Sama se - iso tai pieni pallo

Urheilu 15.8.2007 0:00
Hannu Wilenius
Jalkapallo on lähes 40 kertaa suurempi kuin jääpallo. Maallikko voisi äkkiä ajatella, että jalkapallon kiinni ottaminen on huomattavasti helpompaa kuin tuon pienen oranssisen pyörylän.

Pasi Hiekkanen naurahtaa ja sanoo, ettei asia ole aivan näin yksinkertainen.

"Osaavat nuo hyökkääjät laukoa tuota jalkapalloa niin hiivatin lujaa ja myös tarkasti. Ja onhan jalkapallossa myös maali suurempi kuin jääpallossa."

Tässä kohti Hiekkanen on asiantuntija. Mies on torjunut isompia ja pienempiä palloja pikkupojasta lähtien. Jääpallo on pysynyt hänen pelikassissaan jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Jalkapallon pelaamisen hän on tähän mennessä ehtinyt lopettaa jo kaksi kertaa, mutta aloittanut sen muutaman vuoden tauon jälkeen uudestaan.

"Kai se on varmaan tuo veri, joka vetää kentille myös kesällä", Hiekkanen toteaa rauhallisesti.

Kuuden vuoden ajan Ruotsin jääpallosarjoja kolunnut maalivahti ehti ennen länsirajan toiselle puolelle siirtymistään voittaa Torniossa yhden Suomen mestaruuden. Lisäksi hän on jääpallon maailmanmestari ja MM-pronssilätkiäkin miehen palkintokaapissa on "muutama".

"Voi olla, että menestyksen takia jääpallo tuntuu hieman rakkaammalta lajilta", Hiekkanen miettii.Pallojen esteenä


Hiekkasen silmäkulmasta kurkistaa pieni veitikka, kun hän kertoo, miksi Tornion pojasta tuli juuri maalivahti.

"Kaverit sanovat, että olen joka paikassa aina vain tiellä ja haittona. Semmoinen minä olen ollut aina. Ja eikös maalivahdin pidä ottaa pallot kiinni, siis olla niiden esteenä."

Joku Hiekkasen pelikaveri sanoi aikaisemmin, että maalivahti on joskus hieman hajamielinen.

Hiekkanen katsoo yhtäkkiä jalkojaan ja hätääntyy. Nyt kaikki ei taida olla kohdallaan.

"Missä minun toinen jalkapallokenkäni on? Hei, mihin se kassi jäi, kuka sen ehti jo viedä? Enhän minä tuonne kentälle voi mennä yhdellä kengällä harjoittelemaan."

On myös toinen syy, miksi Pasi Sakari Hiekkasesta kasvoi maalivahti.

"Ainakin silloin ennen, silloin kun olin pikkupoika, oli tapana, että tolppien väliin joutui seisoa töröttämään se, jonka pelitaidot olivat puutteellisimmat. Eihän ne huonoimmat päässeet kentälle pelaamaan."

Vajaan kahden kuukauden päästä Länsi-Rajan Konkarien juniorikoulun kasvatti täyttää 30 vuotta. Hän huokaa ja sanoo, että tekemistä on viime vuosina ollut paljon: aika tuntuu kuluvan hirveän nopeasti.

"Äkkiähän se menee, kun on lystiä."Tekemistä piisaa


Hiekkasen Roope, 5, on näinä päivinä aloittamassa esikouluaan Kivirannassa. Tämä oli painavin syy, miksi perhe viime keväänä päätti palata kotiseudulleen.

Kuuden vuoden jakso Brobergs IF:n jääpallojoukkueen maalivahtina Söderhamnissa jäi taakse. Viime maaliskuun lopussa Kalix Bandy julkisti uuden pelikauden ensimmäisen hankintansa, ja jatkossa Hiekkasen Saabille Haaparannan kodin ja Kalixin välinen Eurooppa nelosen 50 kilometrin pätkä tulee entistä tutummaksi.

"Kalixissa on jääpalloon satsattu paljon. Seura haluaa nousta takaisin pääsarjaan", maalivahti tietää.

Oulussa OPS-jp:n kakkosdivisioonajoukkueessa muutaman ottelun ajan vieraillut Hiekkanen pelaa jalkapalloa loppukauden todennäköisesti TP-47:ssä Torniossa, treenaa jääpalloa Kalixissa, harjoittelee molempia lajeja tiiviisti, käy koneistajan töissään Torniossa ja aloittelee omakotitalon rakentamista Kivirannalle.

Hiekkasen kiireet eivät siis jatkossakaan helpota.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalaisesta vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
54
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
43
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
23
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
12
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image