Saarinen ja Niskanen hopealle pa­risp­rin­tis­sä, Norjalle ylivoimainen voitto

Sotshi 2014 19.2.2014 14:03 | Päivitetty 19.2.2014 14:34
Kaleva, STT

Suomen Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen ovat hiihtäneet toiseksi Sotshin olympiakisojen pariviestissä. Kultaa voitti Norjan kaksikko Marit Björgen–Ingvild Östberg.

Ensimmäinen osuus mentiin tasatahtiin. Norjan Björgen karkasi muutaman sekunnin muilta toisella osuudella. Saarinen hiihti Östbergin lähes kiinni kolmannella osuudella ja jätti samalla Ruotsia ja muita joukkueita.

Niskanen pääsi neljännellä osuudella Björgenin peesiin, mutta norjalainen repi jälleen eroa suomalaiseen. Niskanen oli vaihtoon tullessaan viisi sekuntia Björgenin perässä. Saksa, Ruotsi ja Puola olivat jääneet Suomesta samaiset viisi sekuntia.

Saarinen ei saanut Björgeniä kiinni, sillä ero ankkuriosuudelle lähtiessä oli edelleen 4,5 sekuntia. Suomen ero taaksepäin oli kuitenkin venähtänyt kahdeksaan sekuntiin.

Östberg ankkuroi Norjan kultamitalille. Niskanen ei onnistunut kaventamaan eroa. Suomi hiihti kuitenkin kolmeasti toiseksi. Kolmanneksi tuli Ruotsi.

Pariviesti oli ennakkoon yksi Suomen varmimmista mitalimatkoista. Jopa kultamitaliin oli täydet mahdollisuudet. Suomi oli Norjan ohella pariviestin suurin suosikki. Kun Norjalla oli ollut aiemmin kisoissa suuria ongelmia suksien kanssa, oli Suomen kulta entistä lähempänä. Olosuhteet olivat kuitenkin nyt aiempaa paremmat ja Norja oli saanut suksensa kulkemaan.

Olympiamitali oli Saariselle viides. Sotshissa hän voitti aiemmin viestihopeaa. Vancouverissa neljä vuotta sitten Saarinen saalisti kolme pronssia, joista yhden henkilökohtaisella matkalla.

Niskaselle Sotshin kisat ovat ensimmäiset olympialaiset. Myös hän kuului Suomen hopeaa voittaneeseen viestinelikkoon, joten hänellä on nyt kaksi olympiahopeaa.

Mitali oli Suomelle kolmas. Aiemmin Suomeen on tullut kaksi hopeaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image