Sa­li­ban­dy­mie­het voittivat Ruotsin – päävalmentaja Nykky haluaa hankalaan paikkaan MM-valinnoissa

Urheilu 10.11.2019 20:11 | Päivitetty 10.11.2019 21:22
STT

Vuoden päästä pelattaviin MM-kotikisoihin valmistautuva Suomen miesten salibandymaajoukkue päätti isänpäivänä EFT-turnauksen maukkaaseen voittoon Ruotsista.

Terävästi aloittanut isäntäjoukkue pelasi heikon toisen erän, mutta nousi kolmannessa kahden maalin takamatkalta 6–5-voittoon. Vantaan Energia-areenan runsaat 2  000 katsojaa saivat näin nähdäkseen pienimuotoiset pokaalijuhlat hyvätunnelmaisen kamppailun päätteeksi.

Ruotsi on harvoin joutunut sellaiseen kyytiin kuin ensimmäisessä erässä, jossa Suomen hyvin ajoitettu prässi tuotti vieraille jatkuvasti vaikeuksia pelin avaamisessa.

Kapteeni Nico Salo sai rauhassa viimeistellä avausmaalin saatuaan ruotsalaispuolustajan räikeän harhasyötön lapaansa. Myös Jonne Junkkarisen 2–0-maali syntyi nopeastä käännöstä.

Maalikarkelot kahvion puoleisessa päädyssä

Salibandyssä on tyypillistä hyvien ja huonojen jaksojen vaihtelu ottelun sisällä. Toinen erä oli esimerkki tästä, sillä yhtäkkiä Ruotsi otti ohjat. Koko 20-minuuttinen pelattiin melkeinpä yhtä päätä, ja vieraat iskivät siinä sivussa neljä maalia.

Kolmannessa erässä alkoi vaikuttaa jo siltä, että Energia-areenan kenttä viettää kahvion puoleiseen päätyyn. Suomi teki pikatahtia kolme maalia ja kaikki kamppailun maalit oli tässä vaiheessa tehty samaan maaliin.

Salibandyliigassa hurjaan maalivireeseen päässyt Sami Johansson aloitti talkoot, kun vasta neljä sekuntia oli ennättänyt vierähtää. Joona Rantala tasoitti pelin ensimmäisessä vaihdossaan, ja kapteeni Salo iski vielä illan toisensa.

Ruotsi tuli rankkarimaalilla vielä tasoihin, mutta Lauri Stenfors puttasi takatolpalta voittomaalin reilut pari minuuttia ennen loppua.

– Koko viikonlopun olen sanonut kavereille, että heittäkää tolpille, vastustajat eivät seuraa sinne, TPS-puolustaja sanoi Eemeli Salinin syöttämästä maalistaan.

Stenfors oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen ensimmäisessä erässä. Hänen mielestään 2–0-lukemat jopa mairittelivat Ruotsia.

– Sitä alkaa helposti ajatella, että onko tämä näin helppoa. Ruotsi tuli hyvin toiseen erään ja he saivat vähän onnekkaastikin pari maalia siihen, Stenfors kertasi isäntien heikkoa jaksoa.

"Toivon, että olen ensi kesänä oikein kusisessa paikassa"

Stenfors antoi joukkueelle arvosanaksi turnauksesta 8+, mutta myös päävalmentaja Petteri Nykky oli tyytyväinen.

– Kaikki maajoukkueen pelit MM-turnausten välissä ovat oppimisprosessia, mutta kiva näitä on tietenkin voittaa. Sen eteen tehdään töitä, kun saa pukea sinivalkoisen paidan päälle, Nykky sanoi.

Suomen MM-kultaa puolustavaan joukkueeseen on kova tunku. EFT:ssä saatiin ajettua taas uusia nuoria kuvioihin ja haastamaan konkareita.

– Heille on tärkeää saada tieto siitä, mitä kansainvälinen peli on. Täällä näkee, kuka pärjää tällä tasolla, Nykky totesi.

Päävalmentaja painotti maajoukkueen sisäisen koheesion ja joukkuehengen olevan esimerkillisen hyviä, vaikka kilpailu MM-paikoista on kova.

– Toivon, että olen ensi kesänä oikein kusisessa paikassa, kun alan valitsemaan pelaajia MM-leirityksiin, Nykky naurahti.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

13:44
Arvio: Silkkaa esteettistä lumoa ja hillitöntä klovnerian riemua – Les Rois Vagabonds toi Ouluun esityksen, jota koetettiin saada Suomeen jo pitkään Tilaajille
13:17
Kempeleessä kasvukunnan talousarvio: Kulut kasvavat erityisesti sote-palvelujen kohdalla
13:01
Tamperelaiskoulun juliste sai apulaisoikeuskanslerilta synninpäästön – oppilaiden ryhmätyötä kritisoi erityisesti Laura Huhtasaari
12:46
Teleskooppipampulla Kempeleessä toista miestä lyöneelle tuomittiin sakkoja – hovioikeus kovensi tuomiota
12:25
Mitä ta­pah­tuu, kun henkeen ja vereen yrit­tä­jä­hen­ki­nen joutuu ha­ke­maan fir­man­sa kon­kurs­siin? Taina Tor­ve­lan en­sim­mäi­nen tunne oli valtava häpeä – sitten hän huo­ma­si, kuinka vää­räs­sä olikaan Tilaajille
11:35
Varhaiskasvatus muuttuu Paltamossa kokonaan maksuttomaksi
11:30
Oululainen Mikko Koiranen ehdolla Topelius-palkinnolle: Nauhoitettava ennen käyttöä -kirja vie aikamatkalle 2000-luvun alun Ouluun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image