Seiska: Valtio osallistuu sittenkin Matti Nykäsen hau­ta­jais­ku­lui­hin

Aiemmin Sampo Terho sanoi urheiluministerinä olevansa sitä mieltä, että Matti Nykäselle voisi järjestää valtiolliset hautajaiset. KUVA: Compic/Pekka Sipola
Urheilu 18.2.2019 11:59 | Päivitetty 18.2.2019 12:54
STT

Valtio osallistuu Matti Nykäsen hautajaiskuluihin, kertoo Seiska. Kyse ei kuitenkaan ole valtiollisista hautajaisista, vaan opetus- ja kulttuuriministeriö ainoastaan maksaa hautajaiskustannuksia, kerrotaan urheiluministeri Sampo Terhon (sin.) esikunnasta STT:lle.

Aiemmin Terho sanoi urheiluministerinä olevansa sitä mieltä, että Nykäselle voisi järjestää valtiolliset hautajaiset. Hän kuitenkin totesi, että jos omaiset eivät toivo valtiollisia hautajaisia, asia on sillä käsitelty. Myöhemmin Terho kertoi Nykäsen omaisten haluavan viettää hautajaiset perhepiirissä ilman valtiollisia seremonioita.

Nykyisin valtiolliset hautajaiset järjestetään presidenteille. Valtioneuvosto voi kuitenkin poikkeustapauksissa päättää hautajaisten järjestämisestä tai rahoittamisesta hyvin pitkäaikaisille pääministereille, eduskunnan puhemiehille ja henkilöille, joilla on erityistä kansallista merkitystä.

Hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilers kertoo olevansa tyytyväinen siitä, että valtio maksaa Nykäsen hautajaiskulut. Järjestö on aiemmin ilmoittanut kustantavansa Nykäsen hautajaiset. Oilersin mukaan Nykäsen leski Pia Nykänen kuitenkin kertoi viikonloppuna, että Suomen valtio on ilmoittanut haluavansa kattaa mäkihyppysuuruuden hautajaiskulut.

Oilersin mukaan järjestely sopii heille erinomaisesti, sillä heidän ainoa tavoitteensa on ollut, että Nykänen saa ansaitsemansa hautajaiset.

Nykäsen läheiset ovat kertoneet aiemmin, että mäkihyppysankari haudataan Jyväskylään.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hieno homma että maksavat Matin hautajaiset. Eivät menneet ainakaan Kreikkaan ne rahat, missä
ne olisivat hukassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi valtio? Pietarilainen Oilers lupasi jo hoitaa homman.
Aika tumman sininen tulevaisuus

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi häntä ei muistettu eläessä eikä vasta nyt. Se olisi ollut parempi Matille kuin nyt. Nyt se on turhaa ja liian myöhäistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisin valtiolliset hautajaiset järjestetään presidenteille. Tuon ohjeen/määräyksen jälkeen on haudattu yksi presidentti ja lisäksi on ollut seitsemän muuta poikkeustapausta, joissa valtioneuvosto on katsonut kyseessä olevan tärkeä henkilö. Ahti Karjalainen oli vuonna 1990 ensimmäinen tärkeä henkilö. Valtiolliset hautajaiset järjestettiin viimeiseksi presidentti Mauno Koivistolle, vuonna 2017. Tuo ensimmäisen lauseen väite ei siis pidä paikkaansa. Olisi ollut parempi olla muuttamatta mitään tuossa protokollassa.

Matti Nykäsen kohdalla omaisten toive on arvokkain. Kustannuksista saa kernaasti valtio vastata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On Sinisten Terho herännyt talviuniltaan Ähtärin ja Kuusamon karhujen kanssa. Olisi fiksuna miehenä osoittanut Nykäsen Matille jo eläessään ajaa urheilijaeläkettä, eikä jälkiviisaana ala vouhottaan vaalityönä hautajaisista, jotka valtio kustantaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä näin. Urheilijaeläkettä ei herunut, joten on kohtuullista, että valtio edes jälkikäteen toimii. Vaikka eihän se Mattia enää auta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan Terho truhlaa varojamme turhaan- samoin voisimme jokainen vaatia hatajaiskulumme valtiolta- Matti aiheutti paljon hallaa huonolla esimerkillä nuorisolle koko elämänsä ajan- ei pelkkä mäkihyppy sitä korvaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matti toi Suomelle kultaa ja kunniaa 80-luvulla. Matti on urheilusaavutuksillaan ansainnut valtion kustantamat hautajaiset. Kiitos, Matti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Historian suurmies urheillessaan, muuten tuuliajolla. Jos siinä on presidentilliset arvot, niin mikä ettei

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan valtion puolelta herättiin , eläessään Matti ei saanut eläkettä eikä muita muistamisia . Muut olympiavoittajat on kyllä muistettu moneen kertaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläkettä viisikymppisenä? Kuka olympiavoittaja sellaisen on saanut?
Eläessään Matti sai kaiken mitä ansaitsikin. Vankilaluomiosta lähtien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:57
Henkilöauto ajautui ulos tieltä Siikalatvalla, ajokeli voi olla huono
11:35
Sairaalaklovneilla on sairaalassa tärkeä tehtävä tuoda päiviin leikkiä ja hassuttelua –  mutta pitääkö klovnin olla aina iloinen?
11:00
Italian liigan pelejä siirretään koronaviruksen pelossa - Milanon ja Venetsian matkailu vaarassa: "Tämä ei ole Italian Wuhan", sanoo matkailujohtaja
10:51
Käsittämätön tapaus NHL:ssä: Carolinan maalille nousi kesken pelin jääkoneen kuljettaja, joka torjui sensaatiomaisen voiton – Sebastian Ahon pisteputki jatkuu yhä
10:50
42-vuotias Dave Ayres torjui voiton Torontosta, ilman minkäänlaista ammattilaitaustaa
10:47
Pattijoen kasvatti Miikka Salomäki siirtyi NHL-seurojen vaihtokaupassa Nashvillestä Torontoon
10:08
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
68
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
28
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
18
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
12
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
12
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
11
HS: Kaksi lentokenttää suljettiin Kanariansaarilla hiekkamyrskyn vuoksi, myös Suomen-lentoja peruttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Ajokeli on aluksi huono Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Salla lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä tai aamulla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkejärjestelmä kyllä kestää, eli turha valitus pois. Ja nuoret sopivaa ammattia hankkimaan ja sitten töihin vaan! Lue lisää...
Öululainen 2

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image