Saajanto nimitettiin pii­ri­joh­ta­jak­si

Urheilu 11.7.2003 0:00
Kai Nevala

Kaleva

Oulu
Muutaman kuukauden lievä tyhjäkäynti Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirissä on loppumassa. Uudeksi piirijohtajaksi on nimitetty Esa Saajanto ja hän aloittaa tehtävänsä elokuun 4. päivänä. Seitsemän vuotta piirijohtajana toiminut Mauri Alatalo irtisanoutui tehtävästään helmikuun lopussa.

38-vuotias Saajanto tuntee kentän hyvin: mies on pyörinyt jalkapallon parissa eri tehtävissä yli kolmen vuosikymmenen ajan. Omalla urallaan Saajanto pelasi SM -ja I-divisioonatasolla 14 vuotta. Sen jälkeen hän on toiminut alemmissa sarjoissa valmentajana ja joukkueenjohtajana.

"Kaksi viimeistä vuotta olen ollut mukana kolmosessa pelaavan Oulun Tarmon toiminnassa. Kolmonenhan on nimenomaan piirin hallinnoima sarja. Tottakai syksystä on tulossa kiireinen, mutta uskon pääseväni töihin hyvin käsiksi - sen verran paljon olen toiminut lajin parissa ja seuratoiminnassa", Saajanto mainitsee.

Pohjois-Suomen piiri on kooltaan palloliiton ylivoimaisesti suurin. Henkilöstömäärä on kuitenkin ollut toisesta ääripäästä. Heinäkuussa nimetty kilpailupäällikkö Heikki Huumonen lisää henkilöstöä yhdellä ja tuo piirin toimintaan lisää tehokkuutta.

"Hänen toimipaikkansa on Rovaniemi. Tällä tavoin saamme Lapissa enemmän seurakontakteja aikaiseksi", Saajanto uskoo.

Uusi kilpailupäällikkö joutui heti pienen sopan keskelle, kun kolmosen Lapin lohkossa kiehui hieman yli. Arpelan Palloseuran ja TP-47:n ykkösen joukkueen yhteistyössä ilmeni epäselvyyksiä. Juttu päättyi ainakin virallisesti alkuviikosta, kun ArPS ilmoitti luopuvansa sarjapaikastaan.

Saajanto toivookin uuden organisaation tuovan parannusta piirin ja seurojen väliseen yhteistyöhön.

"Toivottavasti esimerkiksi tiedon saanti ja kulku paranee", tietotekniikkapuolella 15 vuoden ajan työskennellyt Saajanto toteaa.

Saajannon mukaan piirin tärkeimpiä osa-alueita ovat Palloliiton linjausten mukaisesti seurakoulutusohjelma Futuro sekä nuorten ja lasten kehittämisohjelma Kaikki pelaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image