Rytmisen neliottelu ratkaisee yksilöiden olym­pia­pai­kat, joukkueen Tokio-paikka heltiää kak­siot­te­lus­ta

Urheilu 10.9.2019 20:02 | Päivitetty 10.9.2019 23:21
STT

Rytmisen voimistelun maajoukkue teki tiistain harjoituksissa useita muutoksia ohjelmiinsa, joilla Suomi tähyää ensi viikolla joukkuekilpailun olympiapaikkaan Azerbaidzhanin MM-kisoissa. Voimistelijoille jatkuvat viilaukset ovat arkea, sillä ohjelmia pitää vaikeuttaa kaiken aikaa.

– Jää hyvä fiilis, kun näkee, että ohjelma menee paljon paremmin, maajoukkueeseen kolme vuotta kuulunut Milja Närevaara kertoi rytmisen mediapäivässä.

Rion 2016 olympialaisten joukkuekilpailusta Suomi karsiutui niukasti. Jotta Tokion olympialaisista tulisi suomalaisille totta, Bakun MM-lavalla joukkueen on onnistuttava 21. syyskuuta molemmissa ohjelmissaan. Olympiapaikka ja rauha keskittyä kohti Tokiota heltiää, jos Suomi on kahdeksan parhaan joukossa.

– Jos kaikki menee hyvin, voimme päästä olympialaisiin. Se on tavoite ja unelma, Närevaara sanoi.

Baku ottaa voimistelijoista kaiken irti, sillä joukkueet kilpailevat molemmat ohjelmat samana päivänä.

Suomalaiset matkustavat MM-kisoihin viikon kuluttua keskiviikkona. Ennen lähtöä edessä on vielä viimeistelyleiri Kisakallion urheiluopistossa ja harjoittelua Espoossa.

Vaikeudella ei ole maksimia

Rion olympialaisten jälkeen rytminen voimistelu on uusiutunut, etenkin koska ohjelmien vaikeuspisteillä ei ole enää maksimia. Se kannustaa ja patistaa voimistelijat yhä vaikeampiin liikkeisiin ja koreografioihin.

Närevaaran mukaan joukkueen huhtikuisilla ja syyskuisilla ohjelmilla on valtava ero.

– Olemme lisänneet vaikeutta ohjelmiin koko ajan. Melkein joka kisan jälkeen tulee uusia juttuja, joista saamme lisää pisteitä, Voimisteluseura Eliseä edustava Närevaara arvioi.

Elo-syyskuun aikana joukkue on kisannut Valko-Venäjällä, Venäjällä ja Portugalissa. Kazanissa joukkue oli kahdeksan parhaan finaalissa vanne-keila-ohjelmalla ja Portimaossa pallo-ohjelmalla.

– On ollut rankkaa, mutta kisat ovat vieneet eteenpäin, Närevaara sanoi.

Närevaaran lisäksi maajoukkueessa voimistelevat MM-kisoissa kapteeni Emma Rantala, Elisa Liinavuori, Inka Ora, Juulia Vainio ja Amanda Virkkunen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
16:47
Kaleva oikaisee
16:21
Parisataa digitalisaation asiantuntijaa koolla Oulussa – Euroopan kaupungit haluavat yhdistää voimansa digimurroksessa
16:00
Analyysi: Keskustalla on harteillaan pitkä, tekemättömän työn taakka
15:36
Lisää painetta uudelle hallitukselle – Ennuste: työttömyys uhkaa lähteä nousuun monilla aloilla
14:46
Näin oikeuskansleri linjasi kohutuista suomalaisista Isis-lapsista – Selkeä oikeudellinen suositus, mutta keinot ulkoministeriön harkinnassa
56
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
35
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
33
Marinin uudelle hallitukselle puhunut Niinistö: "Poliittinen keskustelu käynyt kiivaaksi, ilmapiiri on paikoin tulehtunut" – Rinne jätti jäähyväisensä presidentin edessä
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
26
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
25
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa
18
HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n puheenjohtajaksi ensi kesänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image