Richardsson karkasi kepeästi es­te­mes­ta­ruu­teen

Urheilu 21.7.2018 21:07 | Päivitetty 21.7.2018 21:31
STT

Camilla Richardsson latisti estejuoksun odotetun kaksinkamppailun ylivoimallaan. Richardsson ratkaisi 3 000 metrin estejuoksun hyvissä ajoin ja kelasi tyynesti toiseen perättäiseen estemestaruuteen ja yhteensä kolmanteen SM-kultaansa.

Richardssonin voittoaika 9.51,46 Jyväskylän Kalevan kisoissa oli hänelle keskinkertainen. Uran ensimmäinen voitto lajin SE-naisesta Sandra Erikssonista heltisi silti yli puolen minuutin erolla.

- Pitää muistaa, että Sandran kapasiteetti on varmasti paljon parempi. Hän vain ei ole juossut esteitä lähes kahteen vuoteen, ja se vaikuttaa. Esteet on ihan eri juttu kuin sileät matkat, Richardsson muistutti.

Richardsson ennakoi, että Eriksson pitäisi juoksussa vauhtia. Hän odotti vetoapua hyvään loppuaikaan, mutta alkuvauhti oli hidas ja loppuajasta tuli Richarssonin uran kuudenneksi paras.

Oma ennätys säilyi kymmenen sekunnin turvin.

- Jos ajatellaan Berliinin EM-kisoja, tämä loppuaika ei kerro oikeastaan mitään. Parasta juoksussa oli hyvä toinen kilometri, kiihtyvä vauhti ja loppuun asti hyvin toiminut tekniikka, Richardsson tiivisti kilpailun annin.

Alppileiri onnistui suunnitellusti

Vasa Idrottssällskapia edustava Richardsson joutui hellimään vasenta jalkapöytäänsä jääpussilla kilpailun jälkeen. Jalka tärähti alastulossa vesiesteeltä viimeistä edellisellä kierroksella.

- Ei mitään vakavaa. Tämä on vain varotoimi, Richardsson rauhoitteli.

Juoksija kertoi kaiken muunkin olevan kunnossa. Hän palasi keskiviikkoiltana Suomeen uransa parhaalta korkean paikan leiriltä Sveitsin St. Moritzissa. Sen perusteella hän tuntee olevansa ennätyskunnossa kolme viikkoa ennen kauden päätavoitetta.

- Tiesin, että olen leirin jäljiltä hyvässä kunnossa, mutta heti leirin jälkeen on aina vaikea sanoa, miten juoksu kulkee, Richardsson kertoi.

- Kuuma kelikin tuntui tänään aika raskaalta, kun korkean paikan leirillä lämpöä oli vain noin 15 astetta.

Keskisalon juonilla Berliiniin

Hyväntuulisen ja kuntoonsa luottavan Richardssonin kausi jatkuu viikon kuluttua Lapinlahdella. Ohjelmassa on 3 000 metrin kilpailu ilman esteitä.

Alkukaudesta Richardsson on kohentanut ennätyksiään 3 000 ja 10 000 metrillä. Viime vuonna juostu este-ennätys 9.41,73 on säilynyt ennallaan, mutta onnistuneen leirin ja tuoreen Suomen mestaruuden perusteella Richardsson tietää, että hän on valmis EM-kisoihin.

- Olen oikealla tiellä, Richardsson kertoi tyytyväisenä.

EM-kisojen viimeistelyharjoitukset Richardsson tekee valmentajansa, estejuoksun Euroopan mestarin Jukka Keskisalon ohjein Joensuussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eriksson on kyllä järkyttävä. Miten voi parissa viikossa juosukunto kadota taivaan tuuliin. Taitaa olla jännittämisen maailmanmestari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image