Roposen hiihtoura jatkuu ensi kaudella

Riitta-Liisa Roponen aikoo jatkaa uraansa. KUVA: FEHIM DEMIR / EPA
Urheilu 27.2.2015 11:51 | Päivitetty 27.2.2015 11:54
STT

Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roposen ei tarvitse puntaroida keväällä, jatkaako hän hiihtouraansa vai ei. Päätös on selvä.

– Minulla ei ole mitään syytä lopettaa. Tämä on sulava jatkumo jatkaa ensi kauteen, Roponen kertoi perjantaina Falunissa.

Roponen starttaa lauantaina Falunin kisojen neljänteen kilpailuunsa, 30 kilometrin yhteislähtöön. Torstaina hän sai viestistä palkinnoksi uransa seitsemännen arvokisamitalin, MM-pronssin.

Ensi vuonna maastohiihdon kalenterissa ei ole arvokisoissa, ja Roposella riittää paloa maailmancupiin. Niiden lisäksi hän on jo parina viime vuonna hiihtänyt pitkän matkan kilpailuja.

– Tämä kausi oli loistava, kun pystyi Reijon (päävalmentaja Jylhän) kanssa sopimaan kisat. Toivottavasti voin olla ensi kaudella mukana kaikissa mukavissa kisoissa.

Edellinen päävalmentaja Magnar Dalen hiihdätti Roposen väsyksiin vaatimalla jatkuvia näyttöjä tasosta. Roposelle sopii paremmin keskittyminen muutamiin ennalta valittuihin kilpailuihin. Vapaa hiihtotapa on hänen bravuurinsa, mutta perinteinenkin toimi Falunin yhdistelmäkisassa mallikkaasti.

Roponen täyttää keväällä 37 vuotta. Hiihtäjän iäksi se ei ole mitään, sillä esimerkiksi norjalainen kollega Hilde G. Pedersen voitti maailmancupin kisan ja arvokisamitalin vielä 41-vuotiaana talvella 2006.

Lahden MM-kisat 2017 ovat Roposen mielestä houkutteleva ajatus.

– En ole koskaan hiihtänyt kotikisoissa, mutta kahden vuoden päästä ollaan viisaampia, Roponen sanoi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ritu jatka vaan,se ei ole muilta pois.Onnea mitalista,hienosti hiihdetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samanhan seon hiihtää ,itsekkin harrastan hiihtoa ,oikein hyvä liikunnan muoto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli itselle vuoden sykähdyttävin urheiluhetki Riitta-Liisan, "meijän tytön", viestihiihto! Hienoa, että ura jatkuu, saadaan jatkossakin katsojana nauttia upeista urheilusuorituksista. Ja semmoinen kuvan saa, että on onnellinen perhe. Ronssi on kultaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On mukavaa kuulla yli 70 vuotta aktiivisesti hiihtäneenä tuollaista puhetta Riitta-Liisalta.
Hiihto on elämäntapa meille molemmille, ensi viikolla Rukalla jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, viestissä hiihto sujui siinä missä muidenkin huippujen. Kyllä se henkilökohtainen menestyskin vielä sieltä tulee kun vain jaksaa puurtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on laitettava kotikisojen ohjelmaan hieman alimittainen 5 km vapaan väliaikalähtökilpailu. Opetellaan vielä säämanipulaatiota sen verran ettei taivaalta satele kisan aikana mitään rättejä ja pysyy keli liukkaana. Saisi Ritu viimein sen henk. koht. mitalin ja voisi sitten vihdoin lopettaa uransa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No karsintojen kautta hiidon maajoukkuerinkiin ilman eri vapauksia, kuten muutkin naishiihtäjät. Kyllä nyt on yhdestoista hetki eli ensi talvi aikaa ajaa nuoria sisään MM-Lahteen kuin näitä iltatähtiä. Yksi viestipronssi varsin kesyssä seurassa ei kerro mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parhaimpia lähettiläitä Pohjois-Suomelle Kärppien ja muutaman harvan muun ohella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Ritu! Viesti osoitti, että sinua ja Aikkua tarvitaan! Nuorempien vuoro vasta sitten kun menevät edelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pronssi olis tulla vaikka Roposen ja Pärmäkosken tilalla olisivat hiihtäneet Kyllönen ja Mononen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jatkahan Ritu Lahteen! Lupaan olla Lahdessa ladun varressa kannustamassa sinua. Olet ihana...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

89
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
68
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
60
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
51
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
24
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
20
Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun kymmenen viime vuoden aikan" – Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria
20
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

235 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image