Ruotsi etevämpi maaottelussa sekä naisissa että miehissä – Etelätalo varmisti MM-paikkansa

Urheilu 25.8.2019 19:46
STT

Ruotsi osoitti paremmuutensa yleisurheilumaaottelussa, kun Suomi taipui miehissä 181–218 ja naisissa 192,5–217,5.

–  Lauantaina olimme hyviä, ja parempia kuin tilastot antoivat odottaa. Sunnuntaina Ruotsi oli parempi, Suomen urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola tuumi.

Avauspäivän jälkeen miehillä oli takaa-ajettavaa kuusi ja naisilla neljä pistettä, mutta miesten päivä lähti väärille raiteille keihäänheitosta lähtien, kun Ruotsin Kim Amb otti voiton.

Päivän puheenaihe oli muutenkin keihäänheitto, ja siellä tarjolla ollut viimeinen kisalippu Dohan MM-kilpailuihin. Ainakin Toni Kuuselalta kysyessä tilanne on selvä.

–  Kättelin Lassin ja onnittelin Dohan paikasta, Kuusela kertoi.

Kuusela (79,38) oli kiinni kolmannessa sijassa Kim Ambin (85,89) ja Oliver Helanderin (80,66) jälkeen, mutta Suomen mestari Lassi Etelätalo löysi rentouden viimeiseen heittoonsa. Se kantoi 82,15.

–  Nyt meni 82 viimeisellä aika rennolla perusheitolla, Etelätalo sanoi.

–  Ruotsi-ottelussa tuollainen venyminen ei paljon vaikuta, kun ruotsalainen heitti pidemmälle. Ehkä heitto varmisti MM-paikan. Toni onnitteli kilpailun jälkeen, Etelätalo vahvisti.

Helanderin olkapää huolestuttaa

Amb voitti maaottelun keihään 2016 ja uusi temppunsa ennätyksellään 85,89. Ambin avaus ei jäänyt sattumaksi, kun toinen kantoi 84,88.

–  Piti yrittää kovalla vauhdilla sen jälkeen, kun Kim heitti tuollaiset. Vauhti oli jopa ylikovaa, että saisi vastattua. Viimeiseen heittooni taas lyhensin vauhtia, Etelätalo tuumi.

Aiemmin Helander ja Antti Ruuskanen olivat lunastaneet MM-kisalipun. Valmennusjohtaja Niemi-Nikkola myönsi keihästilanteen ratkenneen Etelätalon eduksi, mutta Kuuselalle saattaa aueta takaportti.

Helander jätti kolme viimeistä väliin, kun vanha olkapäävaiva kiusasi ja saattaa pahimmassa tapauksessa pilata MM-aikeet. Tällöin Kuuselaa tarvittaisiin Dohaan, ja mies pidetään heittovireessä.

–  Olkapäässä on repeämä, joka on ollut tiedossa. Saa nähdä, miten kausi jatkuu. Vaikea sanoa. Vamma pitää tutkia. Sen jälkeen voi suunnitella jatkoa, Helander pohdiskeli, kun kalenterissa on myös Eurooppa–Yhdysvallat-ottelu.

Aitureille kolmoisvoitto

Naisten 100 metrin aidat sujui Suomen ennätysnainen Annimari Kortteen komennossa, kun hän kellotti 12,85 kesken kovan harjoitusjakson. Toiseksi tulleelle Nooralotta Nezirille (12,92) Tukholma tarjosi varmuuden siitä, että nilkka-, kantapää- ja pohjevaivat ovat kurissa.

–  En ole tehnyt juurikaan aitajuoksutreeniä, mutta nyt palasin siihen mihin Jyväskylän kilpailussa jäin, Neziri viittasi kesäkuuhun.

–  Lauantain 100 metrin kilpailu antoi viitteen, ja nyt meni ihan ok. Välillä jännitin jo sitä, että Doha jää väliin, Neziri viittasi jalkavaivoihinsa.

Reetta Hurske jäi Tukholmassa kolmanneksi ajalla 13,09. Espoon kilpailussa tullut käden nivelsiteen repeämä ei haitannut kilpailemista, mutta vaikuttaa aiturin mukaan arjessa.

Suomi voitti tyttöjen maaottelun 109,5–91,5, mutta poikien kilpailussa länsinaapuri oli parempi 116–85.

MAINOS

Kommentoi

Kaikki suomalaiset olisivat hävinneet reilusti Paavo Nurmelle, joka juoksi kympin lähes 100 vuotta sitten aikaan 30.06... Siinä koko kuva Suomen miesten kestävyysjouksusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:28
Oikeusasiamies: Poliisin virkamerkit loukkaavat kielten yhdenvertaisuutta – polis lukee pienemmällä kuin poliisi
12:46
Arvio: Kaikki saavat kimaltaa tavallaan – hienovaraisesti Louna-Tuuli Luukka kiteyttää muunsukupuolisten ja transihmisten tarinat seikkailuhenkisiksi dinosaurusfaabeleiksi
12:23
Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"
12:17
Pororikas Johan Aslak Labba ei ymmärrä "nuorten kiihkoa" eikä "lukeneiden riitelyä" saamelaisten sorrosta: "Asuntolassahan oli herrojen oltavat" Tilaajille
12:02
Hirvi putosi jäihin Kuhmon Nuolijärvellä – eläin pääsi pälkähästä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle
11:47
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa reaaliaikaisen seurannan antibioottien kulutukseen – ”Toivomme, että se olisi valtakunnallinen hanke"
11:25
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
56
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
55
Oulun kaupunki jakaa 2000 lamppua pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
45
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
41
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
24
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
22
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
20
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

YLIMIELINEN P ORPO

Päinvastoin koko keskustelussa Orpo vakuutti paremmalla asiantuntemuksellaan. Lue lisää...
Järjen käyttö ennenk...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image