Yhdysvallat dominoi mi­ta­li­ti­las­toa, Britannia löi Kiinan

Rion olympialaiset 2016 22.8.2016 0:13 | Päivitetty 22.8.2016 10:34
STT

Yhdysvallat voitti odotetusti Rion olympialaisten mitalitaulukon ylivoimaiseen tyyliin. USA keräsi yhtä monta kultamitalia kuin neljä vuotta sitten Lontoossa, 46. Hopeamitaleita tuli kuitenkin 37 ja pronsseja 38, kun Lontoossa vastaavat lukemat olivat 28 ja 29.

Rion kisojen todellisena suuronnistujana voidaan kuitenkin pitää Britanniaa, joka sijoittui mitalitaulukon kakkoseksi. Se on Britannian olympiahistorian paras sijoitus sitten vuoden 1908, jolloin se voitti mitalitilaston vain 22 osanottajamaan Lontoon kisoissa.

Britannia rohmusi kotikisoissaan 2012 nykyhistoriansa parhaan tuloksen 29 kultaa, 17 hopeaa ja 19 pronssia. Harva uskoi sen yltävän nyt samaan, mutta britit keräsivät Riossa 27 kultaa, 23 hopeaa ja 17 pronssia ja ylittivät Lontoon 65 mitalin saldonsa kahdella mitalilla.

Britannian nousu on ollut hurja, sillä 20 vuotta sitten Atlantassa sen saldo oli vaatimaton 1-8-6.

Kiina jäi mitalitilaston kolmanneksi, vaikka löikin Britannian mitalien kokonaismäärässä. Kiinan saldoksi Riossa jäi 26 kultaa, 18 hopeaa ja 26 pronssia.

Yleisurheilupannan heikentämä Venäjä päätyi samalle sijalle kuin Lontoossa 2012, neljänneksi, vaikka keräsikin 21 mitalia vähemmän. Tuolloin sen mitalisaldo oli 22-23-32, nyt yleisurheilijoiden puuttuminen jätti saldoksi 19-18-19.

Kaksinumeroiseen kultamäärään ylsivät myös Saksa (17-10-15), seuraavien kesäkisojen isäntä Japani (12-8-21) ja Ranska (10-18-14).

Brasilialle 19 mitalia

Kisaisäntä Brasilia oli mitalitilaston 13:s olympiahistorian parhaalla tuloksellaan. Brasilia keräsi Riossa seitsemän kultaa, kuusi hopeaa ja kuusi pronssia eli yhteensä 19 mitalia. Kotijoukkueen olympiavoitot tulivat judosta, yleisurheilusta, nyrkkeilystä, purjehduksesta, jalkapallosta, lentopallosta ja beach volleysta.

Brasilian parhaat lukemat ennen tätä olivat kultien määrässä Ateenan 2004 kisojen viisi ja mitalien kokonaismäärässä Lontoon 17.

Pohjoismaista Tanska oli mitalitaulukon 28:s (2-6-7) ja Ruotsi 29:s (2-6-3). Norja jäi neljällä pronssillaan 74:nneksi.

Rion kisoissa saatiin runsaasti uusia maita olympiavoittajien joukkoon. Ensimmäisen olympiakultansa nappasivat Vietnam, Fidzhi, Bahrain, Norsunluurannikko, Jordania, Kosovo, Puerto Rico, Singapore ja Tadzhikistan.

MAINOS

Kommentoi

Britannian "hurjan nousun" uutisointi ennustaa Suomelle valtaisaa mitalisadetta 20 vuoden päästä, eikös niin? Vuonna 2020 Pohjoismaiden paras, näin on jo sanottu, 20 vuoden kuluttua uhkaamme ainakin Kiinaa, miksei USA:takin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

20 vuoden päästä urheilijat saavat Suomesta lähteä omalla kustannuksellaan kisoihin, jos kykenevät. Valtio asettaa heille toki myös ylimääräisen urheiluveron ja mahdollisesta mitalista pitää maksaa tullia ja arvonlisäveroa Suomeen palatessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi piti kunniakkaasti koko mitalitilaston perää. Yhtä pronssia vähempää kun ei voi saada ja silti olla mitalitilastoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:54
Oulun seudun ympäristötoimi purkaa hakemusruuhkaa perustamalla määräaikaisen viran – liikelaitos päätti myös palvelumaksujen nostamisesta
22:05
Oulun joukkoliikenne ottaa pian käyttöön uuden lippu- ja maksujärjestelmän – bussien elinkaari tarkasteluun ensi vuonna
21:11
Oulunsalon ampumaradan melusta valitetaan – mökkiläiset kokevat radan käyttöajat kohtuuttomiksi
20:59
Koronavirus levisi Eurooppaan ja Lähi-itään – Kiinassa koronavirus on vaatinut yli 130 kuolonuhria
20:41
Venäjää uhkaavat Kansainvälisen yleisurheiluliiton yhä kovemmat voimatoimet –  "Sen sijaan, että Venäjän liitto olisi myöntänyt syyllisyytensä, se on mennyt äärimmäisyyksiin kieltäessään"
20:39
Oulusta Helsinkiin neljässä tunnissa – Petteri Orpo panisi vauhtia ratainvestointeihin Tilaajille
20:31
Luistelun kohuvalmentajan seura äänestää helmikuussa uudesta hallituksesta – Taitoluisteluliitto odottaa selvitystä käytännön toimista, joihin seurassa on ryhdytty
185
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
118
Väyrynen harkitsee paluuta keskustan jäseneksi – Jos Väyrynen palaa, Kärnä harkitsee puolueesta eroamista ja oman "uuskekkoslaisen" eduskuntaryhmän perustamista
95
Pääministeri Sanna Marin luottaa, että 30 000 työpaikkaa syntyy syksyyn mennessä – "Sillä polulla ollaan"
79
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
37
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
27
Pitääkö tavallisen suomalaisen nyt tehdä jotain tartunnan torjumiseksi ja epidemian ehkäisemiseksi – asiantuntijat antavat vain yhden tärkeän vinkin
21
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Voi teitä kateellisia

Entisenä kouluttajana muistan, että kateus vie kalatkin vedestä, Kateus on köyhyyden sisar, Kateus ei kauas kanna. Kateu... Lue lisää...
Koulittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image