Sulat hyvässä ojennuksessa

Kovakuntoinenkaan pelimies ei jaksa hakata palloa ilman tankkaustaukoa. Jere Hokki katselee samalla, miten muilla pelaajilla menee.
Urheilu 11.4.2006 0:00
Matti Ahola
Lattia tömisee ja huudot kaikuvat. Linnanmaan liikuntahallissa pelataan kiihkeärytmistä sulkapalloturnausta. Sulkia panee ojennukseen yli 30 terhakkaa pelaajanalkua.

Smashit ja dropit uppoavat lattiaan vaihtelevalla menestyksellä, mutta tärkeintä ei olekaan virheettömyys, vaan hauskan lajin harrastaminen.

Pelaajien joukosta erottuu pieni, mutta sähäkästi liikkuva taituri. Taivalkoskelainen Jere Hokki on osallistunut tänä talvena jokaiseen neljään Multimatch-cupin osakilpailuun.

"Isä aina pelaa sulkapalloa, siitä se itselläkin lähti. Pari vuotta olen nyt pelannut", 10-vuotias Jere tuumaa.Kaikille avoin turnaus


Tervasulan järjestämään turnaukseen voivat osallistua tytöt ja pojat pelitaitoihin tai aiempaan pelikokemukseen katsomatta.

Kolmessa ei luokassa pelataan neljän minuutin otteluita tiiviiseen tahtiin toisten pelaajien toimiessa pisteenlaskijoina. Lopputuloksissa pelaajat rankataan iän ja sukupuolen perusteella, mutta yksittäisessä pelissä vastustaja voi olla kuka tahansa oman tasoluokan pelaaja.

"Ei kai se tyttöjä vastaan pelaaminen ole sen kummempaa. On kai ne nekin aika kovia", Jere arvioi tyynesti.

Jeren muutkin harrastukset ovat urheilupainotteisia, sillä sulkapallon ohessa nuori mies harrastaa muun muassa hiihtoa, jalkapalloa, salibandya ja tennistä. Toki osa vapaa-ajasta kuluu myös tietokonepelien lumoissa.

Jere ei osaa tarkemmin määritellä mikä sulkapallossa on parasta. "Se on vaan hauskaa", kuuluu lyhyt, mutta tyhjentävä vastaus.

Uusien kavereiden saaminen sulkapallon kautta on joka tapauksessa Jerelle mieluinen asia.

"Arttu on kaikista pahin vastustaja. On se minut pari kertaa voittanut", Jere arvioi kovinta kilpakumppaniaan Arttu Mähöstä.Tuliaisia kotiin


Tällä kertaa Artusta tai muistakaan pojista ei ole Jeren voittajaksi. Turnauksen jälkeen Jere pokkaa 10-vuotiaiden poikien ykkössijan. Mitalin lisäksi mukaan Taivalkoskelle lähtee koko cupin ykköspokaali, sillä sunnuntain osakilpailu oli tämän talven viimeinen.

"Taivalkoskelta ei löydy varsinaista sulkapalloseuraa. Jos Jere jatkossa innostuu lajista tosissaan, tietotaito on haettava täältä Oulusta", Jeren isä Rauno Hokki pohtii tulevaa.

Jerelle Oulun vierailut ovat ennestäänkin tuttuja, sillä hänen tätinsä asuu Oulussa. Tällä kertaa reissuun sisältyi tädillä yöpymisen lisäksi käynti keskustan pizzeriassa. Pitäähän sitä pelimiehen malttaa syödäkin välillä.

Matti Ahola

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

" Toinen on ”yhden ajatuksen -syndrooma”: siinä ihminen on niin tarrautunut johonkin kantaan (usein ajasta jäljessä olev... Lue lisää...
Hihiii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image