa, joista yksikään ei yltänyt finaaliin. Yöllä vuoron suomalaisista saavat vielä maratoonarit Alisa Vainio ja Anne-Mari Hyryläinen.

Tällä kaudella Suomen ennätyksen 195 hypännyt Ella Junnila jäi kauas finaalista yleisurheilun MM-kisoissa, kun hänen tuloksekseen karsinnassa tuli 180.

Sijoitus Suomen mestarille ja 22-vuotiaiden EM-pronssimitalistille MM-hypyissä oli 28:s 30 hyppääjän joukossa.

Junnila pudotti kertaalleen sekä alkukorkeudesta 170 että 180:sta. Yritykset 185 sentistä olivat vaisuja kaikki.

–  Oli aika vaikeata. Hyppy oli hakemista koko ajan. Se parani karsinnan aikana, muttei tarpeeksi, Junnila tiivisti hyppynsä.

–  Jokaisessa hypyssä oli jotain hyvää, mutta kokonaisuus ei toiminut. Kisahyppyjen puute näkyi tänään.

Junnilalle tuli nilkkavamman takia lähes kahden kuukauden kilpailutauko ennen MM-matkaa. Loukkaantuminen pakotti hänet teippaamaan nilkan Dohassa ja sitä edeltäneissä harjoituksissa. Harjoituskauteen hän pääsee silti terveenä.

–  Nilkka on nyt kunnossa, eikä se vaikuttanut tämän päivän tulokseen.

Krista Tervo jäi moukarinheiton karsintaan.

Naisten moukarissa Krista Tervo karsiutui myös finaalista. Tervo heitti karsinnassa 68,25. Finaaliin eli 12 parhaan joukkoon vaadittiin tulos 71,35.

Wilma Murto ylitti puolestaan seipään karsinnassa 435, mutta se ei riittänyt, sillä finaalipaikkaan vaadittiin tulos 460.

Wilma Murto hyppäsi tuloksen 435, mutta finaaliin se ei riittänyt.

Lipsasella ongelmia juoksussa

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanenkaan ei yltänyt MM-finaaliin. Lipsanen venytti karsinnan parhaallaan tuloksen 16,47, jolla ei ollut finaaliin asiaa.

Lipsanen pääsi ensimmäisellään 16,44 metriin ja paransi toisellaan kolme senttiä. Kolmas lipsahti yli.

–  Taso nousi sen verran kovaksi, että lopussa piti yrittää riskillä, Lipsanen kuittasi yliastumisensa.

Simo Lipsasen loikat eivät riittäneet jatkopaikkaan MM-kisoissa.

Hänellä riitti pulmia jo sitä ennen.

–  Juoksussa oli ongelmia, ja minulle tuli harppomista lankulla, Lipsanen tunnusti.

–  Sen takia loikat lähtivät kiertymään oikealle.

Kuivisto joutui pettymään

Keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto jäi molemmista tavoitteistaan Dohan MM-kisojen ensimmäisessä juoksussaan. Jatkopaikkaa ja ennätystään tavoitellut Kuivisto jäi 800 metrin alkuerässään viidenneksi ajalla 2.03,15 ja karsiutui jatkosta.

–  Tavoitteena oli hyvä aika tai jatkopaikka, eli en voi olla tyytyväinen. Odotin uutta ennätystä, Kuivisto kertoi.

Kuiviston kilpailu kävi hankalaksi, kun hän ahnehti toisen kierroksen takasuoralla sijoituksia pitkin sisärataa. Hän jumiutui kaarteessa pussiin, eikä päässyt sen takia kirirytmiin.

Pikakomennuksella MM-kisojen 800 metrille kutsuttu Sara Kuivisto harmittelee valmistautumisen puutetta: "Tavoitteena oli jatkopaikka tai hyvä aika eikä tullut kumpaakaan".

Norjan Hedda Hynne pilasi Kuiviston suunnitelmat lopullisesti loppusuoran alussa, kun hän kiilasi suomalaisen eteen. Kuivisto joutui jarruttelemaan ja väistämään, mikä sulatti hänen kirikykynsä lopullisesti.

–  Lopussa ei oikein tapahtunut mitään. Meno oli tukkoista, eikä tullut edes kunnolla happoja, Kuivisto kertoi syyttämättä vastustajaa.

Kuivisto valittiin kisoihin aluksi ainoastaan 1  500 metrille.

Camilla Richardssonin MM-kisaurakka päättyi karsiutumiseen alkuerissä 3000 metrin estejuoksussa.

Myös Camilla Richardsson karsiutui omassa lajissaan eli 3  000 metrin estejuoksussa.

Richardsson juoksi alkuerässä ajan 9.53,06. Sijoitus oli 38:s.

Katso Dohan MM-kisojen kisaohjelma, suomalaisurheilijoiden suoritusajat sekä tv-lähetysten ajat.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Kyllä on pitkä matka maailman huipulle Wilma Murrolla kuin muillakin suomalaisilla. Aina tätä samaa huttua,karsiudutaan heti kättelyssä ja selitellään kuinka ollaan tyytyväisiä suoritukseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eniten potuttaa, kun suorituksen jälkeen ollaan niin tyytyväisiä. Eikö voi suoraan tunnustaa, että meni aivan mönkään. Ei tuollaisella asenteella koskaan nousta huipulle. Vaikuttaa aivan kuin olisi kovien kisojen puute ja kovassa paikassa rutiinit pettävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tätä selittelyn tulvaa ja heti avauspäivänä. - Muuten voisiko Lännen media selvittää, montako urheilujohtajaa ja heidän kumppaniaan on kustannettu paikalle ja kuinka monta kansanedustajaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai kukaan oikeasti luulekaan suomalaisten pääsevän alkueriä pitemmälle? Kisapaikkaan johtanut kertaluontoinen kisarajan rikkominen ei anna aihetta odottaa enempää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kaikkien aikojen suurin joukuue piti tuonnekin lähettää. No saavatpahan matkailla ilmaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen elämänmuoto on siirtynyt viihteeseen, someen ja alkoon. Siitä ei paljon ole urheiluun jakoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tuonne edes lähetetään suomalaisia urheilijoita? Tuolla rahamäärällä kun se laitettaisiin urheilijoiden valmennukseen olisi paljon enemmän hyötyä.
Mitä tulee tuon kisajärjestäjämaan lakiin naisten oikeuksista olen täysin samaa mieltä, kuin kyseinen maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehnoja olivat Junnilan hypyt! Tästä naisen alusta ei tulla tulevaisuudessa kovinkaan kuulemaan . . . Mitä nyt ehkä kalevan kisoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei oo keihäänheittäjän tytär,vaan pituus- ja korkeushyppääjän. Ella voi vielä päästä huipulle kunhan kokemusta tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo aloituspäivänä saamme kuula kuinka kisaurakka päättyi monella suomalaisurheilijalla. Eihän tämä yllätä, kun karsintarajan saavuttaminen on ollut kiikun kaakun. Tällä hetkellä ei Suomessa ole yhtään mm-tason yleisurheilijaa, eikä siinä ole mitään kummallista. Oikeastaan ainut ihmettelyn aihe on, kannattaako näitä juuri ja juuri tulosrajan selvittäneitä lähettää kamppailuun jonnekin 12 parhaan joukkoon selviytymisestä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppoihin on palkattu paljon suomenkielen taitoisia palkollisia. Suomalaiset urheilijaturistit valtaavat ostoskeskukset muiden maiden urheilijoiden jatkaessa kisailuja. Olisivat edes liikkeellä thomas cookin koneilla niin saisivat vielä jatkoloman. Suomalaiset eivät saavuta yhtään loppukilpailupaikkaa. Hävettää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suoraan sanottuna, jokainen joka vähänkin seuraa yleisurheilua, niin tietää ettei Suomalaisilla ole mitään jakoa kansainvälisessä seurassa. Suomalainen yleisurheilu on pelkkä kuriositeetti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, noh! Ei suomalainen yleisurheilu ole pelkkä kuriositeetti! Suomalainen yleisurheilu on kirosana! Tähän tyyliin: "Voi suomalainen yleisurheilu!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

2 kk tauko ennen kisaa on valinnan kannalta aivan turhaa. Miksi sinne sairaita sitten lähetetään, jos nilkkaa joudutaan teippaamaan. Onko nämä palkintomatkoja urheilijoille. Naisista voi yksi jopa päästä loppukilpailuun 100m aidoissa. Toivottavasti ei minulle tule kovasti kuraa, kun totuuden sanon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän nämä tulokset ole pitkälti sitä mihin rahkeet riittää, yksi asia on se, että Suomi on pieni maa ja toinen on oikea valmennus ja tällä tarkoitetaan kaikkien keinojen käyttämistä mitä tarjolla on, eli myös niitä kiellettyjä aineita.
Mikäli joku uskoo, että urheilussa voi menestyä puhtaalla pelillä, hänelle myös joulupukki on todellisuutta ja moni muukin menninkäinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset "urheilijat" ovat aivan eri sarjassa kuin esim ruotsalaiset se nähtiin maaottelussa.Huomiota herättävää oli urheilijoittemme kankeus epäröinti ja amatöörimaisuus että oikein hävetä sai

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

8:00
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä
7:33
Oulun koulujen ilo tarttuu myös vieraisiin – huipputasoiseksi kuvailtu suomalainen koulutus houkuttelee kansainvälisiä vieraita Tilaajille
7:00
Lähi-Tapiolan pääjohtaja Juha Koponen odottaa viranomaiselta lupaa – "Perehdytys olisi tehty, vaikkei Fiva olisi puuttunut nimitykseen"
7:00
Migrin päätöstä kunnioitettava – vastaanottokeskus Pudasjärvellä lakkautettava Lukijalta
6:42
Lääkäripulasta kärsivässä Kemissä puhkesi riita siitä, kuka asiaa saa kommentoida julkisuuteen – Kaupunginjohtaja puuttui tilannetta kritisoineen lääkärin viestintään Tilaajille
6:27
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Ouluun luvassa märkää sadetta
6:13
Oulussa on paljon suojelun arvoisia puutalolähiöitä, Karjasilta on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja merkittävä – "Noin ehyttä, tarinaltaan vahvaa ja suurta aluetta ei ole toista Suomessa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image