Ruotsiin ravivoitto Kouvolan Kymi GP:ssä

Urheilu 15.6.2019 21:12
STT

Ruotsalaisvalmentaja hämmästyi ajokkinsa Racing Mangen väsymättömyyttä, mutta iloitsi 100 000 euron voitosta.

Kouvolan Kymi GP:ssä eläteltiin pitkään toiveita suomalaisvoitosta, kun edustajina oli kaksi maan terävintä raviässää, Elitloppetissa kilpaillut Next Direction ja Sweden Cupissa moraalisena voittajana nähty, niukasti kakkoseksi jäänyt Chief Orlando.

Suomalaistoiveita kohotti vielä Next Directionin upea lämmitysjuoksu ja Iikka Nurmosen etukäteiskommentti "hevonen tuntui lämmittelyssä kaikin puolin hyvältä".

Sinivalkoiset unelmat kohosivat korkealle heti lähtökiihdytyksessä. Vaikeimmalta mahdolliselta lähtöpaikalta, radalta 8 Nurmonen kiihdytti F1-ajajamaisin elkein suoraan kärkeen. Next Directionin taakse jäi heti pelätty ruotsalaissuosikki Handsome Brad ykkösradasta huolimatta.

Joakim Lövgren joutui ajamaan alun raskaimman kautta. Hän kiersi ensimmäiset 700 metriä Racing Mangella kolmatta rataa, kunnes pääsi johtavan rinnalle toiselle radalle.

–  Uskomattoman vahva esitys hämmästytti itsenikin. Luulin hevoselle riittävän näin raskaan juoksupaikan jälkeen hyväksi esitykseksi kolmatta sijaa, mutta viimeisen 200 metrin aikana hevosen riuskat otteet yllättivät itsenikin.

Racing Mange teki työnsä loppuun kunnioitettavalla moraalilla ja voitti Kymi GP:n 100  000 euron ykköspalkinnon omistajilleen, kahdelle Ystadista kotoisin olevalle ruotsalaisperheelle.

"Uskoin hevosen jatkavan johtopaikalta voittoon"

Next Direction oli urheasti toinen maalissa ja ansaitsi 40  000 euroa, mutta suomalaisurheilija Nurmosen tunnelma maalin jälkeen oli pettymys.

–  Vielä viimeisessä kaarteessa uskoin hevosen jatkavan johtopaikalta voittoon, mutta viimeisen 200 metrin aikana se ei enää ollutkaan niin hyvä, ajaja tuumi.

Totosuosikki Handsome Brad palkittiin 17  000 euron kolmospalkinnolla, mutta sekä ajaja Carl Johan Jepson että valmentaja Ulf Stenströmmer totesivat, että hevonen ei ollut parhaimmillaan.

–  Luulen, että vasemmassa takajalassa on nyt jotakin, jota pitää tutkia ennen kuin päätämme kilpailukauden jatko-ohjelmasta, valmentaja arveli lähdön jälkeen.

Suomen toinen edustaja Chief Orlando lähti kiriin kolmannelle radalle jo 500 metriä ennen maalia ja sijoittui neljänneksi. Kiri osoittautui hieman liian pitkäksi.

–  Jos sen olisi päässyt kääntämään 200 metriä ennen maalia, olisi kakkospalkinto ollut meidän, valmentaja Tapio Mäki-Tulokas vakuutteli ja lisäsi olevansa tyytyväinen hevoseen.

Suomenhevosten päälähdössä katseet nauliutuivat lähdössä laukanneeseen Välähdykseen. Hevonen otti menetetyt kymmenet metrit urheasti kiinni ja näytti runttaavan vielä voittoon, kun loppusuoran alussa uudet laukat pilasivat viimeisetkin menestystoiveet.

–  Hevonen on kunnossa ja terve, mutta laukat panevat miettimään. Haluan saada niistä selvyyden ennen kuin päätän jatkosta mitään, Ville Korjus totesi heti lähdön jälkeen.

Juhannuksen Härmän Nordic King lähestyy kovaa vauhtia, joten Korjuksella on maanantaihin asti aikaa miettiä, ilmoittaako hevostaan kilpailuun 50  000 euron ykköspalkinnosta.

Pyörylän Paroni voitti tasaisen taiston Rokin Maxia vastaan.

Rene Conductorin yllätyspommi

Lauantain Toto75-peli äityi niin vaikeaksi, että 7 oikein -rivejä ei löytynyt. Kuudella oikein pelaajat saivat 514,18 euroa ja viidellä oikein 32,10. Riviin yllätyspommin järjesti Antti Kinnusen Rene Conductor, jota oli rastattu lähtönsä hevosista vain 0,8 prosenttia.

Harri Koivusen valmennustalliin Turkuun keväällä Heikki Korhoselta siirtynyt Iivo Niskasen, Jethro Rostedtin ja Kari Lähdekorven Cameron Evo ja edelleen Korhosen valmennuksessa jatkava Callela Ladyboss olivat rivin vakuuttavimmat voittajat.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
9:00
Työllisyysasteen nousu hiipui, työttömyys väheni hieman – Kevään aikana työllisyyden kasvua nähtiin enää hyvin vähän
8:40
Britannian uusi pääministeri selviää tänään – tulos kerrotaan alkuiltapäivästä Suomen aikaa
8:35
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
7:49
Elokuvallisia albumeita ja mystinen M - Oulun Musiikkivideofestivaalien koko ohjelmisto on julkaistu
7:19
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
64
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
27
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
13
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
12
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
12
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
7
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image