Roposen hiihtoura jatkuu ensi kaudella

Riitta-Liisa Roponen aikoo jatkaa uraansa. KUVA: FEHIM DEMIR / EPA
Urheilu 27.2.2015 11:51 | Päivitetty 27.2.2015 11:54
STT

Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roposen ei tarvitse puntaroida keväällä, jatkaako hän hiihtouraansa vai ei. Päätös on selvä.

– Minulla ei ole mitään syytä lopettaa. Tämä on sulava jatkumo jatkaa ensi kauteen, Roponen kertoi perjantaina Falunissa.

Roponen starttaa lauantaina Falunin kisojen neljänteen kilpailuunsa, 30 kilometrin yhteislähtöön. Torstaina hän sai viestistä palkinnoksi uransa seitsemännen arvokisamitalin, MM-pronssin.

Ensi vuonna maastohiihdon kalenterissa ei ole arvokisoissa, ja Roposella riittää paloa maailmancupiin. Niiden lisäksi hän on jo parina viime vuonna hiihtänyt pitkän matkan kilpailuja.

– Tämä kausi oli loistava, kun pystyi Reijon (päävalmentaja Jylhän) kanssa sopimaan kisat. Toivottavasti voin olla ensi kaudella mukana kaikissa mukavissa kisoissa.

Edellinen päävalmentaja Magnar Dalen hiihdätti Roposen väsyksiin vaatimalla jatkuvia näyttöjä tasosta. Roposelle sopii paremmin keskittyminen muutamiin ennalta valittuihin kilpailuihin. Vapaa hiihtotapa on hänen bravuurinsa, mutta perinteinenkin toimi Falunin yhdistelmäkisassa mallikkaasti.

Roponen täyttää keväällä 37 vuotta. Hiihtäjän iäksi se ei ole mitään, sillä esimerkiksi norjalainen kollega Hilde G. Pedersen voitti maailmancupin kisan ja arvokisamitalin vielä 41-vuotiaana talvella 2006.

Lahden MM-kisat 2017 ovat Roposen mielestä houkutteleva ajatus.

– En ole koskaan hiihtänyt kotikisoissa, mutta kahden vuoden päästä ollaan viisaampia, Roponen sanoi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ritu jatka vaan,se ei ole muilta pois.Onnea mitalista,hienosti hiihdetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samanhan seon hiihtää ,itsekkin harrastan hiihtoa ,oikein hyvä liikunnan muoto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli itselle vuoden sykähdyttävin urheiluhetki Riitta-Liisan, "meijän tytön", viestihiihto! Hienoa, että ura jatkuu, saadaan jatkossakin katsojana nauttia upeista urheilusuorituksista. Ja semmoinen kuvan saa, että on onnellinen perhe. Ronssi on kultaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On mukavaa kuulla yli 70 vuotta aktiivisesti hiihtäneenä tuollaista puhetta Riitta-Liisalta.
Hiihto on elämäntapa meille molemmille, ensi viikolla Rukalla jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, viestissä hiihto sujui siinä missä muidenkin huippujen. Kyllä se henkilökohtainen menestyskin vielä sieltä tulee kun vain jaksaa puurtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on laitettava kotikisojen ohjelmaan hieman alimittainen 5 km vapaan väliaikalähtökilpailu. Opetellaan vielä säämanipulaatiota sen verran ettei taivaalta satele kisan aikana mitään rättejä ja pysyy keli liukkaana. Saisi Ritu viimein sen henk. koht. mitalin ja voisi sitten vihdoin lopettaa uransa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No karsintojen kautta hiidon maajoukkuerinkiin ilman eri vapauksia, kuten muutkin naishiihtäjät. Kyllä nyt on yhdestoista hetki eli ensi talvi aikaa ajaa nuoria sisään MM-Lahteen kuin näitä iltatähtiä. Yksi viestipronssi varsin kesyssä seurassa ei kerro mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaimpia lähettiläitä Pohjois-Suomelle Kärppien ja muutaman harvan muun ohella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Ritu! Viesti osoitti, että sinua ja Aikkua tarvitaan! Nuorempien vuoro vasta sitten kun menevät edelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pronssi olis tulla vaikka Roposen ja Pärmäkosken tilalla olisivat hiihtäneet Kyllönen ja Mononen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jatkahan Ritu Lahteen! Lupaan olla Lahdessa ladun varressa kannustamassa sinua. Olet ihana...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image