Yllättävä käänne pai­ni­mols­kil­la – mon­go­lia­lais­ten rii­suu­tu­misp­ro­tes­ti hämmensi Riossa

Kaksi mongolialaista valmentajaa astui molskille tuomariston eteen ja alkoi protestoida äänekkäästi. KUVA: NIC BOTHMA / EPA
Rion olympialaiset 2016 21.8.2016 23:46
STT

Mongolialaiset painivalmentajat järjestivät Rion olympialaisten päätöspäivän hulluimman tilanteen Carioca Arenan painimolskilla. Valmentajat päätyivät riisuutumaan suorassa tv-lähetyksessä protestiksi suojattinsa tappiosta pronssiottelussa.

Mongolian Madakhnaran Ganzorig kohtasi vapaapainin 65-kiloisten pronssiottelussa Uzbekistanin Ikhtiyor Navruzovin. Ganzorig johti 7–6, kun ottelua oli enää muutama sekunti jäljellä. Siinä vaiheessa mongolialainen alkoi tuuletella jo voittoaan ja pakeni Navruzovilta, minkä vuoksi tuomarit antoivat uzbekistanilaiselle pisteen. Navruzov nousi tasapisteisiin ja voitti, koska oli saanut ottelun viimeisen pisteen.

Mongolialaisleirissä protestoitiin tilannetta, mutta tuomaristo piti päätöksen voimassa ja Navruzovin pronssimitalistina. Siinä vaiheessa kaksi mongolialaista valmentajaa astui molskille tuomariston eteen ja alkoi protestoida äänekkäästi.

Lopulta valmentajat alkoivat riisuutua ja paiskoivat vaatteitaan molskille mielenosoituksellisesti. Toinen valmentajista riisui takkinsa ja paitansa, kun taas toinen jätti päälleen vain sukat ja alushousut ja kantoi vaatekasan tuomariston pöydälle.

Erikoislaatuinen protesti ei muuttanut ottelun lopputulosta.

Sarjan kultamitali meni Venäjän Soslan Ramonoville, joka voitti finaalissa Azerbaidzhanin Toghrul Asgarovin. Sunnuntaina käytiin myös 97-kiloisten sarja, jonka loppuottelussa Yhdysvaltain Kyle Snyder voitti Azerbaidzhanin Khetag Goziumovin.

Rion kisojen menestynein painimaa oli Venäjä, joka haali neljä kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Japani sai kokoon neljä kultaa ja kolme hopeaa.

MAINOS

Kommentoi

Tämä on vain mieskopio Femen-liikkeen toiminnasta. Samalla tavalla ylistettävää protestointia koettuun selkeään vääryyteen. Toivon jatkossa molempien panevan vielä paremmaksi, julkisuuden ja ymmärtämyksen saaminen on taattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urheilu ja Olympialaiset menevät jo show tasolle, ei ole kiinnostusta enää katella. Saavat liikaa kehuja kropastaan niin menee hattuun. Psygolokia-opetus olisi tarpeen kaikille urheilijoille, niin ala- kuin ylämäkejäkin varten, heillä ei kestä pää hävitä eikä voittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä painija aloitti juhlimaan liian aikaisin. Vastustaja levitteli turhautuneena käsiään kun toinen juoksi pakoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollu ainua ottelu josa voittaja tuulettaa ennen täyttä aikaa.Pitäisköhän nuita pisteitä katella uuemman kerran ja ottaa sama käytäntö joka ottelusa.Eihä vain ollu jotaki vaikutusta tuomioon tuon painijan kotimaala.......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nehän on tullut sieltä kaukaa ihmisten ilmoille niin täytyy ymmärtää että sivistys ei ole kaikin osin tavoittanut heitä.Painisäännöt koskee kaikkia oli läheltä tai kaukaa ja tuomarin sana on laki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En nähnyt kyseistä tilannetta, kutta tuomaritoiminta oli muutoi monesti päin peetä. Esim suomalaisen pronssiottelussa kiinalainen voitti täysin tuomarien ansiosta. Ottelussa ratkaisi tuomareille maksettu tai kasketty tulos.suomalainen voitti selkeästi ottelun siitä ei ollut mitään epäselvyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa se nyt kilpailija muistaa, että erä täytyy painia loppuun asti ,eikä alkaa hillumaan ennen aikojaan...
Valmentajilta oli kyllä lapsellista käytöstä.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.9.
Kolme erää isojen poikien kovaa koulua – Venäjä otti vaivattoman voiton Suomesta EM-lentopallossa Tilaajille
16.9.
Kärpät teki tärkeän kiinnityksen – Justus Annuselle kahden vuoden jatkopahvi
16.9.
Yritystukien karsimista valmistellut työryhmä sai raporttinsa valmiiksi maanantaina – julkistuksesta ei vielä tietoa
16.9.
Selvitysmies hävittäisi Sipilän hallituksen luoman Valtion kehitysyhtiö Vaken – Kahden miljardin pääoma palautettaisiin valtiolle
16.9.
Yle: Ugandassa kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksessa nostettu murhasyytteet – matkusti Suvi Lindénin seurassa, markkinoi Patrian tuotteita
16.9.
Tervahovintien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi rataliikenteen – kolmen vuorokauden tiukka puristus
16.9.
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image