Sun Volley luopuu lii­ga­pai­kas­taan

Sun Volley juhli Suomen mestaruutta keväällä 2010. Nyt seura luopuu liigapaikastaan. KUVA: Risto Rasila
Urheilu 20.4.2012 11:29
Kai Nevala

Lähes päivälleen kaksi vuotta sitten Suomen mestaruuden voittanut Sun Volley ei pelaa jatkossa liigassa. Oululaisseuran toiminta jatkuu, mutta se ilmoittaa viikonloppuna virallisesti luopuvansa paikastaan miesten liigassa.

Sun Volley ilmoittaa tänään asiasta liigahallitukselle. Viikonloppuna todennäköisesti päätetään myös, täytetäänkö Sun Volleyn paikka liigassa. Sun Volley ei ole hakemassa nimellään paikkaa 1-sarjassa.

Miksi näin kävi, Sun Volleyn puheenjohtaja Antero Risto?

”Yksinkertaisesti rahat, tekijät ja pelaajat olivat kortilla”, Risto sanoo Kalevalle.

Seuran velat eivät ole massiiviset, ja Riston mukaan ne pystytään hoitamaan jossain vaiheessa alta pois. Seuralla on naisten joukkue, mutta miesten joukkue pelaa jatkossa korkeintaan kaupunkisarjassa.

”Sun Volley jatkaa toimintaansa ja vastaa omista veloistaan. Velanhoitokyky on olemassa”, Risto toteaa.

Jo pitkään on ollut tiedossa, ettei Ouluun mahdu kahta menestyvää liigajoukkuetta. Etta jatkaa liigassa ja Sun Volley antaa nyt tukensa entiselle kilpailijalleen.

Kysymys ei ole yhdistymisestä, vaan yhteistyöstä. Esimerkiksi Risto auttaa jatkossa Ettaa myynti- ja markkinointityössä.

”Tavoitteemme on, että Oulu on vielä viidenkin vuoden kuluttua Suomen huipulla. Oulussa on valtava potentiaali. Esimerkiksi Oulun Seudun Urheiluakatemian toimintaa halutaan panostaa entistä enemmän. Olemme Ettan takana. Tulevaisuudessa Ouluun tarvitaan ehdottomasti myös 1-sarjajoukkue ja toimiva akatemia.”

Päätös ei ollut yllätys, koska talousvaikeudet ovat varjostaneet Sun Volleyta koko ajan. Rasitteet ovat perintöä jo Kempeleen Lentopallon aikaisista taloudellisista satsauksista.

Jos seuran taustahahmo Tuomo Niemi ei olisi satsannut joukkueeseen monen vuoden ajan omia rahojaan, liigatarinan loppu olisi todennäköisesti tullut paljon aikaisemmin.

”Edes Kempeleen Lentopalloa ei olisi ollut ilman Tuomoa. Päätös luopumisesta oli meille kova, koska se ei kosketa pelkästään päätöksentekijöitä. Pelaajia varten tätä on tehty”, puheenjohtaja Risto mainitsee.

Lue lisää 21.04.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Ottakaa Oulun lentopallon kehittäjäksi Alajärvellä vaikuttava nimimerkki Reijo Realisti, tuo pesäpallon ikiaikainen Pelle Peloton. Samalla saatte avuksenne kaverin, joka on täysin riippumaton kaikista sponsoreista, säännöistä, milelipiteistä ja tarinaa riittää taatusti niin isältä pojalle kuin appiukolta vävypojalle, kuten 80-luvun Panu panssarimaalimainoksessa. Hänellä on tietämättään paljon annettavaa suomalaisille palloiluperinteen omaaville seuroille, mutta vielä enemmän yleisölle, joka pitää Reijosta erityisesti ja hänen huimapäisistä ideoistaan kautta koko Suomen tasavallan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos San Volley Oulun ensimmäisestä Suomen mestaruudesta ja Cab:n voitto samana vuonna jolloin seurasin pelejänne televisiossa ja sain innon lajiin. Hienoa on, että yhteistyö aina pelannut kahden huippuseuran kesken ja että velat hoidetaan, eikä paisuteta sitä lisää. Toivottavasti Oulun lentopallo säilyy liigatasolla aina jayhteishenki säilyy myös yhtä hyvänä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aivan odotettu tilanne että kahta ei tänne mahdu, epäselvää oli mulle se kumpi seuroista lopettaa. Jatkaako Ettakaan kauaa, menot varmaankin kasvaa, tuotot ei juuri kasva kun ei katsomo vedä eikä sponsoreita taida löytyä. Sikäli iso harmitus koko lajin puolesta, kyseessä maailman suosituimpia urheilumuotoja koripallon ohella, Suomi menestyy kohtuullisen hyvin kansainvälisestikin eikä laji ole periaatteesa kallis. Olisi nuorisolle hieno laji, periaatteessa tarvii kengät ettäå voi pelata. Jääkiekko vie Oulussa leijonanosan ja se on kallis laji katsojille ja junioreille ja heidän vanhemmilleen tietenkin. Näin kävi kuitenkin. Ei liigatason lentistä pelata kai muuallakaan kahden joukkueen voimin, Rovaniemellä oli pari vuotta yhtaikaa PerPo ja Napaketut mutta toinen pelaa tällä hetkellä liigan kärkipäässä ja toinen sarjatasoa alempana. Yksi HYVÄ lentisseura Ouluun mahtuu, yksi HYVÄ futisseura myös. JOnkutasoinen lätkäseura meillä jo on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Etta pärjää niin kauan kun Erämessuilla käy puolen sataa tuhatta kävijää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PerPon katsojamäärä taitaa olla 500 luokkaa jos pelillä on merkitystä, muutoin alle.Ei ole merkitystä onko katrsojia 300 vai 500, kyllä raha pitää tulla muualta valtaosin. Lentis ei saa telkkarista tuloja, sponsorit eivät ole jonossa rahoittamassa kun ei ole lajille näkyvyyttä tuon enempää. Erilaiset messut ja sitten talkoilut ja velanotto menestymisen vuoksi jotta päästäisiin europeleihin. Sunilla ei toimjinut nyt muu kuin velanotto, ilmeisesti. Ettalla realistisemmat rahkeet. Kuoksahan on Rovaniemen kasvatteja, monet vuodet pelasi Napaketuissa, onkohan messuidea tullut matkalaukussa tänne sillä Napaketut hommaavat rahaa samalla tavalla muistaakseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä asia on edessä myös monella muulla lajilla ja paikkakunnalla. Yksi suuri syy on Jääkiekkoliitto, joka on tietoisesti ajanut kaikkiin mahdollisiin pikkukuntiinkin Jäähallit. Nimenä on käytetty Monitoimihallia, mutta halleilla ei ole mitään tekemistä muiden lajien tai monitoimisuuden kanssa. Samalla on jätetty kaikki koulujen kaukalot rempalleen ja näin niitä seisoo käyttämättömänä tai lähes olemattomalla käytöllä Oulun läänissäkin varmaan satoja ja tämä tulee tulevaisuudessa ajamaan lajia yhä alas, koska ei ole enään "omalla" kylällä edes kaukaloa. Lisäksi laji maksaa, että sitä ei aivan pikkurahalla harrasteta. Jos Kala- ja Pyhäjokilaakson kunnat yhdistettäisiin Raahen kanssa, niin kunnassa olisi 9 jäähallia, pelaajia sen sijaan riittää yhteen joukkueseen? Järjetöntä touhua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on Oululaiselle joukkueille arkea,joka uosi joku,ens vuonna ehkä OPSin vuoro?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan Sun Volleyn lopettaminen tässä vaiheessa täysin käsittämätöntä. Väitetään, että seuralla on taloudellisessa mielessä varaa velat pois jollakin kohtuullisella aikataululla. Mitenköhän asianlaita lienee? Ensin perustetaan kalliilla rahalla joukkue, hommataan sille sponsorit voitetaan mestaruus ja nyt petetään kannattajat. Eikö urheilun keskusjärjestö SLU voi jo puuttua tuohon hulvattomaan menoon kaupungissa? Kyllä jokin roti pitää olla oulullaisessa urheiluelämässä. Amatöörit pois toiminnasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä he omistajat on päättäneet hoitaa itse velat pois, mikä harvinaista Suomalaisessa liike- ja urheluelämässä. Tulot saattaa jollakin olla toista luokkaa kuin tavan duunarilla, joten asiat voivat hoitaa. Harvat meistä hoitaa velvoitteet, vaan ajetaan konkurssiin kylmästi ja jätetään velat maksamatta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavaa lukea, että lentopallossa annetaan tukea toiselle paikallisella iigaseuralle. kuulostaa terveeltä asenteelta.
Tuleeko niin tapahtumaan koskaan oululaisessa jalkapallossa? Ei tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti yhteistyö on jatkossa toisiaan tukevaa eikä jää vain puhetasolle. Näin saadaan entistäkin vahvempi ja kiinnostavampi lentopalloseura Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos sun volleyn pojille ikimuistoisista lentopallohetkistä keväällä 2010. Oli upeaa elää se jakso kanssanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaiset palloporkat; konkursseja, palkkaturvaa, maksamattomia velkoja ja laskuja, yhteiskunta maksaa harharetket: Ja samat konkurssiseurat (Kiekko-Laser, Kärpät, Lippo, Sun Volley, OPS, AC1991, AC Oulu) ja hemmot jatkavat aina vain uudella nimellä. Todella masentavaa ja synkkää, joku laki ja kielto näille palloporukoille pitäisi saada niin Oululainen urheilumaailma tervehtyisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai tässä jatketa enään millään uudella nimellä vaan aletaan miettimään, että millä ihmeellä nämä velat saadaan maksettua. Kyseisen seuran hallitushan näistä lainoista joutuu vastaamaan henkilökohtaisesti kun kyseessä ei ymmärtääkseni ole Oy vaan yhdistys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samat äijät veivaa vähän ajan päästä uudestaan ja parkuu yhteiskunnan tukea! Lakiin pitäisi saada pikavauhtia seuratoimintakielto tälle porukalle. Harhaanjohtajia meillä Oulussa tosiaankin riittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä Jussin kirjoituksella on tekemistä San Volleyn suunnitelmien kanssa = ei mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image