Rytmisen neliottelu ratkaisee yksilöiden olym­pia­pai­kat, joukkueen Tokio-paikka heltiää kak­siot­te­lus­ta

Urheilu 10.9.2019 20:02 | Päivitetty 10.9.2019 23:21
STT

Rytmisen voimistelun maajoukkue teki tiistain harjoituksissa useita muutoksia ohjelmiinsa, joilla Suomi tähyää ensi viikolla joukkuekilpailun olympiapaikkaan Azerbaidzhanin MM-kisoissa. Voimistelijoille jatkuvat viilaukset ovat arkea, sillä ohjelmia pitää vaikeuttaa kaiken aikaa.

– Jää hyvä fiilis, kun näkee, että ohjelma menee paljon paremmin, maajoukkueeseen kolme vuotta kuulunut Milja Närevaara kertoi rytmisen mediapäivässä.

Rion 2016 olympialaisten joukkuekilpailusta Suomi karsiutui niukasti. Jotta Tokion olympialaisista tulisi suomalaisille totta, Bakun MM-lavalla joukkueen on onnistuttava 21. syyskuuta molemmissa ohjelmissaan. Olympiapaikka ja rauha keskittyä kohti Tokiota heltiää, jos Suomi on kahdeksan parhaan joukossa.

– Jos kaikki menee hyvin, voimme päästä olympialaisiin. Se on tavoite ja unelma, Närevaara sanoi.

Baku ottaa voimistelijoista kaiken irti, sillä joukkueet kilpailevat molemmat ohjelmat samana päivänä.

Suomalaiset matkustavat MM-kisoihin viikon kuluttua keskiviikkona. Ennen lähtöä edessä on vielä viimeistelyleiri Kisakallion urheiluopistossa ja harjoittelua Espoossa.

Vaikeudella ei ole maksimia

Rion olympialaisten jälkeen rytminen voimistelu on uusiutunut, etenkin koska ohjelmien vaikeuspisteillä ei ole enää maksimia. Se kannustaa ja patistaa voimistelijat yhä vaikeampiin liikkeisiin ja koreografioihin.

Närevaaran mukaan joukkueen huhtikuisilla ja syyskuisilla ohjelmilla on valtava ero.

– Olemme lisänneet vaikeutta ohjelmiin koko ajan. Melkein joka kisan jälkeen tulee uusia juttuja, joista saamme lisää pisteitä, Voimisteluseura Eliseä edustava Närevaara arvioi.

Elo-syyskuun aikana joukkue on kisannut Valko-Venäjällä, Venäjällä ja Portugalissa. Kazanissa joukkue oli kahdeksan parhaan finaalissa vanne-keila-ohjelmalla ja Portimaossa pallo-ohjelmalla.

– On ollut rankkaa, mutta kisat ovat vieneet eteenpäin, Närevaara sanoi.

Närevaaran lisäksi maajoukkueessa voimistelevat MM-kisoissa kapteeni Emma Rantala, Elisa Liinavuori, Inka Ora, Juulia Vainio ja Amanda Virkkunen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

0:13
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
18.9.
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
18.9.
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
18.9.
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
18.9.
Kärpät otti Jukureista kotivoiton Raksilassa takkuisen pelin jälkeen, katso kuvia ottelusta
18.9.
NBA:n supertähti Stephen Curry ilmoittautui jo Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen
18.9.
"Näillä budjettiesityksen miljoonilla päästään vasta 0,6 hoitajaan" – Työnantajat lisäisivät hoitoalan koulutusta, Tehy on toista mieltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mikäs siinä, jos kehtaa ajella niin rumasti muotoillulla autolla, jonka ajo-ominaisuudet ovat lisäksi huonot. Moottori o... Lue lisää...
Yäkris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image