Suomalaiset eivät hylkineet ylivoimaista Johaugia: "Therese on ran­gais­tuk­sen­sa kärsinyt"

Rukalla maailmancupin osakilpailun voittoon hiihtänyt Therese Johaug kehui suomalaisyleisöä.
Urheilu 25.11.2018 17:25
Joonas Hentilä

Vielä viikko sitten Therese Johaug odotti pelonsekaisin tuntein paluutaan maailmancupiin nimenomaan Suomessa. Hän ei ollut lainkaan varma, miten juuri suomalainen yleisö ottaa hänet vastaan kilpailukiellon jälkeen.

Sunnuntaina Johaug huokaisi helpotuksesta kahdesta syystä: hän oli edelleen ylivoimainen ladulla ja yleisö hurrasi hänelle.

Johaug voitti naisten kymmenen kilometrin kilpailun selvällä erolla ennen Charlotte Kallaa.

– Yleisö oli hieno ja kannusti minua koko matkan. Maailmancupiin palaaminen on ollut unelmani viimeiset kaksi vuotta, Johaug iloitsi voittonsa jälkeen.

Norjalainen sai hyvän vastaanoton myös kilpasiskoiltaan.

– Therese oli kova ja on kova edelleen. Hän on rangaistuksensa kärsinyt, ja on hienoa, että saamme taas nauttia hänen hurjasta hiihtämisestään, Riitta-Liisa Roponen kertoi.

Roponen ei ollut yllättynyt siitä, että Johaug on pystynyt säilyttämään tasonsa, vaikka hän oli pitkään Norjan maajoukkuetoiminnan ulkopuolella.

– Hän ei varmasti ole harjoitellut yksin. Jos mahdollisuudet ovat olemassa, ei harjoittelu maajoukkueen ulkopuolella ole sen erilaisempaa. Maajoukkue tuo jonkinlaista turvaa, mutta työ tehdään itse. Itsekin olen noussut olympiajoukkueeseen maajoukkueen ulkopuolelta, Roponen sanoi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kaikki huipulla olevat urheilijat eivät urheile puhtain jauhoin! Tämän on minulle sanonut henkilökohtaisesti erään huippu-urheilijan vaimo! Että siinä faktaa teille, jotka palvotte näitä urheilijoita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pelkästään Thereseä revitellään lehdissä näistä doupig asioista? Jos lähdettäs buuaamaan niin eikö koko venäläiselle urheilulle pitäis buuata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Cream Team voitti ja sisukas suomalainen tuli luomulla kuudenneksi. Totuus, joka pitää hyväksyä. Kysehän on toisaalta vai urheilusta, ei sen suuremmasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsoin Rukan kisat, Suomalaisten suoritukset oli mollivoittoista ja seli, seli seli......Tänä talvena fanitan Ruotsia ja Norjaa, ilo katsella heidän oikeaa asennetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee näitä kommenteja niin herää kysymys että miten kilpailut pitäisi käydä ja kuka "saisi" voittaa ?? Ehkä olis paras että osallistuisitte vain kotimaisiin kilpailuihin. Suomalainen voittais ainaakin varmasti :D Täällä Norjassa ei " revitty " ja pilkattu suomalaisia kilpailijoita silloin kun KOKO joukkue käräytettiin veridoopingista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri Norjalaiset etunenässä olivat haukkumassa ja vaatimuksillaan pitkittitivät ja haittasivat suomalaisten hiihtovalmennusta ja toimintoja.
Viime kaudella kaikki Norjalaiset hiihtäjät , saattoi olla muutkin urheilijat, olivat kummallisesa taudissa johon piti käyttää nenäsumutinta.
Tuo aine ei ollut doping listalla koska Norjalaiset olivat urheilujärjestöjen pomoina.
Johaug on dopihg urheilija , ikuisesti , ja se pitää sanoa hänelle aina tavatessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että Rukan yleisö otti hyvin Theresen vastaan. Kun tuomio on kärsitty niin pulinat pois ja eiku hiihtämään. Therese on edelleen kova vastus muille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko niin että! Rukalla EI tehty doupngintestejä lainkaan? tai ei uskallettu tehdä, vaikka Therese Johaug oli "vasta" päässyt doping pannasta vähän aikaa sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusamolaisen hiihtoniilon on näköjään helpompi antaa doping anteeksi kauniille norjalaisnaiselle kuin kotimaiselle mieshiihtäjälle jota haukutaan vielä hautaankin....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auta armias jos tässä olisi ollut Suomalainen,niin Norjalaiset olisivat repineet kaiken ilkeyden irti lehdistössä.
En arvosta Johaugia,enkä Norjalaisia enää,toista oli ennen ,..vaikka Mäntyrannan aikoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mäntyranta oli ensimmäinen suomalainen dopingista kärähtänyt urheilija. Hän jäi tammikuussa 1972 kiinni amfetamiinin käytöstä Vuokatissa SM-kisoissa 30 km:n kisassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osoittaa urheilijoiden suhtautumisen dopingiin. He hyväksyvät sen käytön, ja siitä seuranneen rangaistuksen. Ja kun se on kärsitty, on kaikki niinkuin ennen.
On siis vain kahdenlaisia urheilijoita :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on iso ero norjalaisten ja suomalaisten välillä
Kun vertaa miten norjalaiset kohteli Myllylää ja muita suomalaisia Lahden kisojen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin ja mitkä kisat olivat menossa suomalaisilla kun käry kävi, ei ollu harjoituskauden aika tuolloin.
Therese on ollut ja on edelleen suosikki nyky hiihtäjistä tuolla tasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se Johaug sitten douppasi? Uskotko tosissasi siihen huulirasvaselitykseen? Harjoituskaudella on hyväksyttävämpää jäädä kiinni?? Onko teillä minkäänlaista käsitystä huippu-urheilusta, harjoittelusta, kilpailukaudesta??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on rangaistuksensa kärsinyt. Tietenkin toivoisi että myöntäisi rehdisti virheensä eikä keksisi höpöhöpöhuulirasvaselityksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syytetyn paras puolustus on ettei tunnusta, paitsi valan velvoituksella lienee pakko. Urheilussa on kysymys miljoonabisneksestä, niin urheijan kuin sponsorienkin osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

146
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
70
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
67
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
54
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
46
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
34
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
33
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Sulla saattaa olla liian kiire? Hetikaikkimullenyt hosujille tulee varmasti vaikeuksia, koska menestyksellinen day treid... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image