Ääripäät värittivät suomalaisten yleisurheilua

Rion olympialaiset 2016 21.8.2016 5:31 | Päivitetty 21.8.2016 11:08
STT

Ääripäät värittivät Suomen yleisurheilijoiden taivalta Rion olympialaisissa. Antti Ruuskasen kuudes sija keihäsfinaalissa oli sinivalkoisten paras yleisurheilun sijoitus, mutta vastapainoksi joukkueessa oli urheilijoita, jotka eivät yltäneet lähellekään kauden parastaan.

- Tavoite oli, että kaikki tekevät täällä kauden parhaansa. Melkein puolet siihen pystyivät, Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen ynnäsi keihäsfinaalin jälkeen.

Ruuskanen kilpaili Riossa heinäkuisten vammojen ja sairastelun rasittamana. Hän ylsi finaalikuntoon, mutta mitalitaisteluun taso ei nyt riittänyt. Silti Ruuskanen ylsi kuudensissa peräkkäisissä arvokisoissaan kuuden parhaan joukkoon.

- Antti teki sen, minkä pystyi. Heinäkuu söi tulosta, Kemppainen arvioi.

Hänen mielestään keihäänheitossa isompi ongelma oli se, että vain Ruuskanen ylsi finaaliin. Samoin kävi Amsterdamin EM-kisoissa heinäkuussa.

Kaksi pistesijaa stadionilta

Suomen ennätykseen Riossa ylsi aitajuoksija Oskari Mörö. Ruuskasen lisäksi finaalissa kilpailivat moukarinheittäjä David Söderberg (8:s) ja kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä (12:s). Nuoresta kaartista myös Nooralotta Neziri oli melko lähellä finaalitasoa.

Epäonnistujia olivat lähinnä estekisassa oudosti hyytynyt Sandra Eriksson ja keihäskarsinnassa itseluottamuksensa menettänyt Sanni Utriainen. Utriainen valittiin viime vuonna tehdyn tulosrajan perusteella, valintakriteerien mukaisesti.

- Jos häntä ei olisi valittu, niin jollain tekniikalla hänet olisi kuitenkin valittu, Kemppainen sanoi ja viittasi urheilijan valitusmahdollisuuteen Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

MAINOS

Kommentoi

Urheiluliiton valmennusjohtaja myöntää sen, että yli puolet joukkueen jäsenistä epäonnistui. Vaikuttaa siltä, että sekin mitä osattiin 1970 luvulla on hukattu. Suomalaiset urheilijat sekä heidän valmentajansa tekevät alokasmaisia virheitä kilpailuun valmistautuessa ja kilpailun aikana. Mitä meidän viimeisimpään paraatilajiin keihäänheittoon tulee niin sairastuvan porukalla ei mitaleita oteta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulokset puhuvat puolestaan joten propakandan siivillä ei enää ole nostetta.Urheilu on kansan syöpä jolla monet tienaavat olemalla pois työpaikaltaan urheilun nimissä ja työkaveri pannaan vastikkeetta tekemään hänen työnsä.Esim. urheiluvammat tulisi urheilijan itse kustantaa-ei yhteiskunnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:53
Karkuteille lähtenyt hevonen jäi ojaan jumiin Tyrnävällä – pelastuslaitos hälytettiin nostoavuksi
15:20
Putin saapui Berliiniin Libya-huippukokukseen – Suurvallat yrittävät ratkoa Libyan pitkittynyttä sisällissotaa, joka uhkaa maan öljynvientiä
15:17
Arvio: Dream Theaterille enemmän on aina enemmän – fanit ottivat progressiivisen metallin suurnimen avosylin vastaan Oulussa, mutta yhtyeen maratonmittaisessa keikassa oli paljon parantamisen varaa Tilaajille
15:12
Kuvagalleria: Progressiivisen metallin suurnimi Dream Theater vieraili ensimmäistä kertaa Oulussa
14:57
Mitä ihmettä – Suomessa rekisteröitiin joulukuussa uusia henkilöautoja 33,2 prosenttia edellisvuotta enemmän
14:29
Vegaaniruuan tarjoamisessa päiväkodeissa suuria vaihteluita Suomen sisällä – Helsingissä perheet voivat ilmoittaa syövänsä vain vegaaniruokaa, Oulussa tällaista vaihtoehtoa ei ole
14:03
Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa – Pärmäkoski ei pysynyt Östbergin kyydissä
135
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
55
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
25
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
24
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

138 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image