Ruuskanen: Oli viisi kovempaa miestä, siitä se kiikasti

Antti Ruuskasen ilme oli paljonpuhuva. Tässä oli kaikki, mitä Pielaveden miehestä Rion lauantai-illassa irtosi. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Rion olympialaiset 2016 21.8.2016 6:40
Hanna Kuusiluoto, Rio de Janeiro

Viimeisestä Rion olympialaisissa esiintyneestä suomalaisurheilijasta Antti Ruuskasesta ei ollut kirkastamaan Suomen kisoja. Keihäskisasta tuli suomalaisittain laimea; Ruuskanen jäi yli viisi metriä kauden parhaastaan ja sijoittui kuudenneksi.

Pronssimitali olisi ollut tarjolla, mutta se ripustettiin Rion Olympiastadionilla Trinidad&Tobagon Keshorn Walcottin kaulaan.

– Tosiasia on, että kärkikaksikko heitti omalla hyvällä tasollaan. Kolmanteen sijaan olisi ollut hyvät mahdollisuudet, Ruuskanen sanoi.

– Oli viisi kovempaa miestä, siitä se kiikasti. Vika oli tehon puutteessa, ajoituksessa, ja piässäkin. Kyllä minä kaikkeni yritin. Missään nimessä ei luovutettu, loppuun asti taisteltiin.

Viime kesän maailmanmestari, Kenian Julius Yego osoitti taas olevansa isojen kisojen mies. Vaisun kesän jälkeen Yego latasi ensimmäisellään 88,24. Lähimmäs pääsi Thomas Röhler, ysikymppisillään kauden alussa kohahduttanut saksalainen, joka oli pitkään 87,40-metrisellään kakkossijalla.

Julius Yego loukkaantui neljännellä heitollaan niin pahasti, että kisaa johtanut mies kärrättiin parrasvaloista pyörätuolilla. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Rion keihäsilta sai dramaattisen käänteen neljännellä heittokierroksella, kun Yegon tukijalan nilkka muljahti alta. Hän kaatui pahasti, loukkasi toisenkin jalkansa ja könkkäsi vaivaisena sivuun. Kultamitalissa kiinni ollut kyynelehtivä mies kärrättiin ensiapuun pyörätuolilla, ja estradi jäi Röhlerille.

Saksalainen heitti viidennellään 90,30 ja pudotti Yegon hopealle.

– Röhler on taitava, Ruuskanen kehui.

– Nuori, nälkäinen ja taitava. Siinä on paljon ylistyssanoja. Oikea mies voitti.

Röhler osasi ajoittaa kuntonsa, sai kerättyä itsensä Amsterdamin EM-kisojen pettymyksen jälkeen ja vammansa korjattua.

Ruuskasen paras heitto oli kolmannen kierroksen 83,05, jonka hän heitti pakkoraossa, sillä hetken näytti jo siltä, että kilpailun kolme viimeistä kierrosta heitetään ilman suomalaista.

Suusta pääsi supisuomalainen v-sana, kun mies talsi viivalta pois.

– Ensimmäisessä heitossa tuli harvinainen yliastuminen, en muista milloin on tullut. Sen verran tukijalka pumppasi, vaikka yritin ensimmäiselle kierrokselle laittaa pauhua, hän kertasi.

– Meni kolmannelle kierrokselle se paineheitto. Sain keihään asentoon, ja tulos oli tuo. Sitten ruvettiin heittämään sitä pitkää kaarta, mutta eipä se tullut.

Antti Ruuskanen KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Takana on Amsterdamin EM-pronssista ja loukkaantumisesta asti kestänyt minuuttipeli, jota vielä sekoitti lisää ankara vatsatauti. Siihen nähden tulos olisi voinut olla huonompikin, mutta tosiasia on, että Ruuskasen aika loppui kesken. Hän oli nousukunnossa EM-kisoissa, jossa syntyi kauden paras heitto, 88,23, ja huipun piti tulla vasta Riossa. Mutta jossittelu on turhaa.

– Matkalle tuli pari muuttujaa sotkemaan asioita. Mutta varmasti tehtiin asiat niin hyvin kuin pystyttiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Kivat oli kisat vaikkei menestystä tullutkaan.Taso maailmalla on vaan hirvittävän kova. Pärjätä voidaan, jos huippu-urheilua tuetaan niin, että esim. olympiamitallista saa tuntuvan korvauksen. Nyt vaan ottamaan asenneoppia mongolialaisvalmentajilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälkipuinti alkaa. Asianosaiset vetoavat rahan puutteeseen. Miljooniako pitäisi johtajille maksaa jotta viitsisivät nostaa läskisen hanurinsa ylös. Tässä viisaan ja kokeneen neuvo: ottakaa käyttöön pelolla johtaminen niin johan alkaa tulla tuloksia. Niin meillä tehdään eräässä koulutusorganisaatiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäitä hattuun. Odotetaan muutama vuosi dopingin tuloksia. Mitali vielä pätkähtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kansainvälisen olympiakomitean mukaan olympialaisissa on kyse enemmästä kuin voitosta, mitaleista tai uusista ennätyksistä. Komitea painottaa, että kisoissa tärkeintä on ystävyys ja kunnioitus, reilu peli ja ihmisyys."
Ruuskanen sano: "Oli viisi kovempaa miestä, siitä se kiikasti"
Jos ajatellaan että maailmassa oli vain, "viisi kovempaa miestä?". Niin eikös se ole aika hyvin, minusta ainakin?
Pienen maan urheilijoiksi Suomalaiset menestyivät minusta ihan hyvin, osa näistä tämän päivän häviäjistä on huomenna voittajia,.Joten älkääpä viittikö keljuilla, urheilijatkin ovat vain ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata ennustella mitään ! silloin se onnistu lainkaan. Nyt sitten ollaan selittelemässä mikä meni pieleen, kuten poliitikotkin selittelevät Suomen asioita enemmän ulkomailla kuin että pitäisi kotimaassa "Suomi" jossa politiikka väännetään suomalaisittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anttihan kirkasti Lontoon pronssimitallia niin kuin lupasikin ennen Rion kisoja. Lontoon pronssi muuttui Lontoon hopeaksi. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyvä saavutus ,kun ajattelee ,että suomalaiset heittää mahallaan ja muut seisten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä mitalli tili tulevaisuudessa paranee kun lajiksi tulee pokemonin etsitä ja sauvakävely tuulipuku yllä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset ovat keihäskansaa, rallikansaa , mutta milloin on tullut viimeinen kultamitali keihäässä olympialaisissa tai Rallin kokonaiskilpailun voitto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakos kukaan miten karjalan timppa 70 - alussa kiskaisi 99,98 m Sen jälkeen keihäsmallia mutettiin sillä muuten kaikki kilpailukentät maailmassa olisi pitänyt suurentaa mittavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi uhotaan ennakkoon mitaleista, kun ennen kisoja tehdyt tulokset osoittavat aivan muuta, ollaan rehellisiä ja lähdetään vain osallistumaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo kansainvälinen homma tulee liian kalliiksi. Jos kerran valmentajia ja urheilijoita ei kiinnosta muu kuin turistimatkat, niin lopetetaan koko homma. Paras kilpailla kylien välillä. Laji kuin laji, mäkihyppy, keihäs, hiihto, turpiin tulee aina. Aletaan kerääämään Pokemoneja, siinä saa liikuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

10 vuoden päästä Suomi saa ainakin 9 mitalia, jos lajeina ovat kyttäys, kateus ja facebookeilu !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulostasot paranee maailmalla ja tulokkaita on yhä enemmän, myös kehitysmaista, joissa ainut tapa rikastua on menestyä urheilussa. Siksi ei ole mikään ihme vaikka ei suomalaiset pärjää entiseen malliin. Nyt täytyy vain hyväksyä tämä, ja lähettää Olympialaisiin vain parhaimmat urheilijat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki Suomen urheilijoista suurin osa todella alisuoritti. Keihäänheitto oli yksi niistä lajeista. Nuoret Noora ja Oskari olivat positiivisia. Eräs ihmeellinen pointti on se että esim kestävyysjuoksupuolella Mo Farah, Galen Rupp + joukko muita hyvin menestyneitä juoksijoita kuuluvat entisen juoksijan kuubalaisen Salazari-talliin. En voi syyttää mistään mutta epäilen...???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruuskanen saavutti sentää pistesijan, mutta Suomen joukkueessa oli aivan liian monta alisuorittajaa, jotka lähetettiin kisoihin, vaikka koko kesänajan oli tehtailtu todella heikkoja tuloksia. Huippu-urheilun kehittämisryhmän voi huoletta lakkauttaa, sillä sen ansiosta tai ansiotta Suomi saavutti kaikkien aikojen surkeimman olympiamenestyksen. Kolmen ja puolen vuoden kehittämistyöllä ei saatu mitään positiivista aikaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huono tulos. Tanskalka 14 ja Ruotsilla 11 mitalia. Suomen pitäisi saada sellaiset 10 hyvään tulokseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

13:29
Viiteen päivään kolme kovaa vieraspeliä – Kärpät hakee viidettätoista perättäistä runkosarjavoittoa Ilveksestä kolmen tuoreen miehen voimin
13:00
Kuvat Kanadan pääministeristä Trudeausta ruskeiksi meikatuissa kasvoissa saivat aikaan keskustelua rasistisista kokemuksista
12:19
Kuorma-auton ja pyöräilijän törmäyksestä selvittiin lievin seurauksin Oulun keskustassa
11:54
"Mitä konkreettisia toimia hallitus aikoo tehdä?" Oululaisedustaja Aittakummulta kirjallinen kysymys Oulun yliopiston rahoitusvajeen korjaamisesta
11:45
Neljälle syytteet Suomea järkyttäneestä rikosvyyhdistä, jossa oli tuotettu väkivaltaista lasten hyväksikäyttömateriaalia
11:32
Viileä ilma tekee Suomesta datakeskuksille houkuttelevan maan – "Googlen investoinnit verrattavissa metsäteollisuuden miljardi-investointeihin"
11:29
Perussuomalaiset eivät lähde mukaan kokoomuksen välikysymykseen: "Suuria näkemyseroja halpatyövoiman maahantuonnista"
44
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
34
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
21
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
21
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
19
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
17
Kokoomus arvosteli ankarasti hallitusta keskituloisten verotuksen kiristämisestä, Rinne vieritti vastuun edelliselle hallitukselle
17
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image