"Rive" Kanervan valmentama Huuhkajat on EM-kisojen porteilla, jää­kiek­ko­jouk­kue toi jo kultaa – Näin maa­jouk­kuei­den valmentajat ansaitsivat viime vuonna

Jukka Jalonen johti jääkiekkomiehet maailmanmestaruuteen toukokuussa Slovakiassa.
Urheilu 4.11.2019 9:03 | Päivitetty 4.11.2019 9:04
Minna Akimo

Leijonien maajoukkuevalmentaja Jukka Jalonen tienasi viime vuonna reilut 260 000 euroa.

Jääkiekon miesten maajoukkuevalmentaja Jukka Jalonen voitti Leijonien kanssa keväällä jo toisen maailmanmestaruutensa Slovakiassa.

Voitto oli jättiyllätys, sillä maajoukkue koostui enimmäkseen Euroopan sarjoissa pelanneista suomalaispelaajista. Silti Suomi kukisti vuorotellen NHL-tähtiä pursuavat Ruotsin, Venäjän ja Kanadan pudotuspeleissä.

Kaikkien aikojen menestynein suomalainen jääkiekkovalmentaja ansaitsi viime vuonna 261 532 euroa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen valmentaja Markku "Rive" Kanerva on kaudellaan kääntänyt Huuhkajien kurssin täydellisesti. Viime syksynä tuloksena oli Kansojen liigan lohkovoitto ja nousu sarjatasoa ylemmäksi.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on viemässä Huuhkajat ensimmäistä kertaa arvokisoihin. KUVA: FEHIM DEMIR

Kuluvissa EM-karsinnoissa Kanerva on viemässä Suomea historian ensimmäistä kertaa jalkapallon arvoturnaukseen. Suomi on toistaiseksi edustanut jalkapallossa vain olympialaisissa, jossa eivät pelaa parhaat pelaajat. Kanervan ansiolistalta löytyy myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentaminen Ruotsin EM-lopputurnaukseen 2009.

Kanerva ansaitsi vuonna 2018 kaikkiaan 182 613 euroa. Pääomatuloja hänellä oli 6 162 euroa.

Henrik Dettman on Suomen miesten koripallomaajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja. Hän on johtanut Susijengin useisiin EM-kisoihin ja koripallon MM-kisoihin ensimmäistä kertaa historiassa vuonna 2014.

Dettmanin ansiot 2018 olivat 96 481 euroa ja pääomatuloja hänellä oli 2 089 euroa.

Henrik Dettman on Suomen miesten koripallomaajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja.

Miesten lentopallomaajoukkueen jättänyt ja Venäjän päävalmentajaksi tänä vuonna siirtynyt Tuomas Salmmelvuo ansaitsi viime vuonna 53 520 euroa.

Sammelvuon huippusaavutus oli Suomen selviäminen lentopallon MM-kisoihin vuonna 2014 ja sijoitus yhdeksänneksi. Saavutus toi vuoden valmentajan palkinnon.

Tuomas Sammelvuo valmentaa nykyään Venäjän maajoukkuetta

Jääkiekossa naiset keväällä MM-hopealle 2019 johdattanut Pasi Mustonen ansaitsi vuonna 2018 yhteensä 60 670 euroa.

Jalkapallossa naismaajoukkuetta valmentava Anna Signeul ei asunut verovuoden aikana Suomessa, joten hänen tulojaan ei ole Verohallinnon tiedoissa.

Lentopallonaisia EM-kisoissa 2019 valmentanut Tapio Kangasniemi tienasi 60 596 euroa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

5
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
2
Oulun joukkoliikenteen busseissa otettiin käyttöön ensimmäiset infonäytöt – kesän jälkeen näyttöjä löytyy lähes kaikista busseista
2
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön
2
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
1
Niskanen räväytti toiseksi Nove Mestossa, Hyväriselle paras maailmancupin sijoitus –  "Teknisimmissä mutkissa en ollut ihan omimmillani"
1
Äimärautio palkittiin Vuoden raviratana – tunnustusta tuli uudelle katsomolle ja tuomaritornille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumipyryn ja lumisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Keski-Lapissa sekä muualla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

135 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Sairaanhoitajille lisää palkkaa. Pysyy ala jatkossakin kiinnostavana kohteena opiskelijoille. Lue lisää...
EHDOTTOMASTI

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image